1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Gürsel Tekin'den hükümete terör sorusu
Gürsel Tekin'den hükümete terör sorusu

Gürsel Tekin'den hükümete terör sorusu

Tekin, "Seçime kadar birbirinizi mi idare ettiniz?" Seçimden önce terör neden yoktu?" diye sordu.

A+A-

Terörün son dönemde arttığını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı, içeriğini bilmediklerini belirttiği İmralı'yla yapılan görüşmeleri kastederek, "Seçime kadar birbirinizi mi idare ettiniz?" diye sordu.

SEÇİMDEN ÖNCE TERÖR NEDEN YOKTU?

Çukurambar'da televizyon ve haber sitelerinin Ankara temsilcileri ile biraraya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in gündeminde terörö vardı.

'Demokratik açılım'ın beklentileri yükselttiğini ve bu beklentilere cevap vermeyip sadece mücadele ile yola devam edilmesinin yanlış olacağını belirten Tekin, hükümete 'Nedir sizin paketiniz?' diye sordu.

Terör olaylarının son dönemde arttığına işaret eden ve "Bir şey oldu mu da bir anda arttı? Seçimden önce neden yoktu?" diyen Tekin, İmralı'yla yapılan görüşmeleri kastederek "Seçime kadar birbirinizi mi idare ettiniz?" şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, şöyle konuştu:
''Sayın Başbakan ve iktidar partisine soruyorum, vahiy mi geldi terör seçimden sonra azdı. Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Başbakan bütün görüşmelerin olduğunu kabul etti mi? Etti. Biz anamuhalefet olarak görüşmelerin hangi aşamada olduğunu bilmeye hakkımız yok mu? Belki katkı sunacağız. Bu görüşmelerden sonra ne oldu? Seçime kadar birbirinizi mi idare ettiniz? Aklımıza bu gelir. Türkiye'yi reye tahvil edemezsiniz. Ne yazık ki bu iktidar Türkiye'yi reye tahvil etti şimdi Türkiye'nin başı belada.''

"GÖRÜŞMELERDE NE VARDI?"

Bir gazetecinin ''(Birbirini idare ettiniz) diye sordunuz. Bununla örgüt ve hükümeti mi kast ettiniz?' demesi üzerine Tekin, ''Maalesef, o zaman şimdi sorulur. Yani bu kadar görüşmeler devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan teyit etti, 'Evet devlet görüşür' dedi. Biz hep olgunlukla karşıladık.

Eğer gerçekten Türkiye'nin iç barışını sağlayacaksa, Türkiye'nin geleceğini rahatlatacaksa burada anamuhalefet olarak bir sorumluluk halinde bunu bir sorun haline getirmedik. Şimdi soruyoruz, bütün bu görüşmeler, bizim bildiğimiz, Sayın Başbakanının teyit ettiği, Sayın Cumhurbaşkanının teyit ettiği son 5-6 yıllık görüşmelerde neler vardı, ne görüşüldü?'' diye konuştu.

''PAYLAŞILAN BİR ŞEY YOK''

Bir gazetecinin MGK'ya katılması konusunda anamuhalefet partisine teklif gelirse kabul edip etmeyeceklerini sorması üzerine Tekin, şu yanıtı verdi:

''Böyle bir teklif gelse CHP olarak biz elbette değerlendirmek isteriz. Kişisel düşüncemi sorarsanız, elbette olması gerekir. Türkiye'nin çok önemli sorunları var, İç sorunu var, dış sorunu var. Geçmiş yıllarda bütün dönemlere baktığımızda gerek iç meselelerde gerek dış meselelerle ilgili kritik sorunlar mutlak ve mutlak anamuhalefet ve muhalefetle paylaşılırdı. Ama 9 yıldır iktidarın bu kadar ciddi sorunlar olmasına rağmen anamuhalefetle paylaşmış olduğu tek bir şey yok.''

Bu haber toplam 1341 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.