1. HABERLER

  2. SPOR

  3. İşte şikenin şifresi
İşte şikenin şifresi

İşte şikenin şifresi

Emniyetten teknik takibine takılan bazı konuşmalarda şike yapan kulüplerin ilginç konuşmaları ortaya çıktı.

A+A-

Tarla sürüldü mü?=Teklif yapıldı mı? Ekinler büyüdü mü?=Adamlar bağlandı mı? Ekinler yeşerdi mi?=İş bitti mi? Ekinler boy verdi=Paralar ulaştı.

Emniyetten teknik takibine takılan bazı konuşmalarda şike yapan kulüplerin ilginç konuşmaları ortaya çıktı. Şike hakkında yapılan şifreli konuşmaları Kanal D haberde anlatan muhabir Ekrem Açıkel, şifrelemenin telefon dinlemelerine takıldığını belirtirken bu şifrelerin emniyet tarafından çözüldüğünü belirtti.

Tek tek soruldu

Şifrelerin 4 aşamalı olduğu belirtilirken teklif aşamasında "Tarla sürüldü mü?" Paraların futbolcuların eline ulaşmasının ardından "Ekinler büyüdü mü?" Futbolcular bağlandıktan sonra "Ekinler yeşerdi mi?" ve şike başarıyla sonuçlandığında ise "Ekinler boy verdi" sözcüklerinin kullanıldığını belirleyen emniyet zanlılara bu şifreleri tek tek sordu.

Açıkel ayrıca, emniyetten sızan bilgilere göre Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun ve Fenerbahçe maçında forma giyen futbolcusu Ümit Karan'ın 200'er bin TL para alırken görüntülendiğini iddia etti.

Sarı lacivertlilerin yeni transferleri Sezer Öztürk ve Emenike'nin teknik takibe takıldığı ve yapılan telefon görüşmelerinde "Sizi Fenerbahçe'ye aldıracağız, oynamayın" teklifi aldıkları ileri sürüldü.

Zekeriya Öz başlattı Mehmet Berk bitirdi

Futbol dünyasında deprem yaratan soruşturmanın ilk olarak İstanbul Başsavcı Vekili olan Ergenekon savcılarından Zekeriya Öz tarafından başlatıldığı, ancak daha sonra özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk'e devredildiği ortaya çıktı. Balyoz soruşturmasının başında da görevli olan Berk, daha sonra bu soruşturmadan alınmıştı.

3 yıldır Beşiktaş Adliyesi'nde görev alan savcı, uyuşturucu operasyonu kapsamında tutuklanan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan ve Sakarya Emniyet Müdürü Faruk Ünsal'ın da tutuklandığı çete operasyonunu da yönetmişti.

Bu haber toplam 1717 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.