1. HABERLER

  2. HASVAK'tan iftar yemeği
HASVAK'tan iftar yemeği

HASVAK'tan iftar yemeği

ölbaşı HASVAK Devlet Hastanesi yönetimi ilçede bulunan siyasi parti temsilcilerine, sivil toplum örgüt temsilcilerine ve hayırseverlere iftar yemeği verdi.

A+A-

Gölbaşı HASVAK Devlet Hastanesi yönetimi ilçede bulunan siyasi parti temsilcilerine, sivil toplum örgüt temsilcilerine ve hayırseverlere iftar yemeği verdi.

İftar yemeğine Gölbaşı İlçe Kaymakamı Raşit Zengin, İlçe Emniyet Müdürü Cihangir Kaya, HASVAK Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Arslan Kağan Arslan, Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcısı Murat Bölük, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Belediye eski Başkanlarından Cevdet Kara ve Abdulnasır Haşlak, Yunus Emre Hizmet Derneği Başkanı Av. Hayrullah Başer, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa Başer,AK Parti İlçe Teşkilatı, Belediye Meclis Üyeleri, Behsat Aydemir, Dilaver Şaşmaz, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Altun, hayırsever Fethi Duruay, Münibe Er, Kadriye Teceren, Ali İhsan Şahin  ile çok sayıda davetli katıldı.

İftar yemeğinin ardından dualarla devam eden program HASVAK Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Arslan Kağan Arslan’ın hastane hakkında bilgilendirme konuşması ile devam etti.

Arslan, “2006 yılında kurulan hastanemiz 27 polikliniği ile günlük 1.300 hasta ve %70 doluluk oranı ile hizmet vermektedir. Hayırseverlerimizin katkıları ile hastanemizde sağlık kurulu ve yoğun bakım mevcut olup, acil servisimiz yenilendi. Yangın merdivenimiz artık mevcut. Hasta kartı uygulaması başlattık.”

YENİ HASTANEYE İHTİYACIMIZ VAR
Gölbaşı’nın cazibe merkezi haline geldiğini, bu nedenle de ilçenin nüfusunun sürekli arttığına dikkat çeken Başhekim Arslan, “Şu anda hizmet verdiğimiz alanlar, artan nüfusa karşı sağlıklı ve tam randımanlı bir hizmet vermemizi engelliyor. Şu anda yeni modern hastane mimarisine uygun bir hastane planlamasına ihtiyacımız var. Artan nüfusa paralel olarak hastane artık ihtiyaca cevap vermiyor. Gölbaşı için en az 200 yataklı bir hastane lazım. Belediye Başkanı yan arazideki çalışmaların olumlu yönde olduğunu belirtti. Hastane eksikliği hepimizin problemidir. Geç kalınmamalı. Bu konuda yetkililerden destek bekliyoruz” dedi.

SİYASİ HESABIMIZ YOK

Yunus Emre Hizmet Derneği Başkanı Hayrullah Başer ise konuşmasında, Ramazan ayının önemine değinirken, “İftar yemeğini hayırseverleri buluşturmak amaçlı düzenledik. Hastane ihtiyacına gelince HAS-DER’i kurduğumuzda bu yan arsa alınmış olsaydı şimdiye inşaatı bitmişti. Siyasi bir hesabımız yok ancak Sağlık Bakanlığı ile takas yapılarak arsa alınsın. Amacımız Gölbaşı’nı daha yaşanır hale getirmektir. Külliye’nin yapımının bitimi tamamlanırsa hastaneyi de yaparız” dedi.

Haşlak’ın konuşmasının ardından söz alan Kaymakam Zengin ise, taş üstüne taş koyan yardımseverlere, emeği olan herkese teşekkür ederken, “Herkes gücüne göre bir şeyler yapıyor. 200 yataklı hastanenin de çalışmaları devam ediyor. Ümit ediyoruz ki olumlu sonuçlanır” diye konuşurken hayırsever merhum Satı Teyze’yi anmayı da unutmadı.

Belediye Başkan Yardımcısı Murat Bölük ise, “Sağlık Bakanlığı’ndan hastanelerle ilgili bir talep yok. Yaşlılar evi, sağlık üniversitesi ve onkoloji ile ilgili çalışmalarımız sürüyor” dedi.

HASVAK Devlet Hastanesi’ne yaptığı yardım ve katkılarından dolayı Münibe Er, Kadriye Teceren ve Ali İhsan Şahin’e plaket sunulurken, Talat Cebeci’ye ulaştırmak üzere plaket ise Fethi Duruay’a takdim edildi.

Program, plaket sunma töreninin ardından son buldu.

1.20110819125218.jpg

2.20110819125231.jpg

3.20110819125244.jpg

4.20110819125255.jpg

Bu haber toplam 3112 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.