1. HABERLER

  2. HASVAK'tan hastalara müjde
HASVAK'tan hastalara müjde

HASVAK'tan hastalara müjde

Gölbaşı HASVAK Devlet Hastanesi, kayıt sırasında uzayan kuyrukları ortadan kaldırmak için “hasta tanıtım kartı” uygulaması başlattı.

A+A-

Gölbaşı HASVAK Devlet Hastanesi, kayıt sırasında uzayan kuyrukları ortadan kaldırmak için “hasta tanıtım kartı” uygulaması başlattı.
Hastaların ve hastane personelinin işini kolaylaştırması beklenen hasta tanıtım kartına vatandaşlık numarası, kimlik ve hastane bilgileri yükleniyor. Hasta, muayene olmak istediği polikliniğin yanında bulunan manyetik okuyucudan kartını geçirerek, ilk kayıt görevlisine gerek kalmadan sıra alabiliyor. Hastanın bütün bilgileri de ilgili doktorun bilgisayarında görülüyor. Muayene sırası gelen hastanın adı soyadı, poliklinik kapısının üstünde bulunan ekranda yazılıyor.

HASVAK Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Arslan Kağan Arslan, kimlik kartını ilk kayıt görevlisine gösteren bütün hastalara, tanıtım kartını ücretsiz verdiklerini söyledi. Arslan, “İlerleyen zamanlarda da bu kartlardan ücret alma gibi bir durum söz konusu değil. Ancak kaybedildiğinde ikinci defa kart talep eden hastalardan ise ücret alınacak. Bu uygulama ile hastalarımızın, hastanemizdeki otomasyon sisteminden mümkün olan en üst düzeyde yararlanmalarını sağlayacaktır. Uygulamanın hastalar açısından çok verimli olacağına inanıyoruz” dedi.

Hasta tanıtım kartını poliklinikte hastalara ve vatandaşlara uygulamalı olarak tanıtan Gölbaşı İlçe Kaymakamı Raşit Zengin ise, hasta tanıtım kartı uygulamasının vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.

dsc_0011_450x299.jpg

Bu haber toplam 2077 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.