1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Gölbaşı Kent Konseyi'nden net tavır: 'Başkan Şimşek Yalnız Kurt değildir. Arkasındayız'
Gölbaşı Kent Konseyi'nden net tavır: 'Başkan Şimşek Yalnız Kurt değildir. Arkasındayız'

Gölbaşı Kent Konseyi'nden net tavır: 'Başkan Şimşek Yalnız Kurt değildir. Arkasındayız'

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Gölbaşı Kent Konseyi Başkanı Murat Otuzoğlu ve yönetim kurulu üyeleri basınla kahvaltılı toplantıda bir araya gelerek Kent Konseyi’nin  yol haritası, vizyonu ve misyonu hakkında açıklamalarda bulundu.

A+A-

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Gölbaşı Kent Konseyi Başkanı Murat Otuzoğlu ve yönetim kurulu üyeleri basınla kahvaltılı toplantıda bir araya gelerek Kent Konseyi’nin  yol haritası, vizyonu ve misyonu hakkında açıklamalarda bulundu.

Aypek Petrol Tesisleri’nde yapılan bilgilendirme toplantısına Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Gölbaşı Kent Konseyi Başkanı Murat Otuzoğlu, Kent Konseyi yönetim kurulu üyeleri, ve basın mensupları katıldı.

PROJELERE DESTEK OLACAĞIZ

Murat Otuzoğlu Kent Konseyi’nin yürütme kurulunun oluşturulduğunu ifade ederek, “Ankara’nın göz bebeği olan Gölbaşı Gölbaşı’mıza katkı sunma amacı ile bir araya gelen bu konseyin asıl gayesi Belediye Başkanımız Sayın Ramazan ŞİMŞEK’in İlçemiz için uyguladığı ve uygulayacağı proje ve faaliyetlere destek olmak, fon bulmak ve projelerden daha fazla kesimin yararlanması için yardımcı olmaktır. Kısaca ifade etmek gerekirse "Belediye ve Vatandaş Arasında Köprü” olmak, ilçemizin gelişmesi ve ilçede yaşayan vatandaşlarımızın gelir düzeyini yükseltmek için hep birlikte çalışmaktır.” dedi.

BAŞKAN ŞİMŞEK YALNIZ KURT DEĞİLDİR

Başkan Şimşek’in yalnız olduğuyla ilgili söylemlere de net olarak yanıt veren Otuzoğlu “Başkanımız Ramazan Şimşek ‘Yalnız Kurt’ değildir. Aksine kendisi lider kurttur. Ve biz Gölbaşı Kent Konseyi olarak Başkanımızı Ramazan Şimşek’in destekçisiyiz.” Dedi.

AMACIMIZ BAŞKAN ŞİMŞEK’E DESTEK OLMAK

Amaçlarının Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’in başlattığı projelerin sürdürülebilirliğini sağlamak ve kendisine destek olmak olduğuna dikkat çeken Otuzoğlu, şu ifadeleri kulandı;

“Ankara’nın göz bebeği olan Gölbaşı Gölbaşı’mıza katkı sunma amacı ile bir araya gelen bu konseyin asıl gayesi Belediye Başkanımız Sayın Ramazan ŞİMŞEK’in İlçemiz için uyguladığı ve uygulayacağı proje ve faaliyetlere destek olmak, fon bulmak ve projelerden daha fazla kesimin yararlanması için yardımcı olmaktır. 2.’si halkın talepleri ve de ilçenin gelişimi için projeler hazırlamak, bunları Belediye Başkanımıza ve değerli meclis üyelerimize sunarak İlçemizin gelişimine katkı sağlamak.”

KADIN VE GENÇLİK MECLİSLERİ KURULACAK

“Kent Konseyi; Sayın Başkanımız Ramazan ŞİMŞEK ve ekibine destek olmak üzere çalışmalarını planlamaktadır. Projelerini planlarken Belediyenin uygulanmakta olduğu projelere entegre ederek sürdürülebilir olmasına önem vermektedir. 2021 yılı Ocak ayı sonunda  Kent Konseyi 2. Toplantı yapılacaktır, Yapılacak toplantıda ilk etapta kadın ve gençlik meclisleri kurulacak ve Meclis Başkanlarının seçimi yapılacaktır.

