1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İsrail Başbakan Erdoğan'dan korkuyor
İsrail Başbakan Erdoğan'dan korkuyor

İsrail Başbakan Erdoğan'dan korkuyor

İsrail Başbakan Yardımcısı Moşe Ya'alon, Türkiye ile İsrail arasındaki özür krizine açıklama getirdi.

A+A-

İsrail basınına göre, dün gece Partisi Likud'un üyelerine seslenen Ya'alon, Mavi Marmara katliamının ardından Türkiye'yle ilişkilerin normalleşmesi için devam eden görüşmelere değindi.

ÖZÜR DİLERSEK ERDOĞAN ORTADOĞU'NUN LİDERİ OLUR

Görüşmelere İsrail adına katılan Ya'alon, "Milli onur stratejik öneme sahiptir, sokaktan satın alınabilecek bir şey değildir. Özür dilersek ve sonra Erdoğan yerlere kapanıp yalvardığımızı söylerse Ortadoğu'nun lideri olur. Özür dilesek bile peşimizi bırakmaz." ifadelerini kullandı.

ABD'DEN İSRAİL'E YOĞUN BASKI

Öte yandan ABD yönetiminin, Türkiye'den özür dilemesi için İsrail'e yoğun baskı uyguladığı belirtildi. Yedioth Ahronoth gazetesinin haberine göre, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton Washington'daki İsrailli diplomatlara, "Kudüs-Ankara ilişkilerindeki bozulma bölgedeki Amerikan çıkarlarına zarar veriyor. Özür dilemek de dahil olmak üzere ilişkileri düzeltmek için ne gerekiyorsa yapın." mesajı verdi. Amerikan yönetimi ayrıca, İsrail'in Türkiye'den özür dilememesi halinde, Filistin'i tanımamaları için diğer ülkeler ikna etmelerinin zor olacağını belirtti.

Bu haber toplam 1643 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.