1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Kara Kuvvetleri Komutanlığı hangi gazeteciye cevap verdi
Kara Kuvvetleri Komutanlığı hangi gazeteciye cevap verdi

Kara Kuvvetleri Komutanlığı hangi gazeteciye cevap verdi

Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Can Ataklı'nın sözlerine yanıt verdi.

A+A-

Kara Kuvvetleri Komutanlığı, bir televizyonda yayınlanan programda, sunucunun "Kara Kuvvetleri Komutanı'nın şehit verilen bölgeye gitti" anımsatması üzerine konuk gazetecinin "Nereye gidiyor ya, bir şey diyeceğim artık bunları da konuşalım o zaman.Yani Kara Kuvvetleri Komutanı atladı gitti, kardeşim 13 asker ölürken sen neredeydin ya?" biçimindeki karşılığına yazılı açıklamayla tepki gösterdi.

KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Kara Kuvvetleri Komutanlığı, 14 Temmuz 2001 Perşembe günü saat 19.00'da bir TV kanalında bir sunucuyla gazeteci arasında, Diyarbakır'da 13 askerin şehit olmasıyla ilgili söyleşide söylenen sözlere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklama şöyle:

"14 Temmuz 2011, Perşembe Saat 19.00'da bir TV kanalında bir Sunucu bir gazeteci ile Diyarbakır'da 13 askerin şehit olması konusunda röportaj yapmıştır.

Sunucu olayın öğrenilmesinden sonra bölgeye hareket edenler içerisinde ilkinin Kara Kuvvetleri Komutanı olduğunu söyleyerek, bölgeye giden diğer yetkili isimleri de belirtmiştir. Bunun üzerine gazeteci; 'Bunlar da bana artık çok hakiki gelmiyor. Yani orada bir olay olmuş, efendim Kara Kuvvetleri Komutanı koştu. Ne oluyor yani? Koşunca oraya ne oluyor? Gidince ne oluyor, ne yapıyorlar?Nereye gidiyor ya, bir şey diyeceğim artık bunları da konuşalım o zaman. Yani Kara Kuvvetleri Komutanı atladı gitti, kardeşim 13 asker ölürken sen neredeydin ya? Bana önce bunun hesabını ver, oraya koştuk gittik ne yapalım yani, ha oradasın ha buradasın ne fark eder?' şeklinde beyanda bulunmuştur.

Böyle acı bir olayın hemen sonrasında, olayın oluş şeklini bilmeden, sıralı Komutanların görev ve sorumluluklarını hiç düşünmeden, olayın acısı ve üzüntüsüyle sarf edilen bu sözler son derece yersiz, basit ve anlamsızdır.

Milletçe üzüntü duyduğumuz bu olayda; daha basiretli, sağduyulu ve soğukkanlı olunması gerekir."

O GAZETECİ CAN ATAKLI

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın tepki gösterdiği gazeteci Vatan gazetesi yazarı Can Ataklı. Ataklı, TV8'de Gökmen Karadağ'ın sunduğu programda, Başbakanlık'ta yapılan terör zirvesinin ardından iki kuvvet komutanının Silvan'a gönderildiğinin açıklanması üzerine "Nereye gidiyor ya, bir şey diyeceğim artık bunları da konuşalım o zaman. Yani Kara Kuvvetleri Komutanı atladı gitti, kardeşim 13 asker ölürken sen neredeydin ya? Silvan'a gitmek neyi değiştiriyor. Golf oynamadığın sürece sorun yok" demişti.

İŞTE CAN ATAKLI'NIN O SÖZLERİ (video yayına hazırlanıyor)

Bu haber toplam 1280 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.