1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Independent: Erdoğan anti-demokratik değil
Independent: Erdoğan anti-demokratik değil

Independent: Erdoğan anti-demokratik değil

Independent: Üçüncü dönemi istemek anti-demokratik değil!

A+A-

Bu görüş, seçmenlerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısını reddedip ona üçüncü ezici seçim zaferini kazandırmaması.

ERDOĞAN'A THATCHER VE BLAİR BENZETMESİ

Başbakanın herhangi bir eleştiriye karşı tahammülü olmadığı yönündeki yorumları hatırlatan Adrian Hamilton, Batı demokrasilerinde de 10 yıl iktidarda kalıp aynı şekilde davranan liderler olduğunu söylüyor. Bu noktada eski İngiltere başbakanlarından Margaret Thatcher ve Tony Blair'i örnek göstermiş yazar. Adrian Hamilton yazısını şu sözlerle sürdürüyor: "Erdoğan'ın kendine güveninin artmasını eleştirirken, ilk zamanlarda Ergenekon'dan nasıl bir muhalefetle karşı karşıya olduğunu ve Türk demokrasisinin ordu tarafından ne kadar sık alaşağı edildiğini unutmak kolay. Başbakanın şimdi radikal bir değişimden geçirilmesini istediği anayasa 1980 askeri darbesi sonrası ordu tarafından yazılmıştı. Ülke çağdaş bir dünya için yeni bir çatıya şiddetle ihtiyaç duyuyor, ki hükümeti eleştiren çevreler dahi bunu kabul ediyor."

ERGENEKON SONRASI

Adrian Hamilton'a göre Türkiye'de halen gözlenen, Ergenekon sonrası siyasete dayalı yeni bir dönem. Eksik olan ise uygun bir tartışma ortamı ve hayati önemdeki Kürt Sorunu'nun çözümü için harekete geçilmesi. Hamilton yazısını şöyle noktalamış: "Türkiye dışında eksik olan ise onu almaya hazır bir Avrupa Birliği. Eğer seçim sonrası nasıl bir yeni anayasa ile karşı karşıya kalacağımız konusunda kaygılıysak, bu süreci Türkiye'ye daha hızlı bir üyelik perspektifi sunarak etkileyebiliriz. Arap Baharı Türkiye için Avrupa Birliği üyeliğini daha acil ve uygun hale getirmiştir."

WALL STREET JOURNAL'DAN ERDOĞAN'A 'BOĞAZİÇİ'NDEKİ MAHATHİR' BENZETMESİ

The Wall Street Journal, bugunkü başyazısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, daha önce dünyayı birkaç milyon Yahudi'nin kontrol ettiğini söyleyen eski Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed'e benzetti.

Wall Street Journal bugünkü başyazısında Erdoğan'ın "Uluslararası medya İsrail tarafından desteklendiği için AK Parti hükümetinin devamından mutlu olmayacaktır" sözlerine tepki gösterdi.

Wall Street Journal, Economist'in genelde editoryal yaklaşımının İsrail'e düşmanca olduğunu, buna rağmen Erdoğan'ın bakanlarından birinin Economist dergisinden özür dilemesini istediğini belirtti. Amerikan gazetesinin başyazısı şu sözlerle noktalandı: "Sayın Erdoğan, bölgesinde lider olmayı ve küresel düzeyde saygı görmeyi arzuluyor. Ancak her köşede Yahudi komploları gördüğünü iddia eden liderler bu statüyü elde edemezler. Sayın Erdoğan'a yönelik bir korku, kendisinin gizlice İslamcı ve otoriter bir proje tasarlaması. Biz bu yargıya direndik. Ancak Türkiye Başbakanı, eski Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed'in Yahudi karşıtı çılgın medya teorilerini canlandırdıkça, bu tip endişeleri gidermeyecektir."

*Mahathir: Yahudi karşıtı eski Malezya Başbakanı

Bu haber toplam 1573 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.