1. HABERLER

  2. İhsanoğlu'na Gölbaşı'nda soğuk duş
İhsanoğlu'na Gölbaşı'nda soğuk duş

İhsanoğlu'na Gölbaşı'nda soğuk duş

CHP ve MHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Gölbaşı’nda büyük bir şok yaşadı.

A+A-

CHP ve MHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Gölbaşı’nda büyük bir şok yaşadı.

Cumhurbaşkanlığı için çatı adayı gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Gölbaşı’nda vatandaşlara seslendi. Gölbaşı alt geçit yanında yaklaşık 250 kişinin katıldığı mitingte halka hitap eden İhsanoğlu, konuşmasını yaptığı sırada bir grup genç tarafından protesto edildi.

KALABALIK GÖSTERMEK İÇİN BÜYÜK TÜRK BAYRAKLARI AÇTILAR

Gölbaşılıların İhsanoğlu'nun mitingine fazla ilgi göstermediği gözlenirken, MHP ve CHP'lilerin miting alanındaki boşluklarıbüyük Türk bayrakları ile kapatmaya çalıştıkları görüldü.

İhsanoğlu’nun konuşma yaptığı anlarda, Konya-Ankara karayolu orta refüjüne gelen bir grup genç “Gölbaşı’ndan sana ekmek çıkmaz Ekmeleddin İhsanoğlu” pankartı açtı. Pankart eçen protestocu grup daha sonra “Recep Tayyip Erdoğan” “Milletin adamı Erdoğan” sloganları attı.

Protestoyla birlikte bir süre duraksayan İhsanoğlu, daha sonra sözlerine şöyle devam etti;

"Böyle seçim kampanyası olur mu? Türkiye'yi bununla meşgul ediyorlar, kendi gündemlerini saklıyorlar. Bunların gündemi nedir? Rejimi değiştirmek, diktatörlük kurmak istiyorlar. Şimdi biz bunları açığa çıkardığımız için, onlar eski vesayeti yıktılar kendi vesayetlerini kurdular. Onu da kamufle etmek istiyorlar. 'Şüheda fışkıracak', yok 'Akif şiiri'. Prompterdan yanlış okuyanlar bile var. Kendileri tenkit ediyorlar bizi . Yani biz sürçü lisan üzerinde duracak olursak hiçbir şey konuşamayız. Yani insan kendi evladından bahsederken, 'Ben evlatlarıma helal lokma yedirtmem' diyerek sürçü lisan ediyorsa, helali haramı karıştırıyorsa... Biz bunların üzerinde durmuyoruz, bunlar insanlık hali. Bunlarla milleti oyalamayın. Millet ciddi meseleleri, rejimin nereye gideceğini konuşmak istiyor. Siz rejimi mi değiştirmek istiyorsunuz? Siz kendi siyasi görüşünüzün vesayetini mi kurmak istiyorsunuz? Millet bunu dinlemek, tartışmak istiyor. Bunu kamufle etmek için Yahya Kemal'den, Fuzuli'den, Baki'den sabaha kadar prompterdan şiir okuma yarışması yapmıyoruz."

BIRAKSINLAR ŞİİRİ, EDEBİYATI

Adaylığı açıklandığından bugüne kadar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında hiç kem söz söylemediğini dile getiren İhsanoğlu, devlet ve millet terbiyesinde bunun olmadığını söyledi.

İhsanoğlu, Türkiye'nin tek partili düzene gidemeyeceğini, 2014 yılında tek partinin, liderin olamayacağını ifade etti.

Türk milletinin her zaman mazlumların yanında olduğunu belirten İhsanoğlu, Türk Devleti'nin Türkmenlerin, Uygurların, Doğu Türkistanlıların da yanında olması gerektiğini kaydetti.

Rabia işareti yapan İhsanoğlu, "Bu işaret ne işareti? Rabia işareti. Hangi Rabia? Mısır'daki Rabia. Peki Doğu Türkistan'daki Rabia, Rabia değil mi? Rabia Kadir, Doğu Türkistanlıların lideri. Niye buraya gelemiyor? Bunu sorduk? Bunun cevabını alamadık hala. Bıraksınlar şiiri, edebiyatı" diye konuştu.

SİZİN ARANIZDAN GELEN BİRİNİ SEÇİN

"Biz ekmeğimizi herkesle paylaşmaya hazırız, ama toprağımızı kimseyle paylaşmayacağız, bunu herkes bilsin" diyen İhsanoğlu, "Allah bu millete, bu devlete zeval vermesin. Bu milletin içerisine ayrılık tohumları ekmek isteyenlerin Allah cezasını versin. Biz birlik ve beraberlik, bütünlük istiyoruz. Cumhurbaşkanlığı makamı ayırma, ayrıştırma, cepheleştirme makamı değil birlik ve beraberlik makamıdır" ifadesini kullandı. İhsanoğlu, şunları kaydetti:

"AK Partili kardeşlerime sesleniyorum; oylarınızı bize veriniz, o zaman partiniz de korunur, sizin düzeniniz de korunur, dağılmaz. ANAP, Doğru Yol dağıldı. AK Parti'yi seviyorsanız, güzel hizmetlerinin devam etmesini istiyorsanız, partinizi muhafaza ediniz, cumhurbaşkanlığına sizlerin yabancınız olmayan, sizin aranızdan gelen birini seçiniz."

İhsanoğlu, vatandaşlardan sandığa sahip çıkmalarını da istedi.

_dsc0463_450x299.jpg

_dsc0480_450x299.jpg

_dsc0496_450x299.jpg

_dsc0509_450x299.jpg

_dsc0508_450x299.jpg

 

Bu haber toplam 3944 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum