1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İşte Dikmen gerçeği
İşte Dikmen gerçeği

İşte Dikmen gerçeği

Ankara Büyükşehir Belediyesi Dikmen’de harekete geçiyor. “Büyükşehir Ankara” bülteninin bu haftaki sayısında “işte dikmen gerçeği” başlığıyla yaşanan gelişmeler kamuoyuna anlatıldı.

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi Dikmen’de harekete geçiyor. “Büyükşehir Ankara” bülteninin bu haftaki sayısında “işte dikmen gerçeği” başlığıyla yaşanan gelişmeler kamuoyuna anlatıldı.

Dikmen’de kimlerin konut sahibi olabileceği, kimlerin olamayacağı ile Büyükşehir Belediyesi’nin hangi tekliflerde bulunduğunun açıkça yer verildiği duyuruda ayrıca, Dikmen 4.ve 5. etap sakinlerinin son şanslarının iyi değerlendirmeleri istenerek, bir hafta süre tanındığı kaydedildi.

Ankara büyükşehir Belediyesi’nin haftalık 200 bin tirajlı ücretsiz yayın organı “Büyükşehir Ankara” Bülteninde yer verilen haber şu şekilde:

 

 

İŞTE DİKMEN GERÇEĞİ

----------------------------------------------------

Dikmen Vadisi, Dikmen Polisevi’nden başlayarak, Oran’daki milletvekili lojmanlarına kadar uzanan yaklaşık 6 kilometre uzunluğunda 500 metre genişliğinde yaklaşık 250 hektarlık (2500 dönüm) bir alanı kapsıyor. Bu vadide bulunan gecekondular yıkılarak, yerine çağdaş konutların yapılması ve tüm Ankaralılara hizmet verecek bir parkın oluşturulması amacıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kentsel dönüşüm projesi uygulamaktadır.

5 etap halinde planlanan kentsel dönüşüm projesinin ilk 3 etabı tamamlanmış, 4. ve 5. Etap için düzenleme çalışmaları ise devam etmektedir. İlk 3 etapta, Büyükşehir Belediyesi ile burada oturan vatandaşların anlaşması sonucu bu bölge modern bir kente dönüştürülürken, 4. ve 5. Etap çalışmalarında bazı kişi ve gruplar, vatandaşları kışkırtarak, belediye ile sözleme yapmalarını engellemeye çalışmaktadırlar.

Bu gruplar hiçbir hakkı olmadığı halde dışarıdan gelen kişilerle sağladıkları destekle, Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşlarla daha önce anlaşarak boşalttıkları gecekonduların yıkımını bile engelleyip, bir kaos ortamı yaratmaya çalışıyorlar.

Büyükşehir Belediyesi, Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi başta olmak üzere gerçekleştirdiği bir çok projede yıkımları davul-zurna eşliğinde bir şenlik havasında gerçekleştirmiş, gecekondu sakinleriyle yapılan anlaşmalarda hiçbir olumsuzluk yaşamamış, bu davranış bir çok belediyeye de örnek olmuştu.

 

-DİKMEN’DE KİMLER KONUT SAHİBİ OLABİLİR?

5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 73. Maddesine göre kentsel dönüşümlerde kimlere ev verileceği belirtilmiştir. Kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanlarında kimlere konut verilebileceği yasanın 73. maddesinin 7. fıkrasında açıkça belirlenmiştir. Buna göre;

1) Kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanlarındaki gayrimenkul sahiplerine,

2) 24/2/1984 tarihli ve 2981 sayılı İmar ve Gecekondu Mevzuatına Aykırı Yapılara Uygulanacak Bazı İşlemler ve 6785 Sayılı İmar Kanunu’nun Bir Maddesinin Değiştirilmesi Hakkında Kanuna istinaden, hak sahibi olmuş kimselere, anlaşmaları halinde kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanında hakları verilir.

 


 

 

-DİKMEN’DE KİMLER KONUT ALAMAYACAK?

 

DİKMEN’DE KİMLER KONUT

ALAMAYACAK? DİKMEN’DE

TAPU TAHSİS BELGESİ

OLMAYANLARA NEDEN

KONUT VERİLEMEZ?

Kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanlarında tapu tahsis belgesi olmayan vatandaşlara nasıl bir uygulama yapılacağı yine 73.maddenin 7.fıkrasında belirlenmiştir. Maddede aynen şöyle denilmektedir; “2981 sayılı Kanun kapsamına girmeyen gecekondu sahiplerine enkaz ve ağaç bedelleri verilir veya belediye imkânları ölçüsünde kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı dışında arsa veya konut satışı yapılabilir. Bu kapsamda bulunanlara Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile işbirliği yapılmak suretiyle konut satışı da yapılabilir. Enkaz ve ağaç bedelleri arsa veya konut bedellerinden mahsup edilir.” Tapu tahsisi olmayanlara Büyükşehir

 

-BELEDİYESİ HANGİ TEKLİFLERDE BULUNDU?

Ankara Büyükşehir Belediyesi 1984 yılından sonra Dikmen’e gecekondu yapan ve tapu tahsis belgesi olmadığı için yasa gereği hak sahibi olamayan vatandaşlara iki teklifte bulundu;

1) Bugün Ankara’nın en cazip alanlarından biri haline gelen (IKEA Alışveriş Merkezi karşısı) Doğukent’ten 200 metrekare arsa (ücreti kira öder gibi 10 yıl taksitle ödenecek),

2) TOKİ’nin Karacaören’de biten hazır konutları (15 yıl kira öder gibi ev sahibi olunmak kaydıyla),

Gecekonduların enkaz ve ağaç bedelleri de arsa veya konutların peşinatı olarak kabul edilecekti.

 

ANCAK BELEDİYENİN BU İYİ NİYETLİ TEKLİFLERİ, YANLIŞ BİLGİLERLE KANDIRILAN BAZI VATANDAŞLAR TARAFINDAN KABUL GÖRMEDİ. OLAY ÇIKARTMAK VE İDEOLOJİK EYLEM YAPMAK İÇİN FIRSAT ARAYANLAR TARAFINDAN BALTALANDI, BAZI SİYASİ PARTİ MİLLETVEKİLLERİ TARAFINDAN DA İSTİSMAR EDİLDİ. ASLINDA DİKMEN’DEKİ MÜCADELE HAK MÜCADELESİ DEĞİL İDEOLOJİK EYLEMDİR

 

-HALK EVLERİ İLE HALK CEPHESİ ARASINDA ALENİ

KAVGA

Dikmen’de bazı tahrikçilerin asıl amacı vatandaşın evi barkı değil, ideolojik kavga.

İşte bunun ispatı, Halk Evleri ile Halk Cephesi arasındaki aleni kavgadır. Halk Cephesi isimli ekip Dikmen Vadisi’ne sahip çıkmak istiyor ve Halk Evleri mensuplarının taşlı sopalı taarruzuna maruz kalıyor. İnternette Sosyalist Forum’da bakın olayı nasıl dile getiriyorlar http://www.sosyalistforum.net/politik-gundem/49923-devrimcilere-saldiri.html: sitesine girildiğinde bu kavganın aslı ortaya çıkıyor.

 

İŞTE SİTEDEN AYNEN ALINAN BİR BÖLÜM:

 

“Devrimcilere saldırı”

AKP iktidarı Kentsel dönüşüm yalanlarıyla 1 milyon evi yıkacak. Yağma politikasını durdurmak için Ankara'nın birçok semtinde başlatılan “Evlerimizi Yıktırmayacağız” kampanyası çerçevesinde 14 Ağustos Pazar günü Dikmen Vadi'de basın açıklaması yapılacaktı. Fakat; Barınma bürosu 4 gündür mahalle halkını bizlere karşı kışkırtmış ve bizlere saldırmaları için uğraşmıştır, sonrasında ise barınma bürosu sorumluları bizlere saldırmış küfür etmiş, halk baltayla üzerimize yürüdüğü zaman…

