1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Gölbaşılı siyasilerden bayram mesajı
Gölbaşılı siyasilerden bayram mesajı

Gölbaşılı siyasilerden bayram mesajı

Gölbaşılı siyasiler Kurban Bayramı münasebetiyle yazılı bayram mesajları yayınladı.

A+A-

Gölbaşılı siyasiler Kurban Bayramı münasebetiyle yazılı bayram mesajları yayınladı. 

İşte o mesajlar;

Osman Karaaslan (Ak Parti İlçe Başkanı): 

 “1 Eylül Cuma günü mübarek Kurban Bayramı’nı idrak edeceğiz. Bizleri bu günlere kavuşmamızı sağlayan Allah’ımıza sonsuz hamdü senalar olsun. Kurban, kelime anlamı yakınlaşmak demektir. Dolayısıyla bayramlar küskünlüklerin, kırgınlıkların ve düşmanlıkların son bulmasını sağlayan müstesna günlerdir. Kurban ibadetinin asıl amacı Allah’ın rızasını kazanmak ve O’na yakınlaşmayı arzu etmektir. Kurban kesen, bu ibadetiyle Allah’a yaklaşmış ve O’nun hoşnutluğunu kazanmış olur. Kurban, aynı zamanda bir sosyal yardımlaşma ve dayanışma örneğidir. Kesilen kurbanlardan maddi olarak daha çok yoksullar yararlanır. Görüldüğü gibi bu ibadetin ruhunda Hakka yakınlık ve halka fedakârlıkta bulunma anlayışı vardır.”

Son günlerde Arakan Müslümanlarının Budistler tarafından gördüğü işkenceler ve zulümler karşısında içimiz kan ağlıyor. Birçok İslam coğrafyasında Müslümanlar hak etmedikleri yaşamı yaşıyorlar. Birçok ülke sayabiliriz; ancak ARAKAN’da yaşanan olaylar tam bir katliamdır. Orada Müslüman kardeşlerimize özellikle savunmasız yavrularımıza bu zulmü yapanları ALLAH’ıma havale ediyorum. Bu mübarek günde dua ediyorum ki ALLAH’ım sen onları kahrı perişan eyle. Buruk bir şekilde kutlayacağımız,Kurban Bayramı’nın başta Gölbaşılı hemşehrilerimize ,ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini yüce Allah'tan temenni ediyorum. "

Bülent Elikesik (CHP İlçe Başkanı)

Bayramlar dayanışmadır, kardeşliktir, birliktir. Acılarımızı yüreğimize gömerek, sevinçlerimizi, mutluluklarımızı paylaşarak kucaklaşmaktır. Bu özel günlerde şüphesiz ki şehitlerimizi, gazilerimizi asla unutmamamız gerekir. Unutmayalım ki onlar, onların aileleri hepimize emanettir. Onlar en değerli varlıklarını bu ülke için feda etmişlerdir. Onların onuru, bizim onurumuzdur, bunu özellikle bütün vatandaşlarıma hatırlatmak istiyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, temel hak ve özgürlüklerin eksiksiz kullanıldığı, din, mezhep, dil, ırk, cinsiyet farkının gözetilmediği bayram gibi bayramlarda buluşmak dileğiyle, tüm vatandaşlarımızın, yurt dışındaki gurbetçilerimizin, soydaşlarımızın, akraba toplulukların ve İslam dünyasının Kurban Bayramını kutluyor, sevgilerimi saygılarımı sunuyorum

 

Ersin Pehlivan (MHP İlçe Başkanı)

Bayramlar maneviyatın, duanın, yardımlaşmanın, dayanışmanın ve buluşmanın müstesna anlardır. Hem dini hem de milli bayramların insanları birbirlerine yaklaştıran, aynı istikamete yönlendiren ve aramızdaki engelleri kaldıran ayrıcalıklı dönemler olduğunu belirtti. 

Türk milleti ebediyete kadar son yurdunda; bağımsız, onurlu ve milli değerlerine sahip çıkarak bayramlarını karşılayacak ve ayrılma çetelesi tutanlara asla fırsat vermeyecektir. Birbirimize gösterdiğimiz sevgiler, karşılıklı olarak sunduğumuz ikramlar, şuurla destek verdiğimiz kardeşlik bağları hiçbir kötü emelin başını kaldırmasına müsaade etmeyecektir. Türk milleti, sağlam ve emin adımlarla varlığını ve bütünlüğünü koruyacak yüksek erdem ve iradeyi tıpkı bayram coşkusunda olduğu gibi sonsuza kadar gösterecektir.

Tüm Türk milletinin ve İslam aleminin kurban bayramını kutlar. Mübarek cuma gününün hayırlara vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ederim.

Bu haber toplam 1872 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.