1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Gürsel Tekin: Okeyi en çok AK Parti'lilerle oynarım
Gürsel Tekin: Okeyi en çok AK Parti'lilerle oynarım

Gürsel Tekin: Okeyi en çok AK Parti'lilerle oynarım

CHP'li Gürsel Tekin gündeme dair çok özel açıklamalarda bulundu.

A+A-

Zaman gazetesine konuşan CHP'li Gürsel Tekin çok özel açıklamalarda bulundu.Gündem, yeni anayasa, Kemal Burkay ve hükumetin terörle mücadele konusundaki açıklamalrını değerlendirdi.

Gürsel Tekin'in çok konuşulacak açıklamaları şöyle:

YAŞIM 50'YE DAYANDI

Tekin, yeni anayasa konusunda toplumda oluşan mutabakatı 'ülke için bir şans' olarak değerlendirdi. Trenin bu kez kaçırılmaması gerektiğini belirten Tekin, kemikleşmiş sorunların ancak yeni ve sivil bir anayasa ile çözüme kavuşabileceğinin altını çizdi. Tekin, "Yaşım 50'ye dayandı. Doğdum Kürt sorunu, Alevî sorunu, türban sorunu vardı. Öleceğiz bu sorunlarla. Yeni bir anayasayla kurtuluruz. Ancak yeni anayasanın AKP ve CHP mutfağında pişmemesi lazım. Türkiye anayasası yapılmalı." dedi. Kürt aydın ve siyasetçi Kemal Burkay'ın ülkesine dönüşünü çok olumlu bulan Tekin, silahı, şiddeti reddeden bütün aydınların gelmesi için yasal engellerin kaldırılmasını istedi.

BEN DOĞU ÇOCUĞUYUM

Ramazan ayıyla ilgili duygularını da aktaran Gürsel Tekin, kutsal ayın her Müslüman evladı gibi kendisi için de önemli şeyler ifade ettiğini söyledi. Şehit cenazelerine üzüldüğünü kaydeden Tekin, Ramazan'ın kavgaların, kan dökmelerin sona ermesi için bir vesile olması gerektiğinin altını çizdi: "Ramazan anları oruç tutan tutmayan için en duygusal anlardır. Ben doğu çocuğuyum. Bir sürü tarla kavgaları, farklı kavgalar olurdu. Ama Ramazan ayında kavgalar bırakılırdı. Kan davalılar birbirini Ramazan ayında görmezden gelirdi. Gidişatın kötülüğüne bir set olsun Ramazan. Ramazan ayında şehit olan 3 gencin ailesinin nasıl bir durumda olduğunu herkesin düşünmesi lazım."

DEĞİŞİM CİDDİ BİR SÜREÇ

"Partideki değişime alışmak bir süreç alacaktır. Değişimler çok kolay değildir. Kuaförde saçınızı değiştiriyorsunuz. 10 gün garipsiyorsunuz. Yılların alışkanlığı var. Bir değişim süreci başlamıştır. Değiştim demekle değişmez. Ciddi bir süreçtir."

28 YILDIR SİYASETİN İÇİNDEYİM

Şu anki konumumu hızlı çıkış olarak görmüyorum. Şundan dolayı görmüyorum. Eğer ben dışarıdan paraşütle gelen bir siyasetçi olsam bunu doğru kabul edebilirim. 1983-2011... 28 yıldır bu okulun öğrencisiyim. CHP'de bu konuma gelene kadar mahalle örgütlerinden ilçe örgütlerine, il başkanlığından parti yöneticiliğine kadar her kademede görev yaptım. Ben partide ihtiyaç hissediliyorsa göreve devam ederim. Hissedilmiyorsa saygı duyarım. Genel Başkan'ın rahat çalışabileceği bir kadroyla çalışmasını isterim."

OKEYİ EN ÇOK AK PARTİ'LİLERLE OYNARIM

Okeyi severim ama 5 yıldır oynamıyorum. Vaktim yok. Parayla pulla ilgisi yok. En çok oynadığım kişiler de AKP'lilerdir. Kumarbaz gibi lanse ettiler. Gören de der ki: 'Bu kumarbaz mı? Allah belanızı versin sizin.' Her vatandaş Ramazan'da ne kadar okey oynarsa ben de o kadar oynamışımdır. Başbakan oyun oynayan arkadaşlarını merak ediyorsa fotoğraf çeker gönderirim.

Bu haber toplam 1603 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.