1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İki bayram bir arada kutlandı
İki bayram bir arada kutlandı

İki bayram bir arada kutlandı

Gölbaşı'nda bir ilk gerçekleşti. 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Ramazan Bayramı'nın aynı güne rastlaması nedeniyle protokol iki bayramı aynı anda kutlandı

A+A-

Gölbaşı'nda bir ilk gerçekleşti. 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Ramazan Bayramı'nın aynı güne rastlaması nedeniyle protokol iki bayramı aynı anda kutlandı. İki bayram coşkusunun aynı anda yaşandığı bayram kutlamaları protokolü bir araya getirdi.  Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başlayan program, Gölbaşı İlçe Jandarma Komutanlığı’na ve Gölbaşı İlçe emniyet Müdürlüğü’ne ziyaretlerle devam etti.

Atatürk Anıtı’nın önünde gerçekleştirilen törene Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin babasının vefatı nedeniyle katılmazken, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı da başka bir programı olması nedeniyle törende yer almadı.

3882.jpg

Törene Kaymakam Raşit Zengin’i temsilen İstanbul Pendik Kaymakamı görevini yürütürken eşinin rahatsızlığı nedeniyle Ankara’ya atanan Ankara Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Oduncu katıldı. Törende Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcısı Murat Bölük, Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcıvekili Selahattin Çataklı, Gölbaşı Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Erdal Özköroğlu, İlçe Emniyet Müdürü Cihangir Kaya, İlçe Milli eğitim Müdürü Ümit Karabulut,  Siyasi Parti ve STK temsilcileri, Meclis Üyeleri ve şehit aileleri de hazır bulundu.

AZİM VE İNANCIN ZAFERİ

Çelenk sunma, Ataya saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gölbaşı Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Erdal Özköroğlu yaptı. Özköroğlu, konuşmasında bu vatan topraklarının şehit kanlarıyla sulandığını ve 30 Ağustos'un Türk milleti için dönüm noktalarından biri olduğunu söyleyerek, “Bugün asil türk milleti ve onun bağrından çıkan kahraman Türk ordusunun, en şanlı zaferlerin biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 89. yıldönümünüdür. Bu zafer, ulu önder Atatük’ün önderliğinde çelikleşmiş bir milli beraberlik ruhu içerisinde, dünyanın en güçlü ordularına karşı elde hürriyet ve bağımsızlık aşkı  ile yanan sarsılmaz azim ve inancının zaferidir” dedi. Özköroğlu konuşmasının sonunda Türk Milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramını, Ramazan Bayramını ve Türk Silahlı Kuvvetler gününü kutladı.

Öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten şiirler okumasının ardından program İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ziyaretle devam etti.

Programa katılan heyet İlçe Jandarma Komutanlığı’nda askerlerin bayramını ve 30 Ağustos Zafer Bayramını teker teker kutladı.

BAYRAMDA DA MOGAN KONUŞULDU

İlçe Jandarma Komutanlığı’ndaki programın ardından protokol İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret ederek emniyet mensupları ile bayramlaştı. İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde ki bayramlaşma programına Ankara Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Oduncu ve protokol Gölbaşı’nın sorunları ile ilgili fikir alışverişinde bulundular. Göl-Der Başkanı İsa Ömercan Mogan Gölü’nde yaşanan sıkıntılar hakkında Oduncu’yu bilgilendirirken, Oduncu da Mogan Gölü’nün Gölbaşı Türkiye’nin önemli bir değeri olduğunun altını çizdi. Gölbaşılıların gölün birçok imkanlarından yararlanamadığı konusunda görüş bildiren protokol, bu sorunun Gölbaşı için sıkıntı yarattığını vurguladı.

Sohbet havasında geçen Bayram ziyareti katılımcılara sunulan ikramların ardından son buldu.

Bu haber toplam 2687 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.