1. HABERLER

  2. Kadına şiddet meclis gündeminde
Kadına şiddet meclis gündeminde

Kadına şiddet meclis gündeminde

Son zamanlarda Türkiye genelinde yaşanan kadına şiddet olaylarına tepkisiz kalmayan CHP'li meclis üyeleri Ercan Şimşek ve Yusuf Aksakal, sorunu meclise taşıdı.

A+A-

Son zamanlarda Türkiye genelinde yaşanan kadına şiddet olaylarına tepkisiz kalmayan CHP'li meclis üyeleri Ercan Şimşek ve Yusuf Aksakal, sorunu meclise taşıdı. Aksakal ve Şimşek, meclise önerge vererek, Gölbaş^'nda kadın sığınma evinin açılması için bir çalışma başlatılmasını istediler.

Aksakal ve Şimşek verdikleri önergede, ülkemizde ve dünyada son yıllarda kadına karşı şiddetin artığının bir gerçek olduğunu belirterek, Gölbaşı'nda da kadın sığınma evinin olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu ifade ettiler.

CHP'li meclis üyeleri verdikleri önergede Gölbaşı Belediyesi tarafından Kadın sığınma ve bakım evinin yapılmasını talep ettiler. Aksakal ve Şimşek'in bu önergesine sözlü cevap veren Başkan  Odabaşı ise Gölbaşı Belediyesi olarak böyle bir çalışma yapmayı düşündüklerini
kaydederek, "Bu çok hassas bir konu. Bu eksikliğin bizde farkındayız. Konuyla ilgili de bir çok görüşme yaptık. Sayın Kaymakamımızla da görüştük. Arkadaşlarımızın da çalışmaları var. Bu çalışmaların detayları ile ilgili daha ileriki dönemde sizleri de bilgilendireceğiz" dedi.
Ak Parti Meclis Üyesi ve Grup Başkanı Fatih Duruay ise konuyla ilgili olarak Gölbaşı'nda kadın sığınma evlerinin olduğunu belirterek, " Artık eskisi gibi değil sığınma evleri yok. Daire biçiminde oluyor. Kimlikleri ve adresleri saklı tutuluyor. Gölbaşı'nda bu tür daireler var" şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1926 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.