1. HABERLER

  2. Hande Yener Oray Eğin'e tekzip yayınlattı
Hande Yener Oray Eğin'e tekzip yayınlattı

Hande Yener Oray Eğin'e tekzip yayınlattı

Oray Eğin ve Hande Yener arasındaki Makbule polemiğinde yeni perde..

A+A-

Akşam Gazetesi yazarı Oray Eğin, şarkıcı Hande Yener'in "Makbule" kavgası Oray Eğin'e köşesinden tekzip yayınlattırdı.

Oray ve Hande arasındaki kavganın geçmişinde ne olmuştu.. İkiliyi mahkeme sürecine getiren olayın perde arkasını Eğin köşesinde yazmıştı. 

MAKBULE KAVGASI

Asmalımescit’te sabaha karşı... Eve dönüyoruz... Issız sokakta eski bir kuaför, arkasında da tanımadığımız bir kadın yürüyor. Kendi aramızda ’Ya bu Hande Yener mi, böyle ıssız sokakta ne işi var, hiç mi korkmuyor, yok canım o değildir’ diye konuşuyoruz. Ben o mu değil mi öğrenelim diye arkasından geçerken gayet sessiz bir şekilde ’Makbule Hanım’ dedim... ’Makbuleeee’ falan değil... Nereden bileyim ki gerçek adı Makbule Hande Özyener olan bu şarkıcı göbek atından utanıyormuş... Nereden bilebilirim ki bam teline basmışım... Nereden tahmin edebilirim ki böylesi bir şeyden sinir krizi geçireceğini... Nasıl önceden ’Makbule kompleksi’ diye bir sendromu olduğunu...

ORAY EĞİN VE HANDE YENER'İN MAKBULE KAVGASI

TEKZİP YAYINLATTI

Oray Eğin köşesinden bunları söylerken Hande Yener de Twitter'dan Eğin'e cevap verdi. İkili arasında başlayan bu kavga mahkemelik oldu. Ve Hande Yener, Oray Eğin'in köşesinden tekzip yayınlattı.

CEVAP VE DÜZELTME METNİ

22.11.2010 tarihli AKŞAM Gazetesinde, yazar Oray EĞİN'in köşesindeki 'MAKBULE MESELESİ' başlıklı köşe yazısı ve  /www.aksam.com.tr/ adresli web sitesinin yazar Oray EĞİN'e ayrılmış olan sayfasında 22.11.2010 tarihli 'MAKBULE MESELESİ' başlıklı haberi, HANDE YENER aleyhine, müvekkilinin şahsını, mesleğini ve kamuoyundaki kişiliğini küçük düşürmeye yönelik, aşağılmak saiki ile hazırlanmış, yanlı haberler yayınlanmış bulunmaktadır. Tekzibini talep ettiğimiz metinde '.. Bu iş hoşuna gittiyse, bu oyunu sürdürmek istiyorsa kendine faydası olduğunu düşünüyorsa her türlü katkıya hazırım... Yeniden dirilmesine yardımcı olacaksa yardıma hazırım... Yıllarca tezgahtar şarkılarıyla az eğlendirmedi bizi, onun borcuna sayarım.. Polemik feda olsun' şeklinde müvekkilenin gerek şahsını ve gerekse mesleki itibarını aşağılayan ifadeler kullanılmıştır.

MÜVEKKİLİM SEVİLEN BİR SANATÇIDIR

Metnin yazarı; -nedenini anlamlandıramadığımız- müvekkileye duyduğu husumet duygularından kaynaklı, gerek seslendirdiği eserlerin niteliklerini aşağılayan ve gerekse kariyerindeki pozisyonu bakımından aslında olmadığı gibi çöküşteymiş görüntüsü yaratma gayreti ile kaleme aldığı yazısında, hakaret içeren ifadeleri fütursuzca sarf etmiş, müvekkilenin bir dönem yapmış olduğu mesleği, onursuz bir işle uğraşmışçasına, aşağılamak amaçlı olarak kullanmıştır. Oysa müvekkile yaptığı bu işten hiçbir zaman utanmamış ve kamuoyu önünde birçok kez bundan bahsetmiştir. Müvekkile kamuoyunda saygınlık kazanmış, sevilen bir ses sanatçısıdır. Hali hazırda da mesleki kariyerinde çok iyi bir konumda bulunan müvekkilenin, yayınlanmış olan eserlerinin satış grafikleri üst seviyede olup, büyük bir hayran kitlesi tarafından izlenmektedir. Dolayısıyla bunun aksine yazar görüşleri yukarıda ifade ettiğimiz husumet duygularından kaynaklanmaktadır.

O İSİMLE ONUR DUYAR

Yine aynı metinde; müvekkilenin ikinci adından utandığı, bu isimden kompleks duyduğu gibi, asla gerçeklikle ilgisi bulunmayan, yazarın müvekkileyi karalamak adına lanse etmeye çalıştığı ifadelere de yer verilmiştir. Metinde anlatılan olayın gerçekleşme biçiminin yazarın anlattıkları ile ilgisi bulunmamaktadır. Yazar, müvekkileyi açıkça küçük düşürmeye çalışmış ve bu durumu kamuoyunda kendi lehine çevirmek adına olayı çarpıtmış ve bunu yaparken de müvekkileyi, ikinci isminden utanan bir kişi olarak gösterme yolunu seçmiştir. Oysa müvekkile büyük annesinin ismini taşımaktan onur duymaktadır. İş bu haber-metin, tek yanlı ve taraflı habercilik anlayışınızla, sansasyonel haber yaratmak saiki ile ve yazarın müvekkileye karşı duyduğu husumet duyguları ile hazırlanmış olup kamuoyu yanıltılmaya, müvekkilenin şahsı ve mesleki kariyeri aşağılanmaya çalışılmıştır. Haberlerdeki içerik ve ifadeler, müvekkilenin kişilik haklarını ve kamuoyu önündeki itibarını zedelemiştir.

HEDEFİ AŞAĞILAMAK

Bu nedenle, Anayasa'ya, Basın Kanun'una, Basın Ahlak İlkeleri'ne Medeni Kanun ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne aykırı olarak, objektif olmayan, hiçbir somut veriye dayanmayan, yazarının şahsi husumetinden kaynaklı olduğu açıkça anlaşılan ve müvekkilenin gerek şahsı ve gerekse mesleki itibarını aşağılamayı hedeflemiş iş bu haberlerin dikkate alınmamasını ve haberdeki ifadelere karşı her türlü hukuki ve cezai müracaat haklarımızı saklı tuttuğumuz kamuoyuna saygılarımızla bildiririz.

Makbule Hande Yener Vekili Avukat Fisun Mehlika ÜN

Bu haber toplam 5209 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.