1. HABERLER

  2. Haymana yoluna yeni düzenleme
Haymana yoluna yeni düzenleme

Haymana yoluna yeni düzenleme

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Gölbaşı Haymana Yolu’na taşkın vaziyette bulunan askeri tesislerin yıkımına ve başka bir bölgeye yenisinin yapılmasına ilişkin protokol imzalanması karara bağlandı.

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Gölbaşı Haymana Yolu’na taşkın vaziyette bulunan askeri tesislerin yıkımına ve başka bir bölgeye yenisinin yapılmasına ilişkin protokol imzalanması karara bağlandı. Engelliler Meclisi’nin kurulmasına yönelik çalışmaların başlamasının da görüşüldüğü Belediye Meclisi’nde, Havaalanı Yolu’ndaki kötü kokunun en aza indirilmesi için bölgeye çeşitli ağaç ve bitkilerin dikilmesi de kararlaştırıldı.  

-GÖLBAŞI-HAYMANA YOLU’NDA DÜZENLEME 

Belediye Meclisi’nde Başkanlık makamınca gönderilen yazıda Gölbaşı-Haymana Yolu üzerinde yola taşkın halde bulunan Hava Kuvvetleri Komutanlığı Gölbaşı Arama Kurtarma ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’na ait taşınmaz ile askeri alt ve üst yapıların durumuna ilişkin protokol imzalanması hususu görüşüldü.

Oy birliği ile kabul edilen raporda, söz konusu bölümde bulunan askeri alt ve üst yapıların kamulaştırma bedelinin ödenmesi yerine, bu tesislerin yıkılması ve Komutanlığın göstereceği yere Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yenilerinin yapılması için protokol imzalanması kararlaştırıldı.  

-ENGELLİLER MECLİSİ GELİYOR 

Ankara Kent Konseyi Engelliler Meclisi projesine ilişkin olarak görüşülen raporda ise, Kent Konseyi Engelliler çalışma grubunca Engelliler Meclisi Yönetmelik taslağı hazırlandığı ve düzenlenen toplantılardaki katılımcıların görüş ve önerilerinin beklendiği belirtildi. Raporda ayrıca, taslağın Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gönderilmesinin ardından da gerekli çalışma gruplarının oluşturulması karara bağlandı.

Ankara Kent Konseyi’nin sosyal sorumluluk çerçevesinde hazırladığı bir diğer projesi olan, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SÇHEK) koruması altında iken 18 yaşını doldurup kurumdan ayrılan çocuklar için bağımsız bir “Uyum ve meslek Edindirme Merkezi” açmak çalışmasının da görüşüldüğü toplantıda, bunun yerine, Çıraklık ve Yaygın Eğitim Kurumu Genel Müdürlüğü ile yapılacak işbirliği çerçevesinde, bu çocukların, Belediye’nin çeşitli daire başkanlığı ve birimlerinde çalıştırılarak meslek edindirilmelerinin daha uygun olacağı oy birliğiyle kararlaştırıldı.  

-HAVAALANI YOLU’NDA GÜZEL KOKULAR YÜKSELECEK

  Belediye Meclisi üyelerince oy birliğiyle alınan diğer bir önemli karar da Havaalanı yolu güzergahına ilişkin oldu.

Havaalanı güzergahını, yurtiçi ve yurtdışından milyonlarca insanın kullandığı belirtilen ilgili komisyon raporunda, rüzgarlı havalarda, ziyaretçilerin gübre kokusundan rahatsız olduğu ifade edilerek, “Bu kokunun azaltılması için Havaalanı ve geçiş güzergahlarına yakın ilçeler olan Çubuk, Akyurt ve Pursaklar’ın yeşil alanları, parkları, yol güzergahları, orta refüjlerine ağaç ve bitki türleri (nane, kekik, karanfil, lavanta, hanımeli, fesleğen, leylak, nergis, ıhlamur, iğde ve benzeri) dikerek, süslemek ile hoş kokuların yayılmasının sağlanacaktır” denildi. Rapor, meclis üyelerinin oy birliğiyle ile kabul edildi.

 

-TABELA KİRLİLİĞİNE SINIRLAMA

 Çevre ve Sağlık Komisyonu’nun, bulvar ve çevre yolları üzerinde totem ve tabelaların arttığı, bu konunun da görüntü kirliliğine neden olduğunu, çözüm için sınırlama getirilmesi gerektiğini ve Zabıta Dairesi Başkanlığı ile Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı’nın görevlendirilmesini uygun bulduğu raporu da oy birliği ile kabul edildi.

Bu haber toplam 4007 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.