Biz, Halk Cephesi olarak bugün ki yapacağımız basın açıklamasını erteledik. Nedeni, bizlerin açıklama yapacağı yere mahalleden olmayan kişileri de sopayla insanları oraya getirmişlerdi. … Yine Barınma bürosu sorumlusu ve Halkevci olan Tarık adlı kişi Halkı bizlere karşı kışkırtmış ve Devrimcileri bu mahallede istemediklerini ve kendilerinin olduğu yere başka bir devrimci gelirse onları döveceğini halkın arasında bağırarak söylemiştir. Bizler halkla karşı karşıya gelmemek için basın açıklamasını şimdi yapmayacağımızı söyleyip mahalleden ayrıldık, ayrıldığımız süre içerisinde arkamızdan taşlar fırlatıldı. Yapılan davranış tüm devrimci değerlere bir saldırıdır.

Halk Cephesi

14 Ağustos 2011, Ankara”

 

Buna karşılık Barınma Bürosu yetkilileri aynı internet

sayfasında Halk Cephesine nasıl cevap veriyor.

İşte bir bölüm:

“Dikmen Vadisi Halkı, örgütlü iradesini ve mücadelesini yok sayarak, vadide eylem kararı alan bir gruba karşı zorunlu bir açıklama yapma gereği duydu.

...14.08.2011 tarihinde akşam saat 20.00'da mahallemizde meşaleli bir yürüyüş gerçekleştireceğinizi, mahallemize astığınız afişlerden öğrenmiş bulunmaktayız. Böyle bir eylemin bizden habersiz olarak ve direnişimize ne tür bir katkısı olacağını anlamadığımız biçimde, üstelik daha önce hiçbir kurum tarafından burada yapılmayan bir biçimde, bizi ve irademizi yok sayarak yapma amacınızı anlamış değiliz. Ülkemiz toplumsal muhalefetinin tarihsel gelenekleri açıktır ki; bir direniş alanında oranın iradesi dışında eylem ve etkinlikte bulunulamaz. Bir direniş alanında diğer toplumsal muhalefet güçleri ancak orada bulunan öznelerin istek ve talepleri çerçevesinde davranabilir. Nitekim; birçok dost kişi ve kurum yıllardır vadi halkının istek ve talepleri doğrultusunda çok değerli desteklerini sunmuşlardır.

Altı yıldır onurlu bir mücadelenin sürdüğü mahallemizde halkın bütününün iradesini temsil eden bir halk meclisi ve onun yürütme komitesi, Barınma Hakkı Bürosu çatısı altında bulunmaktadır.

Bunun dışında hiç kimseye ve hiçbir kuruma Dikmen Vadisi’nde direnişimizi ve meşru irademizi hiçe sayan bir eylem yapmasına izin veremeyiz. Bu, direnişimizin ve direniş alanının sağlığı açısından da almak zorunda olduğumuz bir tutumdur.”

 

“DİKKAT EDİLİRSE

VADİDE MÜCADELE YÜRÜTENLER (!) SADE

VATANDAŞ OLMAYIP, AYRI AYRI ÖRGÜT

ÜYELERİ VE ARALARINDA REKABET VAR.

GARİBAN DİKMEN HALKI İSE MAALESEF

BU ÖRGÜTLERİN FİGÜRANI OLARAK

KULLANILMAKTA.”

 

 

-DİKMEN VADİSİ 4. VE 5. ETAP SAKİNLERİNE

ÇAĞRIMIZDIR

Dikmen Vadisi ilk 3 etabı şu anda dünya literatürüne giren en mükemmel “Kentsel Dönüşüm ve Değişim Projesi”dir. Ankara olarak bu proje ile gurur duyuyoruz.

Dikmen 4.ve 5. Etaplarını biran önce bitirmek için 6 yıl önce başlattığımız çalışmalarımız mahkeme kararları ile bugüne kadar ertelenmiştir.

Özellikle Çankaya Belediyesi ve bazı odaların sırf Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarını engellemek maksadıyla açtıkları davalar maalesef yakın tarihe kadar hep belediyemiz aleyhine sonuçlanmıştır.

Bu arada kendilerine Halk Evleri mensupları diyen bir grup vadideki her yıkım olayına karşı eylem ortaya koymuşlardır. Olayların lideri konumuna gelen Tarık Çalışkan Vadide ki vatandaşlarımızın bir kısmını devamlı olarak Büyükşehir Belediyesi’ne karşı tahrik etmiştir.

