1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ANKARA

  4. Hacı Bayram Veli’nin evi açıldı
Hacı Bayram Veli’nin evi açıldı

Hacı Bayram Veli’nin evi açıldı

Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı (SOS) Onursal Başkanı Nevin Gökçek, Hacı Bayram Veli’nin Ankara’da yaşadığı evin birebir örneği ile yaşamı boyunca giydiği giysilerin örneklerinin bulunduğu çadırın açılışını gerçekleştirdi.

A+A-

  Ankara Büyükşehir Belediyesi, Hacı Bayram Veli’nin Çubuk Çayı yakınlarındaki  yaşadığı evin birebir aynısını, Hacı Bayram Camii yanında yaptırdı.

          SOS Onursal Başkanı Nevin Gökçek tarafından gerçekleştirilen açılışa; eski Milletvekili Hasan Hüseyin Ceylan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Nazlı Ergül, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar, EGO Genel Müdürü Balamir  Gündoğdu,  ANKET A.Ş Genel Müdürü Belma İlhan ile belediye bürokratları ve vatandaşlar katıldı.

 SOS Onursal Başkanı Nevin Gökçek, açılışta yaptığı konuşmada, çok güzel bir mekanda çok güzel gönül dostlarıyla birlikte olduklarını belirterek, “Rabbim seven ve sevilen insanlar olmayı nasip etsin. Allahın rahmeti ve bereketi hepinizin üzerine olsun” dedi.  Nevin Gökçek, sözlerine şöyle sürdürdü:

“Hepiniz buraya hoş geldiniz. Rabbim hizmet etmeyi bizlere nasip etsin. Ben bu işten çok keyif alıyorum. Rabbim, Kur’an ahlakıyla bize yaşamayı nasip etsin, gerçekten seven sevilen insan olmayı cümlemize nasip etsin. Hacı Bayram Veli’ye ben aşığım. Rabbim onun ahlakını örnek alıp hayatımızı onun gibi olmayı nasip etsin. Hepinizi sevgi saygıyla selamlıyorum. Allah’ın rahmeti bereketi üzerinize olsun.” 

 Nevin Gökçek daha sonra Hacı Bayram Veli’nin kerpiçten birebir örneği yapılan evi, basın mensuplarına gezdirerek bilgiler verdi.

 Ev içinde sergilenen tüm eşyaların birebir özgün yapısına uygun olarak yapıldığını ifade eden Nevin Gökçek, daha sonra evin yanında kıl çadırdan yapılan ve içinde Hacı Bayram Veli’nin yaşadığı dönemde giydiği giysilerinin bulunduğu Kültür Çadırı’na geçti.

Nevin Gökçek burada, içerisinde Hacı Bayram Veli’nin yaşantısının sinevizyon eşliğinde gösterildiği filmi konukları ile birlikte izledi.

                Çadır çıkışında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Nevin Gökçek’in bugün (20 Ekim)  doğum günü olması nedeniyle açılışa katılanlar, Nevin Gökçek’e çiçek vererek, doğum gününü kutlayıp iyi dileklerini ilettiler.

Bu haber toplam 2145 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.