1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ANKARA

  4. Kadınlara harçlık
Kadınlara harçlık

Kadınlara harçlık

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Kadın Konukevi’nde kalan kadınlara aylık 120, çocuğu için ise 50 TL nakdi yardım yapılması kararlaştırıldı.

A+A-

Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez yönetiminde düzenlenen toplantıda, Büyükşehir Belediyesi’nin, Kadın Konukevi’nde kalan kadınlara, TUİK yoksulluk verileri baz alınarak destek bağlamında harçlık verilmesine ilişkin Başkanlık Yazısı görüşüldü.

Yazıda, Kadın Konukevi’nde kalan kadınlara aylık harçlık verilmesinin, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 10 Ekim tarihli kararıyla kabul edildiği hatırlatılarak, "Bu karar doğrultusunda temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere yıllık TUİK yoksulluk verileri de baz alınarak, aylık her bir kadın için 120 TL ve çocuğu için 50 TL’den az olmamak koşuluyla nakdi yardım yapılabilmesi ve yardımların banka hesabı üzerinden kadınlara ödenmesi”,  oy birliğiyle kabul edildi. 

 

-YENİ YAYA MERDİVENLERİ YAPILACAK

Toplantıda ayrıca, Ankara’nın topografik açıdan eğimli bir araziye sahip olması nedeniyle dik eğimli cadde ve sokaklarda yayaların rahat hareket etmelerini sağlayacak merdiven imalatlarının yapılmasının gerekliliğini belirten Başkanlık Yazısı ele alındı.

Vatandaşlardan gelen talepler ve Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nın teknik incelemeleri doğrultusunda tespit edilen, Ankara’nın muhtelif yerlerinde, yayaların; okul, cami ve otobüs duraklarına en kısa mesafeden, güvenli şekilde ulaşabilmelerini sağlamak  amacıyla merdiven yapılabilmesi de oy birliğiyle karara bağlandı.

Meclis’te, Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi içindeki yol yapım işlerinin Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yapılmasını öngören Başkanlık yazısı da kabul edildi. 

Bu haber toplam 1532 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.