Bu tahrik bir hak arama olayı kesinlikle değildir. Çünkü diğer sayfalarımızda belgelerden okuyacağınız gibi birileri Dikmen Vadisini sınıf mücadelesinin arenası haline getirmek istemektedir.

Dikmen Vadisi’nde vatandaşlarımızın büyük bölümü Büyükşehir Belediyesi ile anlaşmıştır. Ancak mahkeme kararları ve ideolojik eylem yapan gruplar nedeniyle bir türlü başlatamadığımız Vadi Projesi nedeniyle, devamlı mağdur olmuşlardır.

Bu mağduriyete bir son verme zamanı gelmiştir. Birkaç hafta içinde Dikmen Vadisi’nde yıkımlar kesinlikle başlayacaktır.

Şu ana kadar 1984 yılından sonra gecekondu yaptıkları için hak sahibi olamayan vatandaşlarımızdan bir kısmı belediyemizle anlaşma yoluna gitmemişlerdir. İç sayfalarda okuyacağınız kanuni nedenler dolayısıyla bu vatandaşlara Dikmen Vadisi’nden ev vermek mümkün değildir.

Hak sahibi olmayan kişilere 10 yılda ödemeleri kaydıyla 16 bin lira karşılığı Doğukent’ten 200 metrekare arsa veriyoruz. (Metrekaresi 80 lira geliyor) Bunlardan ortalama 3 bin lira enkaz ve ağaç bedeli düşüyoruz. Kalan ödenmesi gereken para 13 bin lira. Yani aylık 108 lira taksit ödenerek Doğukent’ten arsa teklif ediyoruz. Bunların yanı sıra 1 yıl süreyle, 5 aylığı peşin olmak üzere ayda 250 lira da kira yardımında bulunuyoruz.

Hak sahibi olmayanlar eğer Doğukent’ten arsayı kabul etmezlerse, arzu edenlere kira öder gibi 15 yıl taksitle Ankara’nın değişik yerlerinde TOKİ’nin yaptığı evlerden teklif ediyoruz.

Son olarak vatandaşlarımıza bir haftalık süre veriyoruz. Anlaşmayanların evleri kesinlikle kendilerine herhangi bir bedel ödemeden yıkılacaktır.

Bazı çevreler “Dikmen’den oy almadılar, bunun için bize ev vermiyorlar” propagandası yapmaktadır. Dikmen sakinlerine şunu hatırlatmak isteriz. Melih Gökçek’e en çok oyun çıktığı Kuzey Ankara’da aynı şartlardaki vatandaşlarımıza Karacaören’de TOKİ’den 15 yıl taksitle ev vermemize hiçbir vatandaşımız itiraz etmemiştir.

Dikmen Vadi sakinlerinin Kuzey Ankara’daki vatandaşlarımızı kendilerine örnek almalarını tavsiye ediyoruz.

Dergimizin bu sayısını vatandaşlarımızın Dikmen Vadi olayını anlayabilmeleri için detaylandırdık. Umarız, Dikmen 4. ve 5. Etap sakinlerinden anlaşma yapmayan vatandaşlarımız bir hafta içinde son şanslarını değerlendirirler.

Saygılarımızla…

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

 

 

-TAHRİKÇİ TARIK ÇALIŞKAN’I

RÖPORTAJINDAN TANIYALIM

Dikmen Vadisi’ndeki halkı tahrik eden Tarık Çalışkan “Dikmen Vadisi'nde Neler Oluyor?” diye bir röportaj yapıyor. Gelin Tarık Çalışkan’ı kendi röportajından tanıyalım. Tarık Çalışkan 24 Temmuz 2011 tarihli röportajında diyor ki;

“1974-1975 gibi ben ODTU’de görev yaparken, o dönemlerde köylerden şehirlere göçler başlamıştı. Biz de o zaman toplumsal muhalefetin içindeydik… Ankara’daki hazineye ait toprakları tespit etmeye çalıştık. Bulduğumuz alanlardan biri Dikmen Vadisi’ydi. Bundan başka Yenimahalle, Piyangotepe gibi bazı bölgeleri tespit ettik. Şu anda gecekondu yerleşiminin olduğu Dikmen Vadisi, o zaman yukarıdaki Dikmen Köyü’nün merasıydı. Dikmenli köylülere, yoğun bir göç olduğunu; bu insanların eve ihtiyacı olduğunu ve bu boş alanlarda yerleşim kuracağımızı söyledik. Kabul etmediler. İş silahlı çatışmaya kadar vardı o dönemde.

