1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Kato Dağı'nda şiddetli çatışma
Kato Dağı'nda şiddetli çatışma

Kato Dağı'nda şiddetli çatışma

Kato Dağı'nda dün akşam saatlerinde başlayan çatışmanın halen devam ettiği belirtildi.

A+A-

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'ndeki Küçük Kato Dağı'nda bulunan 2 güvenlik üs bölgesine, PKK'lılar tarafından akşam saatlerinde silahlı saldırı düzenlendi. Üs bölgesinde bulunan askerlerin de karşılık vermesiyle birlikte çıkan ve 1.5 saat süren çatışmada, ölü ya da yaralı konusunda herhangi bir bilgi alınamadı.

ÇATIŞMA AKŞAM SAATLERİNDE BAŞLADI

Beytüşşebap İlçe merkezinin bulunduğu Küçük Kato Dağı eteklerinin hakim noktalarında konuşlu bulunan 2 askeri üs bölgesi, dün akşam saat 20.00'da kalabalık bir PKK'lı grubunun silahlı saldırısına uğradı. Üs bölgesinde bulunan askerlerin de karşılık vermesi sonucu çıkan çatışma 1.5 saat sürdü. Havadan helikopterler tarafından yoğun bombardıman altına alındığı PKK'lıların bulunduğu bölgeye, İlçe Jandarma Komutanlığı ile Komando Tabur Komutanlığı'ndan da top atışı yapıldı.

KURŞUNLAR BDP'Lİ BAŞKANIN EVİNE İSABET ETTİ

Zaman zaman ilçe merkezine de sızmaların yaşandığı belirtilen çatışma sırasında, BDP'li Belediye Başkanı Yusuf Temel'in evine de 4 kurşunun isabet ettiği ileri sürüldü.

PKK KAÇIYOR, MEHMETÇİK TAKİPTE

Çatışma sırasında yoğun ateş altında kalan PKK'lılar amaçlarına ulaşmadan dağlık alandan Irak sınırına doğru kaçtı. Güvenlik güçleri, kaçan PKK'lıların yakalanması amacıyla bölgede takip operasyonu başlattı. Eğitimli birliklerin kaçan PKK'lıları takibe aldığı ve zaman zaman silah seslerinin duyulduğu öğrenilirken, Kobra helikopterleri de PKK'lıların kaçış güzergahlarını yoğun bombardıman altına aldığı bilgisi alındı.

Çatışmada, ölü ya da yaralı konusunda herhangi bir bilgi alınamadı.

Bu haber toplam 1729 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.