1. HABERLER

  2. Gölbaşı ovası değil, çöp yuvası
Gölbaşı ovası değil, çöp yuvası

Gölbaşı ovası değil, çöp yuvası

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Gölbaşı Belediyesi’nin başlattığı evsel atıkları poşetleme kampanyası tam bir rezalete dönüştü.

A+A-

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Gölbaşı Belediyesi’nin başlattığı  evsel atıkları poşetleme kampanyası tam bir rezalete dönüştü. Poşetleme sistemine alışamayan vatandaş, çöplerini gelişigüzel sokağa atınca Gölbaşı sokaklarında hem istenmeyen görüntülere neden oldu, hem de pis kokular etrafı sarmaya başladı. 

Avrupa Ödüllü Ankara’nın parlayan yıldızı Gölbaşı “Çöpkent” olma yolunda hızla ilerliyor.  Gölbaşı'nın her yerine rastgele atılan çöpler, belediyenin vurdum duymazılığı Gölbaşı’na  yakışmayan görüntülere yol açıyor. 

Hemen hemen her sokak başında rastlayabileceğimiz çöp görüntülerinin en sonuncusu Gaziosmanpaşa Mahallesi’nde ortaya çıktı. Gelişigüzel atılmış çöpler, etrafa yayılan pis kokular vatandaşa artık pes dedirtti. Hem Gölbaşı Belediyesi’ne hem de duyarsız insanlara tepki gösteren vatandaşlar “

Halkın bu konuda dikkatli ve duyarlı  olması gerektiğine dikkat çeken vatandaşlar,  “Gölbaşı'nın hemen hemen her yerinde çağdaş bir kente yakışmayan görüntüler oluşuyor. Belediyemizin olduğu kadar insanlarımızın da bu konuda duyarlı olması gerekiyor.”  

Poşetleme sisteminin düzenli bir şekilde yürümediğini ifade eden mahalle sakinleri Gölbaşı Belediyesi’nden bu konuda daha dikkatli adım atmasını istiyor. Poşetleme sistemine uymayan vatandaşların Gölbaşı Belediyesi’nce cezai yaptırımlara maruz kalmasını isteyen vatandaşlar

Çöpler her yerde toplanmıyor

Eymir yolu kenarlarında ki çöpler ise Gölbaşı'ndan Eymir Gölü'ne gitmek isteyen vatandaşların dikkatini çekiyor. Şikayet hattımıza gelen onlarca elektronik posta ve telefonda vatandaşlar, çağdaş bir kente yakışmayan bu görüntüden şikayet ediyorlar.

Avrupa Ödüllü Ankara'nın bir ilçesine bu görüntülerin yakışmadığını belirten Gölbaşı'lılar “Artık İç Anadolu'nun sayfiye kenti Gölbaşı'mızda bu tür görüntülere rastlamak istemiyoruz. Gaziosmanpaşa Mahallesi sokakları  adeta çöp yığınları ile dolmuş durumda. Belediyenin özel temizlik şirketini ve vatandaşları uyarmasını, bu görüntüleri en kısa süre içerisinde yok etmesini istiyoruz. 

Bazı sorumluluklar vatandaşın

Çöplerle ilgili en büyük sıkıntılardan birisi de iyi torbalanmamış olmaları ve çöp konteynırları yerine, hemen yanlarına bırakılmaları. İlçede her köşe başında mutlaka bir çöp konteynırı olmasına rağmen, poşet içerisindeki çöpler vatandaş tarafından konteynıra değil hemen kenarına bırakılıyor. Ancak bu poşetler, yırtıldığı zaman çöpler de ortalığa saçılıyor. Burada da sorumluluk vatandaşa düşüyor. En büyük sorumluluk ise hiç şüphesiz belediyenin temizlik ihalesini alan özel temizlik şirketinin. Çöpleri zamanında alması gereken özel temizlik şirketi, çöpleri zamanında almayınca hem dağ gibi çöpler ortaya çıkıyor, hem de pis kokular. 

Bu haber toplam 1771 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.