…Ben apartmanlar kötü diyorum... Apartmanlar kötü! İnsanlar birbirini tanımıyor, birbirine selam vermiyor, paylaşmıyor… Bazen şunu söylüyorum, yanlış anlıyorlar da; gecekondulaşma devrimci mücadelenin olmazsa olmaz bir parçasıdır. Bugün onu ortadan kaldırıyorlar. Çünkü apartmanlaştığınız zaman, kimsenin kimseden haberi olmaz. Ama gecekondular böyle değil. İnsanca bir yaşam; paylaşım; insanca bir merhaba var. Dayanışma ve toplumsal mücadelenin önemli bir parçasını ortadan kaldırmak istiyorlar…Bu sınıfsal bir meseledir…

…Bu iş bir değişme dönüşme meselesi değildir. Bu artık bir sınıfsal bir meseledir. Biz de sınıfsal mücadelenin gerekleri neyse onu yapacağız… İşçi sınıfı yok, işsizlik sınıfı var. Artık buna bakacağız... Meseleye buradan bakmak lazım, sadece barınma hakkı diye bakarsak bu iş olmaz.

…Yoksa burada sadece bir barınma hakkı mücadelesi yürütmenin bir mantığı yoktur. Sonuçta alırsınız evinizi oturursunuz. Sonuçta benim zaten evim var, benim eve falan da ihtiyacım yok.

… Ben şunu söyledim; “Bu saldırının bedelini herkes ödeyecek. Biz tabutları hazırladık ama bunlara kimin gireceği belli değil” dedim. Dava açıldı, yargılanıyorum şimdi.

 

-YASA, OLAY ÇIKARANLARA

AĞIR CEZALAR ÖNGÖRÜYOR

Dikmen Vadisi’nde Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanacak Kentsel Dönüşüm Projesi’nde bazı gruplar ve örgütlerin olay çıkaracağı duyumları alınıyor. Daha önce burada 1 Şubat 2007 yılında yapılan yıkımlar esnasında bazı gruplar yasa dışı örgütlerin desteği ile kamu mallarına zarar vermiş ve 17 kişi Ankara 6. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 1’er yıl 7’şer ay 5’er gün hapis cezasıyla cezalandırılmışlardı.

Şimdi de Dikmen Vadisi’nde bazı yasa dışı örgütler, burada yapılacak yıkımlara izin vermeyeceklerini iddia ederek olay çıkartma yönünde görüşlerini sergiliyorlar. Hem bu tür eylemde bulunmak hem de bu tür eylem yapanlara destek olmanın yasada ağır bedelleri var.

 

İşte Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddeleri:

Azmettirme - MADDE 38.

(1) Başkasını suç işlemeye azmettiren kişi, işlenen suçun cezası ile cezalandırılır.

 

Bağlılık kuralı - MADDE 40.

Suça iştirak için kasten ve hukuka aykırı işlenmiş bir fiilin varlığı yeterlidir. Suçun işlenişine iştirak eden her kişi, diğerinin cezalandırılmasını önleyen kişisel nedenler göz önünde bulundurulmaksızın kendi kusurlu fiiline göre cezalandırılır.

 

Kamu kurumu veya kamu

kurumu niteliğindeki

meslek kuruluşlarının

faaliyetlerinin engellenmesi

MADDE 113.

Cebir veya tehdit kullanılarak ya da hukuka aykırı başka bir davranışla, kamu kurumu faaliyetinin yürütülmesine engel olunması hâlinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.

 

Suç işlemeye tahrik

MADDE 214.