Yine bu toplantıda yürütme kurulu tarafından önerilecek olan komisyonlar değerli genel kurul üyelerine sunulacak;

Kırsal Kalkınma Komisyonu,

Turizm ve Tanıtım Komisyonu,

Çevre ve Sağlık Komisyonu,

Sanayi, İş Adamları, Esnaf ve Sanatkârlar Komisyonu,

Eğitim Kültür ve Spor Komisyonu,

Kentsel Değişim ve Şehircilik Komisyonu,

Hukuk Komisyonu,

Engelliler Komisyonu.

Kabul gören komisyonlara komisyon başkanları atanacak ve komisyonlar Şubat 2021 tarihi itibariyle çalışmalarına başlayacaktır.

Otuzoğlu, Kent Konseyi olarak planlanan projeleri ise şöyle sıraladı;

Dünyanın en önemli temiz enerji kaynağı olan yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını yaygınlaştırılması konusunda projeler hazırladık.

“Güçlü Kadın Güçlü Toplum” sloganıyla Gölbaşında yaşayan genç kız ve kadınlarımıza istihdam yaratmak ve kadın girişimciliğini artırmak, kadını güçlendirerek fırsat eşitliğinin sağlanmasına katkıda bulunmak amacıyla Kadın İstihdamının Artırılmasına yönelik projelerimiz var .

54 mahallemizde birbirinden habersiz aynı üretim kolunda üretim yapan kadınlarımızı belirleyip onları bir araya getirip daha fazla ve düzenli bir gelir elde etmeleri için kooperatif kurmaları için destek vereceğiz.

Sanayi sektörünün ihtiyacı olan ara eleman ihtiyacını karşılamak üzere İlçemizdeki Meslek Liselerimiz ve ilgili bakanlık, kamu kurum kuruluşları ile işbirliği yaparak Meslek Liselerinden mezun olan çocuklarımıza istihdamına yönelik projeler planladık.

Gölbaşı’nda yaşayan ve geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı da unutmadık. Gelişen dünyada bilgiye kolay ve hızlı ulaşımlarını sağlamak için evine hiç internet girmeyen çocuklarımızın internet hizmetinden yararlanmasını sağlayacağız.

Bildiğiniz gibi hızlı nüfus artışı, sanayileşme, ihtiyaçların artması ve iklim değişikliği tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de su kaynaklarının hızla azalmasını neden olmaktadır. Bu çerçevede Belediye Başkanımızın Sayın Ramazan ŞİMŞEK ve meclis üyelerimiz tarafından alınan ve yeni yapılacak binalarda zorunlu hale getirilerek hayata geçirilen “Gri Su Projesini” desteklemek ve halkı bilinçlendirmek için eğitim programları düzenleyeceğiz.

Bugün motorlu araçların yarattığı sera gazı salınımı küresel ısınmanın yüzde 13,5’luk bölümüne sebep olmaktadır. Sera gazı salınımını azaltabilmek aynı zamanda sağlıklı yaşamı desteklemek için bisiklet parkı projesini hayata geçireceğiz.

Belediyemiz, 2019 yılından bu yana Belediye içerisinde yemekhane ve çay ocaklarından çıkan yemek ve çay atıklarından bitkiler için organik gübre üretmektedir. Demonstrasyon amaçlı başlatılan bu projeyi büyütmek için ilçemizdeki otel, motel, lokanta, restoran ve düğün salonlarımızdan çıkan organik atıkları toplamak için işbirliği yaparak “Organik Gübre” üreteceğiz.

Göl ve göl kıyımız da farklı yaş gruplarını içeren fiziksel faaliyetler ile ulusal çapta sportif aktiviteler düzenleyeceğiz.

İlçemizdeki oto galeri, atölye ve imalathanelerle ilgili ve de ASELSAN, FNSS gibi büyük firmaların tedarikçilerinin de gelebileceği Organize Sanayi Bölgesi için yer sağlanması çalışmalar  yapacağız.

İlçemizdeki plansız büyümenin önüne geçilmesi için projeler geliştirilecek ve Master Plan çalışması yapılacaktır.

Bu haber toplam 3851 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.