1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Hıfzı Çubuklu: Biz suçluysak bakanımızda suçlu
Hıfzı Çubuklu: Biz suçluysak bakanımızda suçlu

Hıfzı Çubuklu: Biz suçluysak bakanımızda suçlu

İnternet Andıcı davasında haklarında yakalama kararı olan isim tutuklandı.

A+A-

İnternet Andıcı davasında haklarında yakalama kararı olan Tümgeneral Hıfzı Çubuklu, Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu ve bir albay hakkında tutuklama kararı çıktı.

"BİZ SUÇLUYSAK, BAKAN DA SUÇLU"

İnternet Andıcı davasında hakkında yakalama kararı verilen Genelkurmay Adli Müşaviri Tümgeneral Hıfzı Çubuklu dün çıktığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi. Çubuklu ifadesinde internet siteleriyle ilgili olarak 2007 ve 2008 yıllarında Mili Savunma Bakanlığı'nın onayı olduğunu belirterek, "Biz suçluysak sayın bakanımızın da suçlu olması gerekir" dedi.

HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Tümgeneral Çubuklu ve Balyoz Darbe Planı davasından tutuklu Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu ile Albay Hulusi Gülbahar İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

Çubuklu savunmasında, Genelkurmay Başkanlığı'na ve komuta kademesine hukuki hizmet verdiklerini söyledi. Müşavirliğin danışma makamı olduğunu ve yerindelik denetimi yaptığını ifade eden Çubuklu, icracı makam olmadığını kaydetti.

Soruşturma sırasında iki Albayın verdiği ifadeyi hatırlatan Çubuklu, "Murat Uslukılıç 'Biz andıcı götürdük düzeltme yapıldı hizmete sokuldu' demiş. Adli müşavirliğin görevi hukuka uygun hale getirmektir. Tüm belgeler bize gelir zaten. Hukuka uygunsa paraflarım. Değilse nedenini izah eder düzeltilmesini isterim. Düzeltilmişse imzalarım. Düzeltilmemişse yanına bilgi notu düşerim. Bu andıçta da yapmış olduğum budur."

'ÜST MAKAMA GÖNDERİRİZ'

Albay Ziya İlker Göktaş'ın da 'andıcı imzaladığını, ancak kafasına takılan şeyler olduğunu, adli müşavirlik imzaladığı için sakınca olmadığını düşündüğünü' söylediğini belirten Çubuklu, "Belge hukuka uygunsa paraflarız. Daha sonra biz üst makama göndeririz. Üst makam Genelkurmay Başkanı veya ikinci başkandır. Andıçta benim parafe ettiğim bölümde hukuka aykırı bir şey yok. Buna kimsenin itirazı da yok" diye konuştu

Sitelerin 1998 yılından itibaren kullanıldığını ve amacın TSK'ya karşı menfi yayınlara karşılık vermek olduğunu savunan Çubuklu, Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB) internet sitelerinin tedariki için imzaladığı belge olduğunu söyledi. 2007 ve 2008 yıllarında da MSB'nin onay belgelerinin olduğunu kaydeden Çubuklu, "2009'daki andıç değil 2007 ve 2008'deki bu onaylar kılıf olabilir. Bu siteler hükümete karşı değil kötü niyetlere karşıdır." iddiasında bulundu.

'MOBESE ŞANTAJ İÇİN DİKİZLİYOR'

İfadesinde MOBESE örneğini veren Çubuklu, "MOBESE kuruluyor halkın güvenliği için. Emniyetin adli müşavirliği onay veriyor. Kullanan 2-3 kişi şantaj için evleri, vatandaşları dikizliyor. Sonra yakalanıyor. 'Kim onay verdi bu MOBESE'ye' deniyor. Adli müşavirlik. Böyle şey olmaz" diye konuştu. Çubuklu'nun bu ifadeleri üzerine Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, "Kimler yapmış" diye sordu. Çubuklu, "Suç içerikli yayınlar varsa sorumlusu kullananlardır" karşılığını verdi. 2007 ve 2008 tarihindeki MSB onayını hatırlatan Çubuklu, "Bu mantıkla hürmet ettiğimiz, hukuka son derece bağlı sayın bakanımızın da ara yönetici olması lazım. O da iyi niyetle onay vermiştir. Ama suç işleyen varsa tespit edilmelidir" dedi.

Taraf

Bu haber toplam 4341 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.