1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İTFAİYE’DEN YAZ ORTASI UYARISI
İTFAİYE’DEN YAZ ORTASI UYARISI

İTFAİYE’DEN YAZ ORTASI UYARISI

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ceyhun Tonguç Karakuş, Ankaralıları hava sıcaklığının artması nedeniyle muhtemel yangın ve suda boğulma olaylarına karşı dikkatli olmaya çağırdı.

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ceyhun Tonguç Karakuş, Ankaralıları hava sıcaklığının artması nedeniyle muhtemel yangın ve suda boğulma olaylarına karşı dikkatli olmaya çağırdı.

Hava sıcaklıklarının artması ve vatandaşların açık alanlara akın etmesi ile özellikle mesire alanlarında yangın riskinin arttığına dikkat çeken Karakuş, Başkentlilerden piknik yaptıkları alanlar ile özellikle ormanlara sahip çıkmalarını istedi.

Karakuş, piknik için ormanlık ve yeşil alanları tercih eden vatandaşları, yaktıkları ateşi söndüğünden emin olmadan piknik alanını terk etmemeleri, gerektiğinde ateşin üzerini toprakla örtmeleri konusunda dikkatli olmaya çağırdı.

Kibrit ve sigaranın kesinlikle söndürülmeden bırakılmaması gerektiğini ifade eden Karakuş, güneş altında ısıyı odaklaştırarak büyük ölçüde yangın nedeni olan şişe ve cam parçalarının da rastgele etrafa bırakılmamasını dikkat edilecek önemli bir husus olarak kaydetti. Bu sene kış ve bahar mevsimlerinin yağışlı geçmesi nedeniyle yabani otların aşırı büyüdüğünü, bu nedenle daha titiz davranılması için çağrı yapan Karakuş, yaz sıcaklarının yaşandığı bugünlerde, vatandaşlardan ot, saman ve ekin alanlarını yakmamalarını, bu tür küçük yangınların büyük felaketlere neden olabileceğini akıllarından çıkarmamalarını istedi.       

-SERİNLERKEN DİKKAT…

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ceyhun Tonguç Karakuş, Ankaralıları serinlemek amacıyla gittikleri baraj, göl, gölet, akarsu ve su birikintilerine girmemeleri için de uyardı.

Başkent’te her yaz mevsiminde onlarca kişinin serinlemek amacıyla girdiği suda boğularak öldüğünü hatırlatan Karakuş, geçtiğimiz ay serin giden havaya rağmen 4 vatandaşımızın kontrol dışı sularda boğulduğuna dikkat çekti. Meteoroloji bilgileri ışığında önümüzdeki günlerde hava sıcaklıklarının artmaya devam edeceğini ifade eden Karakuş, serinlemek için baraj, göl, gölet ve su birikintilerine yetişkin ya da çocuk kimsenin girmemesinin can güvenliği açısından gerekli olduğunu tekrar tekrar vurguladı.

-BARAJ, GÖL, GÖLET VE NEHİRLERDE YÜZMEYİN

Ankara Büyükşehir Belediyesi Su Altı Kurtarma Ekibi’nce yapılan açıklamada ise Başkent’te bulunan tüm baraj, göl, gölet ve kent sınırından geçen Kızılırmak ve Sakarya dahil olmak üzere tüm akarsuların yüzmek veya serinlemek amacıyla girilmeye uygun olmadığı belirtildi.

Ankara’daki baraj, göl, göletlerin incelendiği ve zemin yapılarının suya girilmesi için uygun bulunmadığı kaydedilen açıklamada, söz konusu suların profesyonel yüzücüler için bile tehlike taşıdığı vurgulandı.

Bu haber toplam 1028 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.