1. HABERLER

  2. Hollandalılar Gölbaşı'nı sevdi
Hollandalılar Gölbaşı'nı sevdi

Hollandalılar Gölbaşı'nı sevdi

Gölbaşı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi 2 yıl sürecek olan Ldv Ortaklık projesi kapsamında çalışmalarına devam ediyor.

A+A-

Gölbaşı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi 2 yıl sürecek olan Ldv Ortaklık projesi kapsamında çalışmalarına devam ediyor. Koordinatör ülke İspanya olmak üzere Romanya ve İtalya da ortakları arasında bulunuyor.  Proje konusu “Global Analysis of Health System Structure and Employability of VET systems in the European Health Structure”  (Sağlık sistemlerinin karşılaştırılması ve mezun öğrencilerin istihdamı" olup bu kapsamda ilk olarak 9-13 Kasım 2010 tarihinde İspanya toplantısına 2 öğretmen ve 2 öğrenci ile katıldı.

İspanya’da Barselona’da bir hafta kalan ekip yaptıkları çalışmalarda Gölbaşı, Ankara ve Türkiye’yi başarı ile tanıttı. Diğer ülke temsilcilerine Gölbaşı Sevgi Çiçeği tablosu ve Türkiye tanıtım broşürleri vererek kültür elçiliği de yaptılar. 09- 13 Mayıs 2011 tarihleri arasında 13 öğrenci ve 7 öğretmenle İspanya, İtalya ve Romanya ekipleri Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’ne gelerek çalışmalar yaptı. Çalışmalar kapsamında Gölbaşı Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde açılış ve tanıtım programı da yapılarak, bir haftalık süreçte Gölbaşı’nda ki sağlık kuruluşlarına da ziyaretler gerçekleştirildi.

Okul Müdürü ziya Bayram yaptığı açıklamada, “Gölbaşı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Proje çalışmalarına devam etmektedir. Bu anlamda ortak proje teklifi yapmak üzere Hollanda’dan 2 Öğretmen 03/05/2011 tarihinde okulumuza ziyarete gelmişler, ortak proje hazırlama teklifinde bulunmuşlardır. Okulumuzun Sağlık elemanı yetiştirme eğitimi ile ilgili incelemelerde de bulunan öğretmenler Gölbaşı Anadolu Sağlık Meslek Lisesinin mesleki eğitim seviyesinin Avrupa standartlarında olduğunu gördüklerini ifade etmişlerdir. Hollandalı eğitimciler Gölbaşı’nda yapılan eğitim çalışmalarını çok beğendiklerini dile getirdiler. Proje kapsamında bundan sonra okul öğretmen ve öğrencilerimiz İtalya ve Romanya çalışmalarına katılacaklardır” dedi.

Bu haber toplam 2737 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.