1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Karayılan: Öcalan'a bir şey olursa Türkiye'de lider kalmaz
Karayılan: Öcalan'a bir şey olursa Türkiye'de lider kalmaz

Karayılan: Öcalan'a bir şey olursa Türkiye'de lider kalmaz

PKK lideri Murat Karayılan yayınlanan açıklamasında Türkiye'yi tehdit etti.

A+A-

PKK terör örgütüne yakınlığı ile bilinen  Fırat Haber Ajansı hakkında yakalandı, kayıp haberleri çıkan PKK'nın 2 numaralı adamı Murat Karayılan'ın açıklamasını yayınladı.

Karayılan yaptığı açıklamada bu sefer sınırları aştı ve Türkiye'yi tehdit etti.

Fırat Haber Ajansında yayınlanan Karayılan'ın açıklaması şöyle:

ÖNDERİMİZE BİR ŞEY OLURSA TÜRKİYE'DE LİDER KALMAZ

Karayılan, “Eğer biz savaş gücümüzün önünü açar, resmi savaş karar ve talimatını verirsek, Türkiye’yi alt-üst ederler. Başbakan kendisini kaybetmemelidir!” dedi. Karayılan, Öcalan’dan da üç haftadır haber alamadıklarını belirterek, “Eğer Önderliğimize herhangi bir şey olursa o zaman Türkiye’de bir tek lider bile kalmaz. Bu durumda herkes çok pişmanlık yaşar” diye uyardı.

Karayılan, Türkiye'nin terörle mücadele  planlarını ise sert bir yorum getirdi.Türkiye'nin barıştan yana tutum sergilemediğini fakat Öcalan'ın barış çağrılarında bulunduğunu iddia etti.Karayılan'a göre Türkiye barış çağrılarına cevap vermedi.

YAPILAN SALDIRILAR KÜRT İRADESİNE YÖNELİKTİR

İran’ın 16 Temmuz’dan beri Kandil’e yönelik gerçekleştirdiği saldırılara da dikkat çeken Karayılan, bu saldırıların salt PKK ve PJAK’a yönelik olmadığı, Kürt halkının iradesine yönelik olduğunu da belirtti. Karayılan şöyle konuştu: “Kandile yönelik bu saldırı bir yıl öncesinden Irak, Türkiye ve İran tarafından planlanmıştır. Bu saldırının amacında hem Demokratik Özerkliğin boşa çıkarılması hem de ulusal birliğin gelişmemesi amacı vardı. Bu bir plan ve komplodur.”

ŞEHİT DÜŞEBİLİRİZ HALKIMIZ BUNA HAZIRLIKLI OLSUN

Hakkında çıkan yakalanma haberleriyle ilgili olarakda açıklama yapan Karayılan, bu yalan haberlerin Kürt halkına uygulanan psikolojik bir savaş olduğunu, 15 Ağustos öncesi kasıtlı olarak yapıldığını iddia etti.

Karayılan, Kürt halkına yaptığı çağrıda 'ben de diğer arkadaşlarımızda şehit düşebiliriz halkımız buna hazırlıklı olsun' açıklamasında bulundu.

Bu haber toplam 3080 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.