1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Hıncal Uluç: Demirören Beşiktaş'ı bitirecek
Hıncal Uluç: Demirören Beşiktaş'ı bitirecek

Hıncal Uluç: Demirören Beşiktaş'ı bitirecek

Fotomaç gazetesinden Bülent Can'a spor gündemini değerlendiren Hıncal Uluç yine birbirinden çarpıcı açıklamalar yaptı.

A+A-

Her hafta Fotomaç gazetesinden Bülent Can'a spor gündemini değerlendiren Hıncal Uluç yine birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu.  Fenerbahçe - Bursaspor maçını değerlendiren Uluç, Sağlam'ın Fenerbahçe'yi çözememesini eleştirdi. Galatasaray'ın Fenerbahçe maçından sonra sevinmesine kızan Uluç yönetim ve futbolcuları eleştirdi.

* Fenerbahçe, Bursaspor karşısında kötü oynamasına karşın kazanmasını bildi. Bursa'nın direkten dönen iki topu ve bol pozisyonu var ama bunları değerlendiremedi. Alex'in nefis golü bir kez daha sonucu belirledi. Maçla ilgili neler söyleyeceksiniz?

Fenerbahçe kötü oynuyor. Sevgili Ertuğrul Sağlam, Türkiye'deki bütün hocalar, Fatih Terim dahil, Fenerbahçe'yi analiz edemiyor.

Pardon, edenler yeniyor, onların hakkını verelim.

Fenerbahçe, Türkiye'nin en kolay mağlup edilecek takımı... Çünkü Türkiye'de bu kadar savunması kötü olan bir takım daha yok.

Bursa aynen Galatasaray gibi oynadı.

Orta Allah orta... 30 tane orta yaptılar.

4 tanesine Bursasporlu oyuncular vurmuş. 29 orta Volkan'ın elinde ya da stoperlerin kafasında erimiş.

Hadi birinci devre böyle oynadın, half time'da söylemiyor mu Ertuğrul Sağlam? 'Yahu orta yapmayı bırakın.

Armut gibi topu adamlara atıyorsunuz.'

ORTALAR BOŞA GİTTİ

Bir topun Bursa kalesinden, Fener korner çizgisine inene kadar gelmesi için harcanan emeği düşün... Oyun zekasını düşün... O topu Fenerlilere teslim edip geri dönüyorlar.

Fenerbahçe'ye 100 tane orta yapsan bir tane gol atamazsın. 'Orta yapmayın, yerden oynayın ve açık oynayın.' Bak ne hale geliyor Fener savunması...

Buna rağmen iki şutu direkten döndü Bursa'nın, buna rağmen kaç tane pozisyonu Volkan çıkardı. Kötü yönetilen Bursa bile Fenerbahçe'yi hezimete uğratabilirdi. Çünkü Fenerbahçe'nin kötü bir hocası var.

Fenerbahçe'nin elindeki kadroya bak; bir de oynadığı futbola bak... Şu Fener'in maçın başında yedek kulübesinde olan herkes Galatasaray'da direkt oynar. Fener'den o sırada 9 puan önde olan Galatasaray'da direkt oynar.

Fener'in bütün yedekleri... 'Galatasaray, Elmander'i arıyor mu?' diyorsun, Fenerbahçe'de üç Elmander var.

* Bursa maçında Emre Belözoğlu'nun yedek, Gökhan'ın kadro dışı kalmasını neye bağlıyorsunuz?

Geçen hafta söyledim ben... Emre gözden çıkarıldı, Emre'nin kankası Gökhan'a da gözdağı mı vermek istiyorlar, onu da mı gözden çıkardılar!

Bunlar tabii play-off öncesi açıklanamıyor. 'Taraftardan büyük tepkiler gelebilir' diye...

* Tepkiler başladı bile... Kocaman'ın tercihleri eleştiriliyor.

Fark etmez. Fenerbahçe'de kararları bir tek kişi veriyor: Silivri... '3 yıllık derhal sözleşme yapılacak' dedi.

Fenerbahçe stadında sözleşme imzalandı.

HÜSNÜ GÜRELİ KAÇTI

* Beşiktaş, Trabzonspor ve Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası'na veda etti. Bu da geçen haftanın ilginç gelişmelerinden birisiydi.

Play-off'un dörtte üçü... Bu başlığı niye hiçbir gazete atmadı çok merak ediyorum. 'Play-off'un dörtte üçü elendi.' Böylece o play-off'un nasıl hazırlanmış bir play-off olduğu da ortaya çıktı bana sorarsan.

* Beşiktaş'ta Demirören'in TFF Başkanı seçilmesinin ardından genel kurul yapıldı ve Fikret Orman başkanlığa seçildi. Oldukça zor bir görev onu bekliyor. Orman, Beşiktaş'ın derdine derman olur mu sizce?

Fikret Orman'ın seçilmesine Beşiktaş adına çok memnun oldum. Yani, Yıldırım Demirören'in maddi manevi bataklığa sürüklediği Beşiktaş'ı kurtarabilecek tek adam olarak onu görüyordum.

Keşke Hüsnü Güreli'yi de ikna edebilseydi ve yanına alabilseydi. Ama Hüsnü, Beşiktaş'ın bilançosunu inceledikten sonra arkasına bakmadan kaçmayı tercih etti. Kendisiyle konuştuğum da bana "Beşiktaş'ı kurtaracak güç yok. Öyle bir batakta Beşiktaş" dedi.

"FİKRET ORMAN'I İNSAN OLARAK TANIYORUM"

Güvenilir bir insan. Yıllardan beridir de kendisini Beşiktaş Başkanlığına hazırlıyor. Yani gökten zembille inmiş biri değil.

