1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ANKARA

  4. Hükümetle kavga eden nasıl büyük işlere imza atacak
Hükümetle kavga eden nasıl büyük işlere imza atacak

Hükümetle kavga eden nasıl büyük işlere imza atacak

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, BENGÜTÜRK TV’de “Basın Odası” programına katıldı. Canlı yayınlanan programda Ankara için projelerinden bahseden Özhaseki, izleyicilerden gelen sorulara da cevap verdi.

A+A-

Seçim çalışmaları sırasında size en çok ne soruluyor?” sorusuna cevap vererek başlayan Özhaseki, “Vatandaş Cumhur İttifakını merak ediyor. Oy versin, vermesin vatandaşta bir mutabakat oluşmuş. Türkiye’nin altı yılanlarla, çıyanlarla kaynıyor. Bu ülkenin altında ne kadar şer güçleri varmış. Biz iki parti olarak kurumsal birliktelik tavrını gösterdik, ‘söz konusu vatansa, gerisi teferruat’ dedik. Sayın Devlet Bahçeli de, geçtiğimiz günlerde nezaket gösterip, seçim ofisimize ziyarete geldiler. Cumhur İttifakının ruhuna uygun bu davranıştı. Uygun görürlerse biz de iade-i ziyarete gideceğiz.” diye konuştu. 
 İZMİR’İ ALINCA SEÇİM GÜVENLİ, KAYBEDİNCE Mİ DEĞİL?
Mehmet Özhaseki, seçim yarışında projeleriyle ön planda olacağını ve karşısındaki adaydan da aynı tavrı göstermesini istedi. Özhaseki, “Bizim projelerimiz uçuk kaçık projeler değil, ayakları yere basan projeler. CHP yönetiminden de, solun adayından da derli toplu bir şey beklerdim.  Projelerinin ne olduğunu kimse bilmiyor. Algı yönetimi ve polemiklerle kendilerinden söz ettirmeye çalışıyorlar. Alışkanlık olduğu üzere, seçimin üzerinde algı operasyonlarıyla şaibe oluşturmaya çalışıyorlar. ‘Seçimi biz almıştık ama sandıklarla oynadılar.’ diyerek, her seçimde olduğu gibi, yenildikten sonra topu taca atmanın yolunu bulmuşlar. Kardeşim sormazlar mı; ‘İzmir’i kazanınca, mazbatayı alınca Seçim Kurulu’na güveniyorsunuz da, Ankara’yı kaybedince mi şaibe oluyor?’” dedi. 
İHALELER ŞEFFAF OLACAK
Özhaseki, belediye başkanlığı ve bakanlığı döneminde yaptığı ihalelerde en önem verdiği ilkenin şeffaflık olduğunun altını çizerek, “Bütün ihaleleri canlı yayında yaptım. Vatandaş ihalenin her aşamasını görmeli. Bir de plan tadilatları konusu var. Yine vatandaş plan tadilatları hakkında bilgi alacak. Eğer zorunlu bir plan değişikliği yapılırsa muhtarlıklara asılacak, belediye başkanı kendisine güveniyorsa bunu açıkça ilan edecek.” açıklamasında bulundu. 
KİMSE İŞTEN ÇIKARILMAYACAK… 
“Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı personeli arasında seçimi kazanınca işten çıkarılmalar başlayacak.” diye bir balon uçurulduğunu söyleyen Özhaseki, “Hayretler içinde izliyorum. Bugüne kadar kimseyi işten atmak gibi bir günahım olmadı. Kimsenin ekmeğiyle oynamadım, oynamam. Çalışan personelin hep arkasında oldum, emeği hep baş tacı ettim. ‘İşten atmayı değil, personelimin şartlarını nasıl iyileştirebilirim.’ diye düşünürüm.” ifadesini kullandı. 
GENÇLERE MÜJDELER: ÇAY-ÇORBA-ÇAMAŞIR BEDAVA
Özhaseki, projeleri arasında en heyecanlandığı projelerin, gençlere ve çocuklara yönelik çalışmalar olduğunu belirterek, gençlere başta ulaşımda olmak üzere, müjdelerini açıkladı: 
“3 Ç projemiz var. Çay-çorba-çamaşır. Öğrenciliğimden bilirim, en zoru kahvaltı hazırlamak ve çamaşır yıkamaktı. Şimdi öğrencilerimiz okulda sıcak bir çorba ile karşılanacak, sabah bıraktığı çamaşırlarını akşam tertemiz alacak. Bir de öğrencilerin bilet parası var. Ben öğrencilerin bilet parası ödemesine kıyamıyorum. Kademeli olarak, şu an ödediklerinin yarı fiyatına ulaşım sağlayabilecekler. 
Ayrıca, yine öğrenciler için boş zamanlarında eğlenebilecekleri, dinlenebilecekleri, hobilerini geliştirebilecekleri merkezler oluşturacağız. Saraçoğlu Mahallesi’nde onlarca yapı var. Restorasyonu yapıldıktan sonra gençlerin hizmetine sunacağız.
 Öte yandan, 24 saat açık “Uyanık Kütüphane” diye bir projemiz var. Ben açıkladıktan sonra solun adayı da kullanmaya başladı.  Sevindim, bir hizmetimiz olmuş.”. 
ANNELERE MÜJDE
Özhaseki, Çocuk Köyü Projesi başta olmak üzere, anneler için de evlatlarını güvenle bırakabilecekleri merkezler kuracaklarını söyledi. Özhaseki, “Annelerimiz en değerli varlıkları çocukları için, kreşler ve birkaç saat işi olduğunda emanet edebileceği merkezler yapacağız. Belediyedeki eğitmenler eşliğinde hem çocuklar kendi yaş gruplarıyla vakit geçirebilecek, oyun oynayabilecek, hem de anneler iç huzuru içinde işlerine bakacak.” dedi. 

ANKARA TURİZMDEN PARA KAZANACAK
Ankara’nın dünya başkentleri arasında turizmden en az gelir elde eden bir şehir olduğunun altını çizen Özhaseki, turizm projesinin temel ayağı Kültür Yolu Projesi hakkında bilgi verdi. Özhaseki şöyle konuştu: 
“Ankara inanç turizminden izler taşıyan bir şehir. 8 defa başkent olmuş. 411 tane tescilli eser var. Cumhuriyet Dönemi’nin en güzel eserleri Ankara’da ama kimse farkında değil. 72’i müze var, bilen, gezen yok. Bir hazinenin üzerindeyiz, farkında değiliz. Adeta bir açıkhava müzesi gibi. Biz Ankara Kalesi’nden başlayıp, Atakule’ye uzanan bir Kültür Yolu projesi hazırladık. 
HÜKÜMETLE KAVGA EDEN NASIL BÜYÜK YATIRIMLARA İMZA ATACAK
Özhaseki, belediye başkanlarının devletin bütün kurumlarıyla uyum içerisinde çalışması gerektiğini vurgulayarak şöyle konuştu: 
“Büyükşehir belediyesinin bazı projelerinin devlet tarafından da desteklenmesi lazım. Belediyenin ulaşım için ayırabildiği 1 milyar lira bütçesi var, ulaşım projesinin maliyeti 15-20 milyar dolar. Başka hiçbir yere yatırım yapmayıp, sadece ulaşımı destekleyeceğim deseniz 15-20 yılda biter. Dünyada bütün metropollerde devasa yatırımları Hükümetler yapar. Cumhurbaşkanına her gün olmadık hakaret eden, elini sıkmamak için yol değiştiren bir muhalefet stadyumu, ulaşımı nasıl yapacak? Hükümetle kavga eden nasıl büyük yatırım yapacak imza atacak.”

Bu haber toplam 1978 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.