1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. Ilıkan: Bu süreci hep birlikte atlacağız
Ilıkan: Bu süreci hep birlikte atlacağız

Ilıkan: Bu süreci hep birlikte atlacağız

Ilıkan: Bu süreci hep birlikte atlacağız

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediyesinde yapılan toplantıda, koronavirüse karşı mücadele kapsamında MHP ve AK Parti  grubu birlikte hazırladığı önerileri liste halinde sundu.

Tüm dünyanın önemli bir sınavdan geçtiğine dikkat çeken Ankara Büyükşehir Belediyesi  MHP Grup başkanvekili Murat Ilıkan şu ifadeleri kullandı;

‘’  Hükümetimiz ülke genelinde çok hassas önlemler aldı. Bizler de yerel yönetimler olarak kendi sorumluluk alanlarımızda adımlar atmak, vatandaşımızı korumak, bu süreci sağlıklı bir şekilde atlatabilmek için tedbirlerimizi almak zorundayız. Bu maksatla AK Parti grubu ile birlikte hazırladığımız öncelikle yapılması gerekenler listemizi Büyükşehir Belediyesi'ne sunduk. Biz 25 ilçemizde yaşayan tüm hemşerilerimizle birlikte büyük bir aileyiz. Bu zorlu süreci hep birlikte aşacağız.”

Ankara Büyükşehir Belediyesinde yapılan toplantıda, koronavirüse karşı mücadele kapsamında MHP ve AK Parti  grubunun sunduğu teklifte şu önerileri sundu;

Vatandaşların yoğun olduğu yerlere ve tüm ilçe merkezlerindeki uygun alanlara sağlık kabinleri yerleştirilmesi, şehirlerarası otobüs terminali, metro istasyonları ve benzer mekanlara da dijital ateş ölçerler ve termal kamera sistemi kurulması. 

Özel gıda paketinin hazırlanması ve içinde kolonya, maske ve sabun olacak şekilde hijyen paketlerinin hazırlanıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması gerektiği bildirilen taslakta, belediyenin kiracısı olan ve kapatılan iş yerlerine 2 ay kira ödememe ve 2 ay yarım kira ödeme kolaylığı sağlanması.

Sağlık çalışanlarından 2 ay su fatura bedeli alınmaması ve 2 ay da yüzde 50 indirimle faturalandırma önerilen taslakta tüm aboneler için su faturalarına 2 ay yüzde 20 indirim uygulanması önerildi.

65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı olanlara, engellilere ve hamilelere yönelik evde sağlık hizmetinin yaygınlaştırılması gereğine vurgu yapılan taslakta,  şu ifadelere yer verildi;

"E-belediye hizmetleri genişletilmeli. Salgına karşı alınabilecek tedbirlerle ilgili her türlü medya ortamında kamu spotu yayınlanmalı. Coronavirüse karşı yapılan bilgilendirme çalışmaları ve sloganlarının işaret dili ve görme engelliler için sesli betimleme yoluyla video haline getirilip yayınlanmalı. Parklar, çocuk oyun alanları, piknik ve mesire alanları geçici bir süre kullanıma kapatılmalı. Çağrı merkezlerinde çalışanların sayısı artırılmalı. AŞTİ çalışanları sürekli denetim altında tutulmalı. Sağlık çalışanlarına ücretsiz servis imkanı sağlanmalı. Belediye hizmetleri mobil araçlarla verilmeli."

Bu haber toplam 4007 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.