1. HABERLER

  2. Gölbaşı'nın çehresi değişiyor
Gölbaşı'nın çehresi değişiyor

Gölbaşı'nın çehresi değişiyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in prestij projelerinin içinde yer alan Kızılay Cephe Sağlıklaştırma projesinin ardından Gölbaşı Belediyesi de Gölbaşı’nda cephe sağlıklaştırma çalışmalarına hız verdi.

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in prestij projelerinin içinde yer alan Kızılay Cephe Sağlıklaştırma projesinin ardından Gölbaşı Belediyesi de Gölbaşı’nda cephe sağlıklaştırma çalışmalarına hız verdi. 

Yaklaşık bir senedir, süren proje çalışmaları 2011 yılında netlik kazandı. Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı daha öncede yaptığı açıklamada ‘Gölbaşı’nın çehresini değiştireceğiz’ diyerek, 2011 yılında projeleri hayata geçireceğinin sinyallerini vermişti. Kanal Projesi için ilk adımı atan Başkan Odabaşı, şimdide Gölbaşı’nın çehresinin düzenlemesi için yapacağı çalışmalara hız verdi.

 cemal-gursel-3.jpg

Gölbaşı Belediyesi’nin hayata geçirmeyi planladığı Cephe Sağlıklaştırma Projesi ile ilgili Plan ve Proje Müdürlüğü’ne yetki verildi. 

Gölbaşı Belediyesi Gölbaşı'nın içinden geçen ve vitrin olarak kabul edilen Konya Yolu'nun sağlı solu cephelerinde bulunan binalarda zamanın getirdiği bozulmalar ve görsel kirliliği gidermek ve yol boyunca bütünlüğü sağlamak amacıyla yaptığı çalışmalarına hız vermiş konuyla ilgili Cephe Sağlıklaştırma Projesini Belediye Meclisi’ne sunmuştu. 

YETKİ VERİLDİ

İncelenmek üzere İmar-İstimlak Emlak ile Çevre –Sağlık ve İsimlendirme Komisyonu’na havale edilen projenin hayata geçirilmesi için Plan ve Proje Müdürlüğü’ne yetki verildi. İstimlak Emlak ile Çevre –Sağlık ve İsimlendirme Komisyonunun hazırladığı rapor yayınlandı. Yayınlanan raporda Ankara Caddesi, Cemal Gürsel Caddesi, (Altgeçit-Cumhuriyet Caddesi kesişimi) bulunan binaların yapım teknikleri ile kullanılan malzemelerin eski olması, cephe boya ve kaplamalarında dökülme ve bozulmaların meydana gelmesi görüntü kirliliğine sebep olduğu bildirildi.

Raporda, devlet karayolunun ilçe içinden geçmesi sebebiyle kentin estetik görüntüsünün düzenlenmesi yeni yapılan binalarla uyum sağlaması için sokak sağlıklaştırılması ve çalışması başlatıldığı belirtilirken, ayrıca sokak sağlıklaştırılması yapılacak binalarda ki levhaların revize edilmesi ve dükkan hizasından yukarı tabela konulmaması, kullanılacak boyanın düz boya veya gerenli boya olması, binalarda beyaz ve tonların kullanılması, boya kalite standardının belirlenmesi, gerektiğinde etaplar halinde de yapılabilmesi konularında fizibilite çalışmaları yapılması için Plan ve Proje Müdürlüğü’ne yetki verildiği bildirildi. 

BÜTÜNLÜK SAĞLANACAK

Gölbaşı Belediyesi ilçenin en önemli görsel akışını çevreleyen Konya Yolu'nda gerçekleştirilecek olan Cephe Sağlıklaştırma Projesi ile farklı dönemlerde farklı malzeme ve üslupla yapılan yapılarda bir bütünlük sağlamayı amaçlıyor. Proje kapsamında yer alan binalara herhangi bir müdahale bulunmadan sağlıklaştırılarak, ticari ve sosyal kalitenin artırılması hedefleniyor.

Bu haber toplam 2952 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.