1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Jamie Cullum'un ezan hassasiyeti
Jamie Cullum'un ezan hassasiyeti

Jamie Cullum'un ezan hassasiyeti

Cazın “atom karıncası” ezan başlayınca şarkıyı keserek ezana ritimle eşlik etti.

A+A-

santralistanbul'da konser veren cazın "atom karıncası" Jamie Cullum ezan başlayınca şarkıyı keserek, piyanosuyla düşük tonda ve yavaş bir ritimle ezana eşlik etti

İZLEYİCİYİ TERS KÖŞEYE YATIRDI

6 Temmuz akşamı santralistanbul'dayız... Caz müziğin "atom karıncası" Jamie Cullum 18. İstanbul Caz Festivali kapsamında sahnede. Kravat ve gömleğiyle her an piyano eşliğinde pek ciddi bir Louis Armstrong şarkısı çalacakmış gibi duran bu "ufak" adam, daha ilk şarkısı "I am all over it" ile izleyiciyi ters köşeye yatırıp, coşkunun dozunu bir anda artırıyor.

EZANA PİYANO İLE EŞLİK ETTİ

Geceyi unutulmaz kılan olay, belki de bir tabunun değiştiği andı. Ezana saygı gereği olarak etkinliklerin akışı ayarlanıyor, seslerin çakışmamasına dikkat ediliyor. Tabii canlı konserde bu her zaman mümkün değil. Jamie, solo piyanoyla söylediği şarkısının daha ilk dizelerinde, yakınlardaki bir camiden ezan okunmaya başlandı. Bir anlık duraksamanın ardından, "Hangi notada olduğunu bulacağım" diyerek yatsı ezanının altına hafif, yumuşak akorlar basmaya, satırların ardından küçük cümleler kurmaya başladı. Bu hamle, seyirciden hemen olumlu tepki aldı ve alkışlarıyla yüceltildi. Sonlarına doğru ilahi, görkemli akorlar basmaya başladığı ezanın bitiminden sonra kendi sesiyle yaptığı uyumlu doğaçlama da takdire şayandı. "Bu muhteşem sese eşlik etmeme izin verdiğiniz için teşekkür ederim" dedi ve herkesin kalbini kazandı.

İŞTE KONSERDE YAŞANAN O ANLAR

''SAĞOL İSTANBUL''

Sonra konser giderek hızlandı. Jamie sahnede kâh koşturdu, kâh seyirciyle şakalaştı, an geldi piyanonun üzerinden atladı, hepimize koro söyletti, sahne önünde zıplattı ve uzunca bir bis'in ardından, konseri "Bu geceyi hiç unutmayacağız, sağol İstanbul!" sözleriyle bitirdi.

Bu haber toplam 1305 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.