1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Hangi cemaat nasıl örtünüyor fişlemesi
Hangi cemaat nasıl örtünüyor fişlemesi

Hangi cemaat nasıl örtünüyor fişlemesi

Gölcük Donanma'da ele geçirilen bilgisayarlarda fişlemeler için hazırlanan dokümanlar var.

A+A-

Askeri Casusluk soruşturması kapsamında Gölcük Donanma'da ele geçirilen harddisklerle ilgili Askeri Bilirkişi raporunda, harddisk içinden çıkan ve fişlemeler için hazırlanan dokümanlara da yer verildi.

Star Gazetesi'nden Kemal Gümüş'ün haberine göre, Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nin 'Askeri casusluk ve şantaj çetesi' soruşturması kapsamında Gölcük Donanma Komutanlığı'nda yaptığı aramalarda ele geçirilen video kasetleri, ses bantları ve belgelerle ilgili Askeri Savcılık tarafından hazırlatılan bilirkişi raporu tüm ekleriyle birlikte Balyoz Mahkemesi'ne ulaştı. Askeri Savcılık raporunda askeri personelin ailesine yönelik "fişleme formları" ile "hangi cemaatin kadınları nasıl giyinir"i anlatan canlı mankenlerle çekilmiş başörtüsü anlatımları dikkat çekti.

TUĞAMİRAL BAŞKANLIĞINDA 5 BİLİRKİŞİ

Gölcük Donanma Komutanlığı Askeri Savcılığı tarafından Tuğamiral Sinan Azmi Tosun başkanlığında 5 personele hazırlatılan 30 sayfalık raporda, Gölcük Donanma'da ele geçirilen 5 harddiskle ilgili detaylı tespitlere yer verdi. Harddisklerin imajını alan bilirkişiler, bu harddisklerdeki incelemeye konu olan belgeleri de bilirkişi raporuna ekledi. Dava dosyasına giren bilirkişi raporunda, ilginç belgelere yer verildi. Bilirkişi raporunda 3 ve 5 nolu harddisklerde yer alan 'jpeg' formatındaki fotoğraflara dikkat çekildi.

HANGİ CEMAAT NASIL ÖRTÜNÜYOR?

28 Şubat sürecinden kaldığı anlaşılan bu fotoğraflarla askeri istihbarat elemanlarına "türban bağlama şekilleri"nin detaylı bir şekilde anlatıldığı görüldü. Başörtülü kadınların değişik tarikat grupları adı altında fişlendiği anlaşıldı. "Radikal İslamcı gruplara mensup kadın üyelerin türban bağlama şekilleri" başlığıyla hazırlanan fotoğraflarda başörtülü kadınlar, "Acz-i Mendi tarikatı ve Hizbullah", "Fethullah Gülen Grubu", "Milli Görüş (Fazilet Partisi)", "Nakşibendi Tarikatı" olmak üzere 4 grupta gösteriliyor. Kadınların ön ve yan cepheden çekilmiş fotoğraflarının altında başörtüsünü bağlama şekilleri detaylı bir şekilde anlatılıyor.

FOTOĞRAFI BÜYÜTMEK İÇİN TIKLAYIN

3 ve 5 nolu harddisklerde yer alan "005_A_Ev Ziyareti Formu" isimli word dosyasında da "Takip ve kontrol altında tutulan personelin birlik dışı faaliyetlerinin takibinde dikkat edilecek hususlar" maddeler halinde anlatılıyor. Birlik dışında takip edilmesi istenen askeri personellerle ilgili fişleme sırasında dikkat edilmesi gereken noktalar şöyle:

BİRLİK DIŞINDAKİLERDE TAKİP

Eş veya kız çocuklarından peruk kullandığı izlenimi edinilen var mıdır?

Aileye ait fotoğraf albümünün incelenmesi sonucu tespit edilen menfi hususlar var mıdır?

Evde hangi markalar kullanılıyor?

Evde alkollü içki bulunmakta mıdır?

Kolonya / gülsuyu ikram edilmekte midir?

Kütüphanede / evde bulunan yayın ve dokümanların (kitap, dergi, gazete, kaset, CD v.s.) adı, yazarı, konusu nedir?

Ev ve gıda amaçlı kullanılan malzemelerin markaları nelerdir? (Deterjan, tuz, bisküvi, beyaz eşyalar v.s.)

TV'de hangi kanal izlenmektedir?

Aile yakınları arasından siyasetle aktif olarak ilgilenen var mıdır? Hangi siyasi görüşe mensuptur?

AKADEMİSYENLERE TÜRBAN TAKİBİ

Asker eşlerini ve ailelerini garnizonların içinde ve dışında takip etmek için fişleme formları hazırlayan şüphelilerin, başörtüsü özgürlüğüne destek veren akademisyenleri de yakın takibe aldıkları ortaya çıktı. Gölcük Donanma Komutanlığı'ndaki zilada ele geçirilen 5 nolu hardiskte yer alan bir word belgesinde ise 1 Şubat 2008 tarihinde üniversitelerde kılık kıyafetin serbest bırakılmasını destekleyen bildiriyi (Türbana Destek Bildirisi) imzalayan 3 bin 600 akademisyenden 32'sinin Kocaeli Üniversitesi'ne mensup olduğu belirtilerek bu akademisyenlerle ilgili istihbari çalışma yapıldığı görülüyor. Hazırlanan listede Türbana Destek Bildirisi'ni imzalayan akademisyenlerin isimlerine ve görev yerleri tek tek belirtiliyor.

Bu haber toplam 18168 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.