1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Gölbaşı'nda Bağımlıkla Mücadele Çalıştayı
Gölbaşı'nda Bağımlıkla Mücadele Çalıştayı

Gölbaşı'nda Bağımlıkla Mücadele Çalıştayı

Gölbaşı’nda kaymakamlık öncülüğünde 'Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı' başlatıldı.

A+A-

İlçe protokolünden temsilcilerinin katıldığı ve 2 gün sürecek olan çalıştayın açılış konuşmasını yapan Kaymakam Tülay Baydar Bilgihan : "Dünyanın en önemli sorunları arasında yer alan bağımlılıkla mücadelede ilçe olarak önemli bir adım atılmıştır" dedi.

Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde 'ben olsaydım'" adı altındaki çalıştayda Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan öncülüğünde bir araya gelen ilçe protokol üyeleri ve STK temsilcileri, bağımlılıkla mücadele için güç birliği yaptı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan çalıştay, Gölbaşı İlçe Sağlık Müdürü Dr.Ülgen Güllü’nün açılış konuşmasıyla devam etti. Daha sonra Kaymakam Tülay Baydar Bilgihan çalıştayın çok önemli olduğunu dile getirerek, 2 gün sürecek çalışmalardan verimli sonuçlar elde edileceğini ifade etti.

Bağımlılığa "Ben olsaydım" yaklaşımı

Çalıştayın 4 ana başlıkta yapılacağını dile getiren Gölbaşı İlçe Sağlık Müdürü Dr.Ülgen Güllü, "Uyuşturucu ile mücadele, tütün, tütün ile alkol ile mücadele ve davranışsal bağımlıklarla mücadele adı altında yürüteceğimiz çalıştay ile birlikte bağımlılıkla mücadele çerçevesinde sorunların tespitinin yapılması, önleyici tedbirler çerçevesinde kurum ve kuruluşların alanlarına yönelik tamamlayıcı faaliyetlerin belirlenmesi, riskli bölgelerin belirlenerek bu bölgelere yönelik yürütülmesi gereken önleyici çalışmaların belirlenmesi, katılımcıların tecrübe ve bilgi birikimleri çerçevesinde tespit edilen sorunlara yönelik olarak "Ben Olsaydım" yaklaşımı ile çözüm önerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor. 5-6 Nisan Gölbaşı Bağımlılık Çalıştayında önerilen çözümler alınacak kararlar raporlanarak Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan bölge değerlendirme toplantılarında ele alınarak, Ulusal düzeyde yapılacak Bağımlılıkla Mücadele Şurasında değerlendirilecektir. " dedi.

Dünyanın en büyük sorunlardan olan bağımlılığı Gölbaşı’nda 2 gün boyunca çalıştayda konuşulacağını ifade eden Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan, "Bugünkü çalıştay kendi sorunlarımızı masaya yatırmak açısından önem taşımaktadır. Sunacağımız çözüm yolları belki de yol açıcı önem teşkil edici çalışmaya dönüşecek” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından ilk gün ilçedeki durum değerlendirmesi yapılarak yapılacaklar hakkında paydaşların önerileri ve dilekleri değerlendirildi.

Bir 9 kişi görseli olabilir

Bir 4 kişi, oturan insanlar, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir

Bu haber toplam 2935 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.