Suç işlemek için alenen tahrikte bulunan kişi, altı aydan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Tahrik konusu suçların işlenmesi hâlinde, tahrik eden kişi, bu suçlara azmettiren sıfatıyla cezalandırılır.

 

Kanunlara uymamaya tahrik

MADDE 217.

Halkı kanunlara uymamaya alenen tahrik eden kişi, tahrikin kamu barışını bozmaya elverişli olması hâlinde, altı aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır

 

 

Suç işlemek amacıyla örgüt kurma

MADDE 220.

Kanunun suç saydığı fiilleri işlemek amacıyla örgüt kuranlar veya yönetenler, örgütün yapısı, sahip bulunduğu üye sayısı ile araç ve gereç bakımından amaç suçları işlemeye elverişli olması hâlinde, iki yıldan altı yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Ancak, örgütün varlığı için üye sayısının en az üç kişi olması gerekir.

Suç işlemek amacıyla kurulmuş olan örgüte üye olanlar, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

 

DİKMEN VADİ SAKİNLERİNE DERGİMİZİN BU SAYISINDA

OLAYLARI, KİMİN NEDEN KIŞKIRTTIKLARINI

BELGELERİYLE AÇIKLADIK.

 

LÜTFEN ASIL DERTLERİ SINIF MÜCADELESİ OLAN,

“BENİM ZATEN EVİM VAR ÖNEMLİ OLAN SINIF

MÜCADELESİDİR” DİYEN TAHRİKÇİLERİN OYUNUNA

GELMEYİN. DEVLET TAHRİKÇİLERE

PABUÇ BIRAKMAZ.

 

BİZ SİZLERİN BU TAHRİKÇİLER VASITASIYLA CEZA

ALMANIZI KESİNLİKLE ARZU ETMİYORUZ.

 

GELİN DERHAL YASALARIN

MÜSADE ETTİĞİ ÖLÇÜDE

SİZLERLE ANLAŞALIM.

 

BU ÇAĞRI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN DİKMEN

VADİSİ 4. VE 5. ETAP SAKİNLERİNE SON ÇAĞRISIDIR.

 

 

-GÖKÇEK: “BİZ HİÇ KİMSENİN HAKKINI YEMİYORUZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bugüne kadar diğer kentsel dönüşüm projelerinde yapılan tüm uygulamaların Dikmen 4 ve 5. Etapda da aynen uygulandığını belirterek, “Biz burada hiç kimsenin hakkını yemiyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Kentsel Dönüşüm Projesi Kanunu’na göre hak sahibi olmayana aynı yerden konut vermenin mümkün olmadığını belirten Başkan Gökçek, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Kentsel dönüşümler ideolojik işler değildir. Ama orada maalesef bunu ideolojiye döken bazı kişiler var. Biz burada hiç kimsenin hakkını yemiyoruz. Bugüne kadar diğer kentsel dönüşüm projelerinde yaptığımız tüm uygulamaları burada da aynen uyguluyoruz. Farklı bir şey yapmıyoruz. Ama oradaki hak sahibi olmayan kişiler enteresandır. Bu eylemin başındaki kişinin internette yazmış olduğu yazıyı okuyun. Orayı nasıl gasp ettiklerini, köylülerle nasıl kavga ettiklerini, nasıl hareketlerde bulunduklarını çok açık ve net olarak yazıyor. Böyle ideolojik saplantılarda bulunmalarına rağmen kanun diyor ki; ‘ya biz sana yeni bir yerden arsa verelim. Hak sahibi değilsin 10 yıl içinde ödeme yap, ya da TOKİ’den 15 yıllığına taksitle evini al.’ Ama ‘ille de bize buradan ev vereceksin’ deniliyor. Bu yasal olarak mümkün değil. Kentsel Dönüşüm Projesi Kanununa göre hak sahibi olmayana aynı yerden konut vermek mümkün değil. İstesek de mümkün değil istemesek de. Yasalarda çok açık şekilde yer alıyor. Buna rağmen ‘bize ev vereceksiniz ya alırız yoksa buradan sizin tabutun çıkar’ diye beyanatlar veriyorlar.” 

Bu haber toplam 3583 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum