1. HABERLER

  2. İnatçı başkan temel atıyor
İnatçı başkan temel atıyor

İnatçı başkan temel atıyor

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nın prestij projelerinden ilki hayata geçiyor. Gölbaşı’nın çehresini değiştirecek olan projelerden Mogan Gölü Kanal Projesi’ne nihayet kazma vuruluyor.

A+A-

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nın prestij projelerinden ilki hayata geçiyor. Gölbaşı’nın çehresini değiştirecek olan projelerden Mogan Gölü Kanal Projesi’ne nihayet kazma vuruluyor.

 G.O.P.Mahallesinde bulunan Mogan Gölünden başlayıp Osmanlı Parkına kadar devam eden su kanalının 332m'lik kısmının düzenlenmesi için çalışmalar başlamasının ardından Yakup Odabaşı bu prestij projesini temel atma töreni ile taçlandıracak. 

2 Temmuz Cumartesi günü saat 14.00’de yapılacak olan temel atma töreni ile birlikte Mogan Gölünden başlayıp Osmanlı Parkına kadar devam eden su kanalının 332m'lik kısmının düzenlenmesi içinde ilk adım atılmış olacak. 

Daha önce kanalda başlayan çalışmalar temel atma töreninin ardından daha da hızlanacak. Mogan gölünü Eymir gölüne bağlayan su kanallarının ıslah çalışmaları projesinin içerisinde su kanalı boyunca park, dinlenme alanları,köprüler ve pergolalar bulunacak. 

Seçim öncesi verdikleri sözleri b ir bir yerine getirdiklerini kaydeden Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, projelerini bir bir hayata geçirdiklerini kaydetti. Proje iki kapsamlı olmasına rağmen, Gölbaşılılar tarafından ‘Kırmızı Bina’ olarak bilinen Avni Cihangir İş Merkezi Yakup Odabaşı’nın bu projeyi tamamen uygulama hayallerini ise suya düşürdü. 

İş merkezi için yıkım kararı alınmasına rağmen İdare Mahkeme Gölbaşı Belediyesinin yıkımı yapmasına engel olarak ‘yürütmeyi durdurma’ kararı almış, Gölbaşı'nın rekreasyon alanı olarak çehresini değiştirecek olan proje, harabe haldeki Avni Cihangir İş Hanı engeline takılmıştı. Mahkemenin verdiği kararla yıkımı engellenen yıkık dökük virane binanın projeye engel olacağını düşünenleri ise Gölbaşı Belediye Başkanı ters köşeye yatırdı. 

Aldığı kararla projeyi iki aşamalı olarak uygulamaya karar veren Başkan Odabaşı, Mogan Gölü’nden Osmanlı Parkı’na kadar olan bölümde bu projeyi uygulanma kararı aldı.

Bu haber toplam 1709 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.