1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Gölbaşı siyasetinin gündemi de BLOKE
Gölbaşı siyasetinin gündemi de BLOKE

Gölbaşı siyasetinin gündemi de BLOKE

Gölbaşı siyasetinin gündemi de BLOKE

A+A-

Corona virüsü salgına karşı Ankara Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) ihtiyaç sahibi kesimlere ve yaşlı vatandaşlara, sağlık çalışanlarına ve hastalara  yardım etmek için başlattığı bağış kampanyası İçişleri Bakanlığı tarafından yasal olmadığı gerekçesiyle durduruldu.

İçişleri Bakanı Soylu, belediyelerin koronavirüs nedeniyle zorda kalan vatandaşlara yardım toplamasına ilişkin yaptığı açıklamada "Devlet, vali izin vermeden banka numaraları açıklayıp 'Ben yardım topluyorum' derseniz başka devlet, yeni hükümet oluşturmak istiyorsunuz demektir" ifadelerini kullandı.

Belediyelerin koronavirüsle mücadele için bağış toplamasına sert tepki gösteren Erdoğan, "Devlet içinde, devlet olmanın anlamı yoktur. Bu bakımdan, şu anda bu kampanyalar sadece devletimizin açıkladığı birimler tarafından yürütülmektedir. Bunların takibi İçişleri Bakanlığı, valiliklerimiz vasıtasıyla yürütülmektedir. Belediyeler böyle kampanyalar açacak olursa, devlet içinde devlet olur. Yasalar da buna müsaade etmiyor" dedi.

Yapılan açıklamalar siyasetin sıcak konusu olurken muhalefet kampanyanın durdurulmasına tepki gösterdi. Türk siyasetinde yaşanan gelişmeler Gölbaşı'na da yansırken CHP İlçe Başkanı Engin Eren ve Ak Parti Gölbaşı Grup Başkanvekili Osman Karaaslan'dan da sert yanıtlar geldi. 

CHP İlçe Başkanı Engin Eren, sosyal medya hesabında CHP'li belediyelerin yardım kampanyasına bloke konulmasını eleştirerek "Blokeye en güzel yanıtı halkımız verecektir." dedi. 

Engin Eren'in paylaşımı şöyle;

1-031.jpg

Ak Parti Grup Başkanvekili Osman Karaaslan da sosyal medyadan yaptığı açıklamada, zor günlerden geçildiğine dikkat çekerek "Tek derdimiz şov yapmak, siyaset yapmak değil şimdi bir ve beraber olma zamanıdır." ifadelerini kulandı. 

Osman Karaaslan'ın mesajı şöyle;

2-034.jpg

Bu haber toplam 4934 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.