1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÖLBAŞI

  4. İYİ Parti’den 18 Mart Şehitleri anma programı
İYİ Parti’den 18 Mart Şehitleri anma programı

İYİ Parti’den 18 Mart Şehitleri anma programı

İYİ Parti’den 18 Mart Şehitleri anma programı

A+A-

İYİ Parti Gölbaşı İlçe Başkanlığı tarafından Gölbaşı’nda 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma programı düzenlendi. Programa Millet İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş da katıldı.

 

Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Millet İttifakı Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Millet İttifakı Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Mahmut Aksoy, İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk, İYİ Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Asiye Yıldırım, İYİ Parti Çankaya İlçe Başkanı Kevser Ofluoğlu ve yönetimi, CHP Gölbaşı İlçe Başkanı İbrahim Karaca ve yönetimi, İYİ Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Mehmet Öztürk ve yönetimi, Gölbaşı Belediye Eski Başkanı Cevdet Kara, Erdal Eren, muhtarlar, meclis üyeleri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Çanakkale Şehitleri için dualar edildi, gGünün anlam ve önemine vurgu yapan şiirler okundu, türküler söylendi. Sanatçı Pınar Ayhan’ın da katıldığı gecede Ayhan, Çanakkale’de verilen mücadelenin önemine değinerek, o günlere ilişkin yaşanan olaylardan kısa kesintiler anlattı.

Onları unutmadık, unutmayacağız

Programda konuşma yapan Millet İttifakı Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Mahmut Aksoy, “ Vatanını canından aziz bilenleri, vatanı için canını verenleri anmak için bir aradayız. Aziz şehitlerimize ve gazilerimize minnetlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz.” Diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

Onları unutmadık ve unutmayacağız. Onlar görevlerini yaptılar. Görev sırası şimdi bizde. Vatanımızı, devletimizin varlığını ve ülkemizin bütünlüğünü korumak için canımızı vermeye hazırız. Şehitlik şerbetini içmeye hazırız.  Devletin varlığını ve topraklarımızı korumanın sırrı budur. Bunun sırrı vatanı canından aziz bilmektir. Bunun sırrı birlik ve beraberlik içinde olmaktır. Vatan candan azizdir dediğimiz için bu topraklarda varız ve var olmaya devam edeceğiz. Türk milleti binlerce senedir koruduğu birlik ve beraberliğini daha binlerce sene koruyacaktır. Biz tarih boyunca bağımsız yaşamış bir milletiz. “Gök çökmedikçe, yer delinmedikçe senin devletini kimse yıkamaz,” sözü bu millet için söylenmiştir. Efsanelere, destanlara adını vermiş Çanakkale'de 250-300 bin şehidimiz yatıyor.

Çanakkale şehitlerinin yazdığı destan, Türk milletinin gururudur. Bu toprakların ebediyete kadar bizim vatanımız olduğunun mührüdür.

Duruay’a teşekkür

Gölbaşı Belediye’sinin şehit ailelerimiz ve gazilerimiz için bugüne kadar yaptığı tüm çalışmalara ve hizmetlere teşekkür ediyorum. Fatih Duruay kardeşimden Allah razı olsun. Hepsini devam ettireceğiz.

Bu vatan için, bu vatanın bölünmezliği için canlarını veren aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz için ne yapılsa azdır.  Onların hakkını ödemek mümkün değildir. Geride bıraktıklarına vefa borcumuz vardır. Onlar Gölbaşı’mıza emanettir. Vatanı canından aziz bilen Gölbaşılılar olarak üstümüze düşeni yapacağız. Şehitlerimizi ve Çanakkale'nin unutulmaz komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü minnetle, şükranla anıyor, hepinize saygılar sunuyorum.

Beka söz konusu olduğunda dimdik devletin ve milletin yanında oluruz

Millet İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, 18 Mart Çanakkale Zaferinin 104. Yılı kutlayarak başladığı konuşmasında, “ Emperyalizme karşı verilen en büyük mücadele 18 Mart. Hani devletin bakası derler ya işte devletin bekası o gün tehlikeye girdiğinde Anadolu’nun her yerinden gelen insanlar tek bir yumruk olarak oradaki müdafaa sonucu bugün ki cumhuriyetimizin kuruluş temellerini attılar. Mustafa Kemal Atatürk’ün de Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu için ön alması Çanakkale zaferi ile birlikte olmuştur. Bizler aynı ruhu taşıyarak diyoruz ki,  sürekli olarak her seçim ‘Devletin bekası’ demeyin. İşte o gün devletin bekası için bu millet nasıl bir araya geldiyse yine gelir. Siz sadece bunu seçimlerde beka beka deyip de lütfen beka kelimesini ucuzlatmayın. Allah korusun yarın bir gün yine emperyalizme karşı mücadele vermek gerekirse hep beraber bir yumruk olup aynı Çanakkale ruhu gibi beka söz konusu olduğu zaman dimdik ayakta devletimizin ve milletimizin yanında yer almasını biliriz. Bu nedenle 18 Mart bizim için önemli, kıymetini bilmemiz lazım. Çanakkale Zaferi’nin 104. yılını Türkiye’nin ve Ankara’nın her yerinde herkes kutluyor. O gün ki ruhla daha sonra kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılını kutlamayı da inşallah bana ve Mahmut başkanıma nasip eder. İçi boşaltılmak istenen Ankara’ya inat Başkent kimliği öne çıkmış bir şekilde o gün Cumhuriyetimizin 100. Yılını hep birlikte kutlamak dileğiyle hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Program hep birlikte söylenen türkülerin ve marşlarına ardından son buldu.

 

 

Bu haber toplam 3357 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.