1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. KALEDE GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNE SON
KALEDE GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNE SON

KALEDE GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNE SON

KALEDE GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNE SON

A+A-

Büyükşehir Belediyesi’nin, Sokak Sağlıklaştırma ve Restorasyon Projesi kapsamında atık su ve yağmur suyu altyapısını yenilediği Ankara Kalesi’nde, görüntü kirliği de ortadan kaldırıldı.

Yüzlerce evi kapsayan restorasyon projesinin yürütüldüğü Kale’de; ilgili kurumlar da telefon ve elektrik kablolarını yeraltına aldı. Ankara Kalesi’nde yıllardır büyük şikayet konusu olan ve yayaların neredeyse başına değecek kadar alçaktan giden kabloların yeraltına alınması ile görsel kirlilik de yok edilmiş oldu. 

Gerçekleştirdiği kazı ve restorasyon projeleri ile Ulus’u Ankara’nın turizm hamlesinde önemli bir noktaya taşımayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, bir taraftan Kale’deki tarihi Ankara evlerini restore ederken bir taraftan da kalenin yıllardır köhnemiş atık su ve yağmur suyu altyapısını kısa sürede tamamladı. Büyükşehir Belediyesi Ankara Kalesi’nde 2. ve 3. Etap’larda da tarihi evlerin restorasyonu için yeni ihaleler gerçekleştirdi. 

 

-ULUS’TA TARİH VE TURİZM ATAĞI

Ulus’ta Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projeleri kapsamında Hacıbayram’da, Hisarpark Caddesi’nde gerçekleştirdiği restorasyon çalışmaları ile özgün yapının korunmasını sağlayan, Roma dönemine ait Antik Tiyatro’da gerçekleştirdiği kazı çalışmaları ile birlikte yürüyen restorasyon projesi ile Ankara’nın “kayıp” tarihini ortaya çıkartan Ankara Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi ile bütünleşen ve Ankara turizminde önemli yeri olan Ankara Kalesi’nde de sokak sağlıklaştırma ve restorasyon projeleri ile görsel kirliliği ortadan kaldırıyor.

Büyükşehir Belediyesi, Ankara Valiliği’nin de destek verdiği projelerle zengin bir açık hava müzesi niteliği taşıyan Ankara Kalesi’nde “Dış Kale” olarak adlandırılan 1. Etap’ta Sokak Sağlıklaştırma Projeleri Yapım İşi Kapsamında 26 adet binanın restorasyonunu tamamladı.

Büyükşehir Belediyesi, Kale’de turistlerin önemli bir ihtiyacı olan Turizm Danışma Ofisi ile birlikte bay-bayan tuvaletleri yapımını da tamamladı. Kale’de son olarak Başkent Doğalgaz tarafından doğalgaz altyapısı kuruldu ve evlere dağıtılmak üzere kılcal bağlantılar hazır hale getirildi.

Bu haber toplam 1367 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.