1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Hangi illerde yağış bekleniyor
Hangi illerde yağış bekleniyor

Hangi illerde yağış bekleniyor

Meteroloji'nin son verilere göre hava sıcaklıkları, Türkiye genelinde 2 ile 4 derece arasında düşecek.

A+A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Karadeniz kıyıları ile öğle saatlerinde Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Muğla, Denizli, Burdur, Tokat, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Antalya'nın Kaş, Elmalı ve Korkuteli ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

GÜNLÜK HAVA TAHMİN RAPORU İÇİN TIKLAYIN

Hava sıcaklığı, Türkiye genelinde 2 ile 4 derece azalacak. Türkiye genelinde mevsim normalleri civarında seyretmeye devam edecek.

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı, Akdeniz kıyıları ile ülkenin güneydoğu kesimlerinde güney ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu (30)

ANKARA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu (31)

İZMİR: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu (34)

ADANA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu (34)

ANTALYA: Az bulut ve açık, zamanla parçalı bulutlu (33)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu (26)

ERZURUM: Parçalı zamanla çok bulutlu (29)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık (39)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Kırklareli, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin güney ve iç kesimlerinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Denizli ve Muğla çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge genelinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Burdur ile Antalya'nın Kaş, Elmalı ve Korkuteli ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge genelinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Düzce, Zonguldak, Bartın, İnebolu ve Sinop çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz Kıyıları ile öğleden sonra Tokat ve Artvin çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı bulutlu, öğleden sonra Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Bu haber toplam 1285 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.