1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Gölbaşı'nı uçuracak projeler
Gölbaşı'nı uçuracak projeler

Gölbaşı'nı uçuracak projeler

Gölbaşı Belediye Başkan Ramazan Şimşek önümüzdeki süreçte hayata geçecek projeleri bir bir açıkladı.

A+A-

10 aylık süreçte yapılanları anlatan Başkan Şimşek “Biz Gölbaşı’nda güzel şeylere imza atıyoruz,  atmaya da devam edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Halkın da vicdanı rahat olsun . 2020 ve 2021 yılında Gölbaşı’nı tanıyamayacaksınız” dedi.

Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, , yerel seçimlerden bu yana geçen 10 aylık süreçte hayata geçirilen projelerden bahsederek, önümüzdeki süreçte yapılacak yatırımları anlattı.

10 ayda belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları ve bürokratlarla birlikte bir çok işlere imza attıklarını söyleyen Başkan Şimşek şu ifadeleri kullandı;

-74 PARSEL SORUNUNU ÇÖZÜYORUZ

74 Parsel sorunu Gölbaşı’nın uzun yıllardır kanayan yarası. 74 Parsel sorunu yıllardır çözülemedi. Pansuman yapılıyor ama bir türlü kalıcı çözüm bulunamıyordu. 74 Parsel içerisinde hissesi bulunan vatandaşların yüzde 90’ı çözülmüş, sadece 30 kişinin sorunlarının çözülmesi gerekiyor. Biz bu konunun çözümüyle ilgili, hem kurumlarla hem de hisse sahipleriyle bire bir görüşmeler yaptık ve son safhaya geldik. Bu konuda biraz sabretmemiz gerekiyor. Maalesef Gölbaşı rantı yüksek bir bölge olduğu için bu sorunun çözümünü engellemeye çalışıyorlar. Ama bu meclis 74 parsel sorununu kökten çözecek.” şeklinde konuştu.

-ÖRENCİK’TE RUHSAT SORUNU YOK

İptal edilen Örencik imarının yeniden onaylandığını ve Örencik’te herhangi bir sıkıntı kalmadığını söyleyen Başkan Şimşek, müteahhitlerin bu bölgede rahatlıkla ruhsat alabileceğini de sözlerine ekledi.  Başkan Şimşek,  1/50000’lik Çevre Düzeni Planı’yla ilgili de bakanlıkla birlikte çalışma içerisinde olduklarını söyledi.

-KONYA YOLU BU YIL İÇERİSİNDE BİTECEK

Yapımı devam eden Konya Yolu’nun alta alınması projesiyle ilgili de bilgiler veren Başkan Şimşek, yolun 2020 yılının Temmuz ayı içerisinde biteceğini açıkladı.

-TULUMTAŞ MAĞARASI TURİZME KAZANDIRILIYOR

Başkan Şimşek Gölbaşı’nı Ankara’nın  turizm merkezi yapmak için bir takım çalışmalar yürüttüklerini söylerken, Tulumtaş mağarasının turizme kazandırılması anlamında büyük bir adım attıkları ifade etti. Başkan Şimşek, Tulumtaş mağarası için Ankara Valiliği ile protokol imzaladıklarını da hatırlattı.

-GÖLBAŞI’NA ATIŞ POLİGONU ve BİLARDO SALONU

Gölbaşı Yağlıpınar mahallesinde dünya standartlarında bir atış poligonu yapılacağının müjdesini veren Başkan Şimşek aynı zamanda Avrupa ve Türkiye Bilardo Şampiyonaları’nın yapılacağı bir salonunda  Gölbaşı’nda yapılacağını da söyledi.

-ÜNİVERSİTELER CADDESİ

Başkan Şimşek, Gölbaşı’nın bir üniversiteler şehir olduğunu ve üniversite bölgesine hayat verecek olan Üniversiteler Caddesi projenin de yap-işlet-devret modeliyle yapılacağını belirtti.

-KENT ÇİFTLİĞİ

Gölbaşı’nı tarımda model bir ilçe haline getirecek olan Gölbaşı Kent Çiftliği projesinin yakın zamanda hayata geçeceği müjdesini de veren Başkan Şimşek, projenin tanıtım toplantısının yapılacağını da kaydetti.

-SEYİR TEPESİ PROJESİ

Gölbaşı’nın Seyir Tepe Projesi ile yeni bir rekreasyon alanına daha kavuşacağını söyleyen Başkan Şimşek bu projenin de yap-işlet-devret modeli ile yapılacağını söyledi.

-İŞGEM PROJESİ VE KARİYER MERKEZİ

İşveren ile işçiyi buluşturacak olan İŞGEM projenin hayata geçirileceğini söyleyen Başkan Şimşek, sahil caddesi üzerinde bulunan zabıta merkezinin de Kariyer Merkezi olarak hizmet vereceğini duyurdu.

-ONLİNE EĞİTİM PLATFORMU VE E-DERSANE

Gölbaşı Belediyesi olarak teknolojiyi kullanmaya önem verdiklerini belirten Şimşek bu anlamda Online Eğitim Merkezi’nde kadınlara yönelik eğitimlerin başladığını, maddi imkanı bulunmayan öğrenciler için ise e-dersane projeni hayata geçirdiklerini müjdeledi.

-MOGAN PROJELERLE YENİDEN HAYAT BULUYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte yapılan çalışmalar sonucunda göl etrafı için yürüyüş ve bisiklet yolu projesine de başlanıldığını hatırlatan Başkan Şimşek, Mogan’ın  kalan kısmının temizliği için de sürecin olumlu bir şekilde ilerlediğini söyledi.

-İNCEK EK HİZMET BİNASI

İncek mahallesine önem verdiklerini söyleyen ve üzerine bastıra bastıra ‘İncek’i kimseye vermeyiz’ iyen Başkan Şimşek, İncek mahallesinde belediye ek hizmet binasının 14 Şubat’ta hizmete gireceğini belirtti.

-2021’İN SONUNDA GÖLBAŞI’NI TANIYAMAYACAKSINIZ

Gölbaşı’nın marka değeri artıracak ve tercih edilen bir ilçe haline getirmek için çalıştıklarını söyleyen Başkan Şimşek “2021 yılının sonunda Gölbaşı’nı tanımayacaksınız. Yapılan projelerle birlikte Gölbaşımız çok daha güzel bir yer olacak.” İfadelerini kullandı.

-GÖLBAŞI’NA TRANVAY MÜJDESİ

Kent içi ulaşımına yeni bir ivme kazandıracak ve turizme katkısı sağlayacak tranvay projesini hayata geçireceklerini söyleyen Başkan Şimşek, “ Her seçim döneminin seçim vaadi olan Tranvay projesini hayata geçireceğiz. Bunu yapmak zor değil. Biz bu projeyi meclisimizle birlikte Gölbaşı’na kazandıracağız.” diye konuştu.

HEP BİRLİKTE GÜZEL İŞLERE İMZA ATIYORUZ

“Hep birlikte Gölbaşı’nda güzel işlere imza atıyoruz” diyen Başkan Şimşek sözlerini şöyle sürdürdü;

“Halkımızın vicdanı rahat olsun. Bizlerin yaptığı her çalışma, her proje Gölbaşı için. Gölbaşı’nın marka değeri artıracak ve tercih edilen bir ilçe haline getirmek için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.”

MECLİS ÜYELERİNE TEŞEKKÜR

Başkan Şimşek konuşmasının sonunda Belediye Meclis Üyelerine verdikleri katkılar nedeniyle de teşekkür etti. 

 

 

Bu haber toplam 15010 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum