1. HABERLER

  2. Güle oynaya yıkım
Güle oynaya yıkım

Güle oynaya yıkım

Avni Cihangir İş Hanı’nın yıkımına başlandı. Yıllardır Gölbaşı’nın Gölbaşılıların yıkılmasını dört gözle beklediği Avni Cihangir İş hanının yıkımı gerçekleşiyor

A+A-

Avni Cihangir İş Hanı’nın yıkımına başlandı. Yıllardır Gölbaşı’nın Gölbaşılıların yıkılmasını dört gözle beklediği Avni Cihangir İş hanının yıkımı gerçekleşiyor. Özellikle mahalle sınırlarında oturan sakinlerin rahatsız olduğu ve tinercilerin en uğrak mekanı olan İş hanı uzun süren uğraşların sonunda tarihe karışıyor.

foto-galeri-ikon.20110701115403.jpg

TİNERCİLER MESKEN EDİNMİŞTİ

Gölbaşı Şehit Gaffar Okkan Caddesi ( Fabrika Caddesi) üzerinde şehrin tam ortasında Mogan gölüne sadece 5 dakikalık mesafede bulunan Avni Cihangir İş hanında adeta tehlike sinyalleri çalıyordu. Mogan’ı Eymir gölüne bağlayan su kanalın dibinde inşaa edilen, İki kat ve 3 bölümden oluşan iş hanında tehlike riski son zamanlarda en üst seviyeye ulaşmıştı. Öyleki işhanı çoğu zaman çıkan yangınlarla da kendinden söz ettirmişti. Mahalle halkı ve Gölbaşı halkı bu binanın yıkılması için yetkilerden taleplerde bulunmuş, ama bir yaptırım olmamıştı. Gölbaşı Belediyesi bu çirkin ve tehlikeli görüntüyü ortadan kaldırmak ve yıkımı için geçtiğimiz aylarda meclis kararı aldı. Alınan kararın ardından itirazlarda olmuş ve yıkım için yürütmeyi durdurma kararı alınmıştı. Gölbaşı Belediyesi bu binanın Gölbaşı halkını gün geçtikçe daha fazla tehdit ettiği gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararına itiraz ederek tekrar mahkemeye başvurdu.

 

 

‘YIKILACAK’ DEDİ YIKILIYOR…

Kanal projesi kapsamında Avni Cihangir İş Hanının yıkılacağını geçtiğimiz aylarda dile getiren Başkan Odabaşı, “Geçen yıl yıkım kararını aldık. Oradaki esnafın da durumunu düşünerek 3-4 aylık bir süre verdik. 30 Kasım’da yürütmeyi durdurma kararı alındı. Böyle olunca yasa ne diyorsa ona uyduk. Ama yürütmeyi durdurma kararına itiraz ettik. Bilirkişi raporu bizi haklı gördü. Tehlike arz ettiği şeklinde görüş çıktı. Bizde buna dayanarak oradaki bulunan esnafa yıkım işlemini yapacağımızı bildiren resmi yazılarımızı yazdık. Biz isterdik ki kanal projesi içerisinde bu iş hanını da birlikte yapalım. Ama yasal süreç böyle işleyince burayı ayırmak zorunda kaldık. Ama yine de burayı projeye dahil edeceğiz. Kesin olmamakla birlikte Haziran sonu gibi orayı yıkmayı düşünüyoruz. Tabii ki esnafı da düşünerek kimseyi mağdur etmeden, taşınmaları konusunda gerekli olan yardımı yapmak istiyoruz. Çünkü Gölbaşı için orası çirkin bir görüntü oluşturuyor. Kanal projesine de olumsuz yansısın istemiyoruz” demişti.

Gölbaşı Belediyesi mahkemeden ‘yıkılabilir’ kararın çıkmasının ardından bugün itibariyle Avni Cihangir İş Hanına yıkım için ilk kazmayı vurdu. Yıkım sırasında Gölbaşı Belediye Başkanı yer almazken, Belediye Başkan Yardımcısı Erol Gündüz, Gölbaşı Fen İşleri Müdürü Mehmet Odabaşı, Zabıta Müdürü Pehlül Eraslan, Temizlik İşleri Müdürü Münip Ayhan da  yıkım çalışmalarını yerinde inceledi.

HURDACILAR AKIN ETTİ

Avni Cihangir İş hanının yıkıldığı duyan hurdacılar ise enkazlardan çıkan demirler ve kabloları toplamak için yıkım alanına akın etti. Gölbaşı Belediye Zabıta ekipleri ise herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için hurdacıları yıkım alanından uzaklaştırmaya çalıştı. Kısa süre hurdacılar Zabıta ekipleri ile tartışsalar da Gölbaşı Zabıtası ekipleri hurdacılara müsaade etmedi.

BİR HAFTA İÇİNDE YIKIM BİTECEK

Gölbaşı Belediye yetkilileri yıkım işleminin yaklaşık bir hafta süreceğini ifade ederken, yıkım sırasında ise herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Çevrede ikamet eden mahalle sakinleri ise yıkımı balkonlarından seyrettiler. Mahalle sakinleri çirkin bir görüntü oluşturan Avni Cihangir İş hanının yıkılıyor olmasında dolayı memnun olduklarını dile getirdiler.

ESNAFA BELEDİYEDEN NAKLİYE YARDIMI

Öte yandan Avni Cihangir İş Hanında hala eşyaları ve malzemeleri bulunan esnafa Gölbaşı Belediyesi nakliye yardımında bulundu. Gölbaşı Belediye araçları alana gelerek esnafların malzemelerini taşımalarına yardım etti.

 

 

Bu haber toplam 1814 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.