1. HABERLER

  2. SPOR

  3. İstanbul 2020'ye aday
İstanbul 2020'ye aday

İstanbul 2020'ye aday

Başbakan Erdoğan İstabul'un , 2020 Yaz Olimpiyat adaylığını açıkladı..

A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'un 2020 olimpiyat oyunlarına aday olduğunu açıkladı.

Düzenlenen toplantıda konuşan Erdoğan, 'İstanbul bunu fazlasıyla hak ediyor. Türkiye bunu organizasyon yeteneğiyle de bunu hak ediyor. Barışın sembolü olan İstanbul bu evsahipliğini hak ediyor' dedi..

Erdoğan konuşmasını 'İstanbul 2020 oyunlarına adaydır. Hepinize sevgilerimi saygılarımı sunuyorum' sözleriyle tamamladı.

İşte Erdoğan'ın toplantı sorası gazetecilerin sorularına verdiği cevaplar:

Gelen uluslararası misafirlerimizin yerleşim durumu açısında İstanbul çok ciddi bir kapasiteye ulaşmış durumda.. Gayet lüks ağırlama imkanlarına sahibiz. Bu havza olimpiyatların yapıldığı yerlere yakın yerler. Raylı sistemler ve alt yapı tamamlanmış durumda. Üst yapı konusundaki eksikliklerimiz süratle tamamlanabilecek durumda. Belirlenecek başlıklar rahatlıkla uygulamaya geçilebilecek konumda..

Şu anda geçmişle mukayese edilmeyecek durumdayız. Hangi branşta olursa olsun bazı eksiklikleri bitirebilecek imkanlara sahibiz. 

ARENA'NIN EŞİ BENZERİ AVRUPA'DA YOK

Dünya standartlarının üzerinde statlarımız var. Bir Arena'yı Avrupa'nın hiç bir kentinde bulamazsınız.

Tenis konusundaki sıkıntılarımızı aşıyoruz. Eksik neredeyse bunu giderebilecek konumdayız. 90'lı yıllarla mukayese edildiğinde istisnasız bir konumdayız.

Adaylığımız sonrası özel kanun çıkarıp yetkilendirme devri yapıp atılması gereken adımları hızlı bir şekilde atacağız.

AYNI ÜLKEYE İKİ DEFA VERDİLER

2020'ye kadar bütün olimpiyatlardaki gelişmeleri takip edeceğiz. Gelişmeleri kendimize nasıl aktarabilirizin takibini yapacağız. Tabi işin fiziki boyutundan öte en önemli konu şu; Bu güne kadar olimpiyatlar nerelerde yapıldı? Bir kez olimpiyatların verildiği ülkelere ikinci defa olimpiyat verildi. Bunlar adil şeyler değil. Dünyada başka bir ülke mi yok? Bunlar işin yaklaşım tarzlarını düşünmemize neden oluyor. Barış ve hoşgörü hatırlatıyorsa bize olimpiyatlar, bunun farklı kıtalara yansımasını hep beraber yaşamalıyız. Önce bu olmalı sonra işin fiziki alt yapısını oluşturmalıyız. Türkiye her şeyden önce buna psikolojik olarak hazır durumda.

YABANCI GAZETECİYE CEVAP ALKIŞ KOPARDI

Neden Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliğini açıklamadınız?

Biz her ikisinine de başvuracağız. Biz her ikisine de hazır olduğumuzu belirtmek isterim. 

AKDENİZ OLİMPİYATLARINI YUNANİSTAN BIRAKTI BİZ ALDIK

9 yıl içerisinde bu tarz organizasyonları takip ettik. Bundan sonra da takip edeceğiz. Bunu Başbakan ve Cumhurbaşkanı düzeyinde takip etmezseniz alıcı bulmuyor. Bu işe kadar bütçe ayırıyorsunuz o soruluyor. Biz şurada Akdeniz Oyunları'nı aldık. Yunanistan bıraktı biz aldık. Ekonomik imkansızlıklar yüzünden bıraktı. Üç ülke kaldı; İspanya Libya Türkiye. Onlar da biz bu işi yaparız iradesini koyamayınca biz aldık. Türkiye bu konularda zaten yeterli deneyime sahip. Kararı da aldıktan sonra hızlanarak yatırımlara girişeceğiz. Spor bilincimiz oluşmuş durumda ancak madalya için çok daha hırslı oyuncular yetiştirmenin gayretini göstereceğiz.

BÜTÇE KONUSUNDA SIKINTIMIZ YOK

Bütçe konusunda şu anda bir rakam belirtmemiz söz konusu olamaz. Önce bir neler yapmamız gerektiğini iyi tespit etmemiz gerek. Biz kararlıyız. Öncelikle olimpiyatlar bize verilecek mi verilmeyecek mi?Bu konuda bazı işaretlerimiz var.

Mararay ve 3. köprü projelerimiz tamamlamış olacağız. Bunların arasında bu yatırım leblebi çekirdek. 

OLİMPİYATLAR MÜSLÜMAN BİR ÜLKEYE NEDEN VERİLMEDİ

Şu ana kadar olimpiyatlara aday olan ülkeler arasında halkının büyük çoğunluğu müslüman olan bir ülke yer almamaktadır. dünya futbol şampiyonasının Katar'a verilmesiyle bir tabu yıkılmıştır. Buna da en hazır ülke Türkiye'dir. Bu medeniyetler ittifakı noktasında önemli bir noktayı kat etmiş olacağız.

Çocuklarımıza madalyayı değil önce sporun barışçı gücünü aşılamalıyız. Ondan sonra onu madalyaya yönlendirmeliyiz. Bizim artık çocuklarımız gençlerimiz üzerindeki yaklaşım tarzımız da budur. Biz bunu göremedik ama çocuklarımız bunu görsün istiyorum.

Bu haber toplam 2054 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.