1. HABERLER

  2. Kafasına göre "ONUR" veriyor
Kafasına göre "ONUR" veriyor

Kafasına göre "ONUR" veriyor

Gölbaşı’nın etkin sosyal derneklerinden Gölbaşılılar Birliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Göl-Bir-Der) 3. olağan genel kurulunun ardından yeni yönetim kurulunu da belirledi.

A+A-

Münür Ballı’nın tek liste olarak gittiği genel kurulda, geçtiğimiz dönem yönetim kurulunda görev yapan bazı yönetim kurulu üyeleri ana kademede yer almazken, onur kurulu üyeleri de yenilendi.

3.Olağan Genel Kurulunu yapan Göl-Bir-Der Onur Kurulu’nda eski belediye başkanları Abdulnasır Haşlak, Erdal Eren, Cevdet Kara, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Gökhan Koçak, İbrahim Ateş ve Yaşar Altun gibi yeni isimlere yer verildi. Bir önceki dönemde Onur Kurulu listesinde yer alan Murat Bey Balta ve Hulusi Gürpınar’ın bulunmayışı ise dikkat çekti. Göl-Bir-Der 2. Olağan Kongresinde de daha önce Onur Kurulu listesinde yer alan Gölbaşı Belediyespor eski Kulüp Başkanı Hürriyet Ergezer’I de onur kurulu listesinden çıkarmıştı.

Her dönemde onur kurulu üyelerinin değiştiği, birilerinin girip birilerinin çıktığı Göl-Bir-Der’de ki bu değişimler Son Gaste’nin gözünden kaçmazken, Göl-Bir-Der Başkanı Münür Ballı ise bu durumu şöyle açıkladı;

“Biz onur kurulu üyelerimizi bir danışma kurulu gibi görüyoruz. Biz onları büyüklerimiz olarak görüyor hem onları onure etmek hem de tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz. Onur  kurulu üyelerini de ona gore belirliyoruz.” dedi.

Murat Bey Balta, Hulusi Gürpınar ve Hürriyet Ergezer gibi isimlerin neden Onur Kurulundan çıkarıldığına ise ilginç bir yorum getiren Münür Ballı “Biz o isimlerin tecrübelerinden faydalanmak istedik. Ancak şu an listede yer almayan isimlerden dernek olarak istediğimizi alamadık. Desteklerini almak istedik, ancak alamadık. Bundan sonra onur kurulu üyelerimizle birlikte her iki ayda bir toplantı yapıp fikir ve görüşlerini alacağız.” dedi.

Yeni Onur Kurulu listesinde eski ve yeni belediye başkanlarının bulunduğuna dikkat çeken Münür Ballı “ Yakup Odabaşı’da yeni dönemde onur kurulu listemizde yer alıyor. Sayın Yakup Odabaşı icra makamıdır. Projelerimizi onunla paylaşacağız. Eski Belediye Başkanlarımızdan Mümtaz Sarıtaş işlerinin yoğunluğunu göstererek onur kurulu listesinde yer almak istemedi.” dedi.

Öte yandan Esnaf Odası eski Başkanı Hulusi Gürpınar ise yaşanan bu gelişmeyi Son Gaste’ye değerlendirdi. Gürpınar kendisinin onur kurulu listesine alınacağı dönemde haberdar edildiğini, ancak Onur Kurulu Üyeliğinden çıkarılırken haberdar edilmediğini vurgulayarak “Derneğin ve yönetim kurulunun düşüncelerine saygı duymak lazım. Ancak benim bu konuda bir bilgim yok. Bana onur kurulu üyeliğimden çıkarılışım ile ilgili herhangi bir bilgi verilmedi. İlk defa seziden duyuyorum. Ben şu anda emekli oldum ve eşime dostuma daha çok vakit ayırmak istiyorum. Gelişmeleri seyirci olarak takip etmek daha uygun şu anda. Bu karar derneğin kendi tasarrufundadır ve verilen karara saygı duyuyorum.” dedi.

Bir önceki dönem Onur Kurulu Listesinde yer alan ancak daha sonra ki genel kurulda Onur Kurulu üyeliğinden düşürülen Gölbaşı Belediyespor Kulübü eski başkanı Hürriyet Ergezer ise Onur Kurulu listesine alındığında kendisinin haberi olmadığını ifade ederek “Bu tip kararlara saygı duymak lazım. Ancak o dönem Onur Kurulu üyesi olduğumdan bile haberdar değildim. Onur kurulu listesinden çıkarıldığımdan da, haberim yoktu. Bu konuda ki kararı Gölbaşı halkı ve kamuoyu versin. Ben bu tip polemikleri içerisine girmek istemiyorum.” diyerek Göl-Bir-Der’in Onur Kurulu Listesine alındığından bile haberi olmadığını vurguladı.

 

Gölbaşı kamuoyu ise şimdi su soruya cevap arıyor “Münür Ballı başkanlığında ki Göl-Bir-Der nereye koşuyor? Siyasi rant peşinde mi? Yoksa amaçları gerçekten Gölbaşı’na hizmet mi? Ünlü filozof  Arthur Schopenhauer’da dediği gibi ‘Şöhret, kazanmak zorunda olduğumuz bir şeydir; şeref, kaybetmemek zorunda olduğumuz bir şey”

Bu haber toplam 3099 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.