Tabii 'Yıllardan beri kendisini Beşiktaş başkanlığına hazırlıyor' dediğim zaman yıllardan beri kendisini başkanlığa hazırlayan bir başka birisiyle çağrışım yapıyorum; Özhan Canaydın ile... İnşallah ona benzemez.

Özhan da çok iyi bir insandı, 20 yıl Galatasaray Başkanlığı kafasındaydı.

Gelmiş geçmiş en kötü başkanlardan biri oldu.

Hâlâ onun krizini yaşıyor Galatasaray.

Dilerim öteden beri Beşiktaş Başkanlığı planları yapan Fikret Orman çok kötü koşullarda işbaşına gelmesine rağmen Beşiktaş'ı düzlüğe çıkarmayı başarır.

TRABZON'UN İŞİ ZOR

* Ligin bitmesine 2 hafta kala play-off'a katılacak 4 takım şekillendi. Playoff'un tarihleri belli oldu ve 6 hafta sürecek maratonun adı da "Süper Final" oldu.

İşte hakemlerle o Süper Finali 'Döper Finale' getirmeye uğraşıyorlar. 'Fenerbahçe-Beşiktaş finali nasıl yaparız' diye!

Yani Trabzon'un işi çok zor bu hafta kendi sahasında olmasına rağmen... Bakalım hangi hakem tayin edilecek!

G.SARAY BAYRAM YAPTI

Galatasaraylı oyunculardaki düşüşü neye bağlıyorsunuz; puan farkının getirdiği bir rehavet mi? Fenerbahçe maçından sonra yapılan kutlamalar da halen konuşuluyor. Bu da bir rahatlama sağlamış olabilir mi?

Fenerbahçe maçından sonraki rahatlama Sivasspor'dan yedikleri tokatla düzelmedi mi? 2-2'lik maç da palavra...

Galatasaray'ın aldığı bütün sonuçlar; tamamen tesadüf ve rakibin kötü oyunundan kaynaklanıyor. Galatasaray iyi top oynamıyor.

İyi bir hocası olmasına rağmen iyi top oynamıyor.

Fenerbahçe'nin mazereti var; Fenerbahçe'nin hocası kötü. Ama iyi Galatasaray iyi hocasına rağmen kötü oynuyor. Fatih Terim herhalde ciddiye almıyor.

2-2'lik maçın ardından kutlama yapılması benim lügatımda; 'görmemişin oğlu olmuş!..' Fenerbahçeli olsam, o kutlama haberlerini duyduğumda zil takıp oynardım. 'Koca Galatasaray'ı ne hallere düşürdük. Berabere kaldık diye bayram yapıyorlar.'

* Galatasaray, Elmander'i arıyor mu?

Bu soru bile Galatasaray'ın ne hallerde olduğunu gösteriyor. Elmander'i arayan bir takım; hangi düzeyde bir takım olabilir!

BEŞiKTAŞ ARADA KAYNAYACAK

* UEFA Kongresi, İstanbul'da yapıldı. Buna karşılık en çok konuşulan ve UEFA yöneticilerine yöneltilen sorular görülmeye devam edilen şike davasıydı. Başkan Platini ve genel sekreteri İnfiantino net mesajlar verdi. Başbakan Erdoğan'ın "Kişilerin işlediği suçların, tüzel kişiliklere bağlamaması" yönündeki açıklaması da çok konuşuldu. Siz bu açıklamalarla ilgili neler söyleyeceksiniz?

Benim anladığım; baştan beri Yıldırım Demirören tarafından sahnelenen oyun devam ediyor.

1- Yıldırım Demirören, Türkiye'ye ceza verilmesini istiyor ki Beşiktaş maddi durumundan dolayı tek başına ceza almasın. Beşiktaş çünkü futbol sahasında Avrupa'da oynama hakkını kazansa bile maddi durumu dolayısıyla UEFA kriterlerine uymadığı için reddedilecek. Bu da Yıldırım'ın, Beşiktaş'ta lanetlenmesine sebep olacak. Onun için Türkiye olduğu gibi, Fenerbahçe de, Galatasaray da, Trabzon da Avrupa kupalarına alınmazsa Beşiktaş da arada kaynayacak.

2- Cebinde 103 milyonluk liralık senet var. O senedi her an tahsil edebilir.

Fikret Orman'a karşı silah olarak da kullanabilir. 'Bak işleme koyarım senetleri ha!' diye baskı yapmak için... Yani hem Futbol Federasyonu Başkanı hem de bir yandan Beşiktaş'ın gizli başkanlığı heveslerinde o 103 milyonluk senetle...

İKTİDAR ZARAR GÖRÜR

Bunun için de Türkiye'nin ceza alması zerre kadar umurunda değil.

Tam tersine ceza almasını istiyor. Bu yüzden kulüplere herhangi bir ceza verilmeyecek.

Platini'nin açık seçik, "Başbakan haklı olabilirsiniz ama sistem böyle demesine" rağmen bile bile lades yapılarak federasyon kulüplere ceza vermeyecek. Spor adamlarına ceza verilmesi için de mahkemenin kararı beklenecek.

Bunun sonunda Yıldırım Demirören başarıya ulaşacak. Ama bana sorarsanız Türkiye Milli Takımı dahil ceza alırsa bundan siyasal iktidar büyük zarar görür.

Başbakan'ın bu durumu iyi analiz etmesi lazım. UEFA'ya FIFA'ya başkaldırıp 'Biz Avrupa'ya iki sene gitmeyelim' demek siyasal iktidarı yıpratır.

Çünkü bu ülke sadece Fenerbahçelilerden ibaret değil.

Üstelik Fenerbahçelilerin önemli bir bölümü de kulübü bu duruma düşürenleri çok fena eleştiriyor. Şimdi seslerini yükseltmiyorlar ama... Ben biliyorum.

Bu haber toplam 1671 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.