1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Gölbaşı'na engelsiz modern kaldırımlar
Gölbaşı'na engelsiz modern kaldırımlar

Gölbaşı'na engelsiz modern kaldırımlar

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’in  başlattığı kaldırım ve üstyapı seferberliği, Gölbaşı’nın çehresini değiştiriyor.

A+A-

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’in  başlattığı kaldırım ve üstyapı seferberliği, Gölbaşı’nın çehresini değiştiriyor. Çalışmalar kapsamında, Gölbaşı’nda araç ve yaya trafiğinin en yoğun olduğu sorumluğu Gölbaşı Belediyesi’nde olan sokak kaldırımları sil baştan yenileniyor.
Gölbaşı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü daha estetik ve daha güvenli bir Gölbaşı ilçe merkezi oluşturmak için çalışmalarını sürdürüyor. Gölbaşı merkezinde yaya trafiğinin rahat, güvenli ve konforlu bir şekilde sağlanması için modern kaldırım ve yol çalışmaları devam ediyor. 
BAŞTAN AŞAĞI YENİLENİYOR
Seğmenler Mahallesi ve Bahçelievler mahallesi sınırları içerisinde kalan 927-274-278-930. Sokaklar, Gölbaşı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Sokak Sağlıklaştırma Projesi’ kapsamında baştan aşağı yenileniyor. 
YAYALAR İÇİN KONFORLU KALDIRIMLAR
Proje kapsamında kalan sokaklarda yayalar için yürüyüş yollarında kalan kaldırımlar andezit plak taş ve bazalt küp taş kaplama kullanılarak yapılırken, araç yolları ve otoparklar da bazalt küp taş, begonit küp taş ve granit küp taş kullanılarak yapılarak daha konforlu ve kullanışlı bir hale getiriliyor.
13 BİN 500 M2 KALDIRIM VE YOL ÇALIŞMASI
Sokaklarda yağmur su birikintisinin oluşmaması için, yol kenarlarına yağmur oluğu da yapılırken, toplamda 900 metre uzunluğu bulunan 927-274-278-930 sokaklarda 13 bin 500 m’ yol ve kaldırım çalışması yapılması planlanıyor. 
SOKAK ARALARINDA TRAFİK ÇİLESİNE SON 
Öte yandan yapılan sokak sağlıklaştırma projesi ile birlikte ara sokaklardaki otopark sorunu da ortadan kalkıyor. 927-274-278-930 sokaklarda toplamda 260 araçlık cep otopark yapılacağı öğrenilirken, ara sokaklarda yaşanan trafik sorununun da ortadan kaldırılması planlanıyor. 
ENGELSİZ MODERN KALDIRIMLAR
Yapılan çalışma ile kaldırımlar üzerinde bulunan internet elektrik kutuları ve altyapı hatlarının kaldırımlarda düzensiz olarak bulunması sebebi ile engelli ve çocuk arabası ile kaldırımda ilerlemeye çalışan kişilerin  Yeni yapılan altyapı düzenlemeleri ile hiçbir engele takılmadan rahatça ve konforlu olarak kaldırımları kullanabilecekler.

Bu haber toplam 2459 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.