1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Gürsel Tekin'e yeni komisyonda görev yok
Gürsel Tekin'e yeni komisyonda görev yok

Gürsel Tekin'e yeni komisyonda görev yok

Komisyon üyelerini belirleyen CHP'de, Baykal'a yurtdışı göründü..

A+A-

CHP TBMM çalışmaları kapsamında komisyon üyelerini de dün belirledi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte 18 kişiden oluşan CHP'nin en üst karar organı MYK'dan 12 ismin Meclis'teki komisyonlarda görevlendirilmesi revizyon sinyali olarak algılandı.

TEKİN, KOMİSYONDA GÖREVLENDİRİLMEYEN İSİMLER ARASINDA

Komisyonlarda görevlendirilmeyen isimler ise CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Erdoğan Toprak, Engin Altay, İzzet Çetin, Sena Kaleli ve Volkan Canalioğlu oldu.

MYK ÜYELİĞİ BİTEBİLİR

MYK üyelerinin büyük çoğunluğu uluslararası komisyonlarda görevlendirildi. CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil AGİT Türk Grubu asıl üyeliğinde görevlendirilirken, genel başkan yardımcılarından Süheyl Batum Anayasa Komisyonu'nda, Osman Korutürk Dışişleri Komisyonu'nda, Sezgin Tanrıkulu İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nda, Umut Oran AB Uyum Komisyonu ve Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu'nda, Gülsün Bilgehan AKPM Türk Grubu'nda, Faik Öztrak ve Emrehan Halıcı NATO Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu'nda, Hurşit Güneş Parlamentolar Arası Birlik (PAB) Türk Grubu'nda ve Sencer Ayata Asya Parlamenter Asamblesi Türk Grubu'nda görevlendirildi.

Komisyonlarda görevlendirilen genel başkan yardımcılarından hepsi olmasa da bir kısmının MYK üyeliğine son verilebileceği yorumları yapılmaya başlandı. CHP kulislerinde, Öztrak, Güneş, Ayata ve Tamaylıgil'in görevlendirildikleri uluslararası komisyonların çok sık toplantı yapmadığı için MYK görevine olumsuz etki etmeyeceği belirtiliyor.

SON DAKİKA RÖTUŞUYLA İKİ MİLLETVEKİLİNİN YERİ DEĞİŞTİ

Ergenekon davası kapsamında tutuksuz yargılanan Ankara Milletvekili Sinan Aygün'ün önce, hazırlanan ve Meclis'te dağıtılan listede İnsan Hakları Komisyonu'nda yer aldığı görüldü. Tunceli Milletvekilli Hüseyin Aygün'ün talebi üzerine Kılıdaroğlu, Meclis Genel Kurulu'ndaki son dakika rötuşuyla iki milletvekillinin yerini değiştirdi. Böylece Sinan Aygün İçişleri Komisyonu'na kaydırılırken, Hüseyin Aygün ise İnsan Hakları Komisyonu'na üye yapıldı.

Parti yetkilileri "İsim benzerliği yüzünden yapılan yanlışlık düzeltildi" dedi.

DENİZ BAYKAL AKPM'DE GÖREVLENDİRİLDİ

Eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türk Grubu üyeliğinde görevlendirilmesi dikkat çekti. Eski müftü İhsan Özkes İslam Konferansı Örgütü Parlamento Birliği'ne, Şafak Pavey ise AB Uyum Komisyonu üyeliğine aday gösterildi.

Bu haber toplam 1393 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.