1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Hayırsever Ülkü Ulusoy'dan milyonluk bağış
Hayırsever Ülkü Ulusoy'dan milyonluk bağış

Hayırsever Ülkü Ulusoy'dan milyonluk bağış

Gölbaşı Hasvak Devlet Hastanesi ek binasınının yapımını üstlenen hayırsever Ülkü Ulusoy şimde de İncek'te huzur evi yapılması için İncek'te huzur evi yapılması için imarın 111336 ada 1 parselde bulunan arsasını Gölbaşı Belediyesi'ne şartsız bağışladı.

A+A-

Gölbaşı Hasvak Devlet Hastanesi ek binasınının yapımını üstlenen hayırsever Ülkü Ulusoy şimde de İncek'te huzur evi yapılması için İncek'te huzur evi yapılması için imarın 111336 ada 1 parselde bulunan arsasını Gölbaşı Belediyesi'ne şartsız bağışladı.

İhtiyaç sahiplerine yönelik sayısız yardımın sahibi hayırsever Ülkü Ulusoy, mutlu ettikçe mutlu olan insanlardan. Eşinden kalan bütün mirasla okul, hastane, cami yaptıran Ulusoy, parasının son kuruşuna kadar hayır işleri yapacağını söylüyor.

Hayatını iyiliğe ve hayra adayan 73 yaşındaki hayırsever Ülkü Ulusoy, ihityaç sahiplerine yaptığı sayısız yardımla tanınıyor. Eşinden kalan bütün mirasla okul, hastane, cami yaptıran Ulusoy, parasının son kuruşuna kadar hayır işleri yapacağını söylüyor.

FAKİR ABLASIYIM
Hayırsever Ülkü Ulusoy, “Merhamet etmeyi insanları sevmeyi, paylaşmayı, olmasa da vermeyi ailemden ve eşimden öğrendim. Küçükken annesini kaybetmiş bir arkadaşım vardı. Anneme arkadaşımı eve getireceğimi söylerdim. Annem ise o arkadaşım hem durumlarının iyi olmaması hem de annesiz olmasından dolayı her geldiğinde pirzola pişirirdi. Okulda arkadaşlarımın silgileri, kalemleri bittiğinde arkadaşlarıma göstermeden çantalarına silgi, kalem kalemtraş koyardım. Ben fakir ablasıyım. Paylaşmayı çok severdim. Arkadaşlarıma kol kanat gererdim. Ablalığım eskiden gelir” dedi.

OKUL GÖRMEDEN EĞİTİM OLMAZ
Paranın kendisi için hiçbir zaman amaç olmadığının altını çizen Ulusoy, eşinin çok çalışkan biri olduğunu ifade ederek, “Eşim vefat ettikten sonra mirasını bana bıraktı. Bende o mirası hayır hasenata harcıyorum. Eşim Ahmet Bey, hep bir okul yaptırmak istiyordu. Eşimin ömrü yetmedi okulu yaptırmaya ama ben çok okul yaptırdım. Eşimin yapmak istediklerini hayata geçirdim. Çok şükür. Ahmet Bey, ‘eğitimsiz olmaz. Bugün bir çimenin üzerinde ibadet edilebilir ama eğitim; okulsuz olmaz. Bir çocuk okul görmeden, sıra kokusu almadan okuyamaz’ derdi. Eşimin bu sözleri hiç aklımdan çıkmıyor” şeklinde konuştu.

GECELERİ UYKUM KAÇIYOR
Yiyecek bir dilim ekmek, içecek bir yudum su bulamayan insanları hatırladıkça uykularının kaçtığını söyleyen Ulusoy, “Benden istenenleri yerine getirmezsem geceler, gündüzler haram. Ömrüm vefa ettiği ve Allah nasip ettiği müddetçe insanlara faydalı olmaya, gönüllü olarak ne yapmak gerekiyorsa yapmaya devam edeceğim. Ömrüm yeterse paramın son kuruşuna kadar iyiliğe harcayacağım” dedi.

63 AİLEYE TAPULU EV
Hayatı boyunca ev alamayacak 63 aileye ev aldıklarını belirten Ulusoy, “Herkesin evinin tapusunu eline verdim. Ev aldıklarımız gecekondudan geldikleri için yeni evi döşedim ve anahtarlarını teslim ettim” şeklinde konuştu.

Afrika’ya su kuyusu Ankara’ya cami

Yapılan binaları devlete hibe etiklerini ifade eden Ulusoy, “1 lise, 1 ilkokul, 2 yurt yaptırdım. Eğitim için metrekarelerce arazi bağışladım. 50 Yalova depremzedesine ev yaptırdım. 1 hastane yaptırdım, yüzlerce hastanın ihtiyacını karşıladım. Binlerce öğrenciye burs verdim. Eşini kaybetmiş yüzlerce dul kadına sahip çıktım. Şefkat evleri yaptırdım. Şavşat’a kadın sosyal yaşam merkezi yaptım. Gerede'de cami, Kızılcahamam’da bir köyün camisinin içini yaptırdım. Şu an da Gölbaşına Devlet Hastanesi’ne ek poliklinik binası yaptırıyorum. Çankaya’ya Öveçler Mahallesi’ndeki cami inşaatı devam ediyor. Fakire kışlık yakacağını veriyorum. Bayır-Bucak Türkmenlerine yardım ettim. Afrika’da bir su kuyusu açtım” dedi.

 

Bu haber toplam 21281 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum