1. HABERLER

  2. SPOR

  3. İbrahim Akın yarış atı alıp şike yapmış
İbrahim Akın yarış atı alıp şike yapmış

İbrahim Akın yarış atı alıp şike yapmış

Beşiktaş Asbaşkanı Serdal Adalı, kupa finali öncesi İ.Akın’a para yerine yarış atı teklifinde bulundu.

A+A-

Futbolda şike soruşturmasında ilk itiraflar İstanbul BB'li futbolcular İbrahim Akın ile İskender Alın'dan geldi. Boz Baykuşlar'ın yıldız ismi İbrahim Akın'ın Türkiye Kupası finali öncesinde Beşiktaş Asbaşkanı Serdal Adalı ile 150 bin dolara anlaştığı ve Siyah-Beyazlı yöneticinin bu para karşılığı futbolcuya Soderone isimli bir at hediye ettiği iddia edildi.

SUÇLAMALARI KABUL ETTİLER

Önceki gün gözaltına alınan Beşiktaş'ın hocası Tayfur Havutçu, Beşitaş Asbaşkanı Serdal Adalı, Beşiktaş Güvenlik Müdürü Ahmet Ateş ile İstanbul BB'li futbolcular İbrahim Akın ve İskender Alın, soruşturmayı yürüten özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk tarafından tutuklanma talebiyle dün mahkemeye sevkedildi. Akın ve Alın'ın savcıya verdiği ifadede kendilerine yönelik suçlamaları kabul ettiği öğrenildi.

YARIŞ ATI ALMIŞ

Daha önce ortaya atılan iddialarda Fenerbahçe-İBB maçında gol atmaması karşılığında Kanarya'da 100 bin euro aldığı kaydedilen İbrahim Akın'ın Ziraat Türkiye Kupası Finali öncesinde de Beşiktaş Asbaşkanı Serdal Adalı ile 'şike' için anlaştığı öne sürülmüştü. Dünkü sorgu sonrası Akın'ın, Adalı ile 150 bin dolara anlaştığı ve bu paranın karşılığında da Beşiktaş yöneticisinden Soderone isimli bir at aldığını itiraf ettiği öne sürüldü.

İ.AKIN GOLÜNÜ DE ATMIŞTI

Normal süresi ve uzatmaları 2-2 biten finalin sonunda kupayı penaltılarla Beşiktaş kazanırken, İstanbul BB'nin bir golünü de İbrahim Akın atmıştı. Akın takım arkadaşı İskender Alın'ın da kupa finali öncesi Beşiktaş'tan transfer sözü aldığını söylediği iddia edildi. Tayfur Havutçu, Serdal Adalı, Beşiktaş Ahmet Ateş ile İstanbul BB'li futbolcular İbrahim Akın ve İskender Alın mahkemece tutuklanarak Metris Cezaevi'ne götürüldü.

Bu haber toplam 7438 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.