1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Hasdal'da general sayısı 32 oldu
Hasdal'da general sayısı 32 oldu

Hasdal'da general sayısı 32 oldu

Balyoz soruşturması kapsamında Korgeneral Pulatsü'nün tutuklamansıyla birlikte Hasdal'da general sayısı 32'ye çıktı.

A+A-

Vatan Gazetesi'nden Levent İçgen - Damla Güler'in haberine göre: Hava Kuvvetleri'nde bu Ağustos'ta terfi bekleyen üç korgeneralden Korcan Pulatsü, Balyoz'dan cezaevine kondu.

KORGENERAL PULATSÜ DE TUTUKLANDI

Balyoz Darbe Planı soruşturması kapsamında savcılık tarafından ifadesi alınan 5 kişiden Korcan Pulatsü ile 2 muvazzaf ve bir emekli astsubay tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi. Eskişehir'de emekli Albay Hakan Büyük'ün evinde ve Gölcük Donanma Komutanlığı'nda ele geçirilen ve Balyoz Darbe Planı'nın devamı niteliğinde olduğu iddia edilen belgelerle ilgili soruşturma kapsamında dün 1. Taktik Hava Komutanı Korgeneral Korcan Pulatsü, beraberindeki 2 albay, 1 binbaşı ve 1 emekli astsubayla birlikte ifade vermek üzere Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne geldi. Yaklaşık 7 saat süren sorgunun ardından binbaşı serbest bırakıldı. Pulatsü, iki albay ve bir emekli astsubay tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.

YAŞ'IN 'HAVA'SI DEĞİŞTİ

Teammüllere göre bu yıl Hava Kuvvetleri Komutanlığı görevini devralacak Org. Bilgin Balanlı'nın tutuklanmasının ardından dün de Korg. Pulatsü'nün tutuklanması YAŞ'ta yapılacak komuta kademesi hesaplarını karıştırdı. İlk olarak Org. Balanlı tutuklanınca dikkatler, bu yıl terfi şansı olan 3 korgeneral Pulatsü, Ziya Güler ve Mehmet Erten'e yoğunlaşmıştı. Pulatsü de tutuklanınca iki korgeneral kaldı. Gölcük belgelerinde adı geçen Ziya Güler'e de karşı çıkılması durumunda Erten'in Hava Kuvvetleri Komutanı olma şansı artacak. 

Bu haber toplam 1310 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.