1. HABERLER

  2. Kaybedenler kulübü iftar yemeğinde bir araya geldi
Kaybedenler kulübü iftar yemeğinde bir araya geldi

Kaybedenler kulübü iftar yemeğinde bir araya geldi

Gölbaşılılar Birliği Derneği yönetim kurulu ve onur kurulu üyeleri ile iftar yemeğinde bir araya geldi.

A+A-

Gölbaşılılar Birliği Derneği yönetim kurulu ve onur kurulu üyeleri ile iftar yemeğinde bir araya geldi. Eski belediye başkanlarından oluşan onur kurulu üyelerinin katıldığı yemekte fotoğraf karelerine yansıyan görüntüler ise efsanevi "kaybedenler kulübü" filmini akıllara getirdi. İftar yemeğine son kazanan mevcut Belediye Başkanı Yakup Odabaşı katılmazken, eski belediye başkanları A.Nasır Haşlak, Erdal Eren ve Cevdet Kara'da katıldı.

Gölbaşı’nın etkin sosyal derneklerinden Gölbaşılılar Birliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Göl-Bir-Der) Gölbaşı Öğretmenler Evinde Yönetim Kurulu ve Onur Kurulu üyeleri ile iftar yemeğinde bir araya geldi.

Programa Onur Kurulu Üyesi  Yakup Odabaşı’nın katılmayışı dikkatlerden kaçmazken, Belediye eski başkanlarından A.Nasır Haşlak, Cevdet Kara ve Erdal Eren ise hazır bulundu.

İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Göl-Bir-Der Başkanı Münür Ballı, Göl-Bir-Der’in kurulduğu günden bu yana ilklere imza attığını ifade ederek, “Bundan sonra da Göl-Bir-Der  ve Gölbaşı Dernekler Federasyonu olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu yolda gerek yönetim gerekse  onur kurulu üyelerimize daha çok proje üretmek düşmektedir.” Dedi

Kısa bir konuşma yapan Münür Ballı’nın ardından Onur Kurulu üyeleri Belediye eski Başkanları Gölbaşı’nın sorunları hakkında fikir alışverişinde bulundular.

untitled-3.jpg

AYRIMCILIĞI BIRAKALIM

 Bir önceki dönemin Belediye Başkanı A.Nasır Haşlak yaptığı konuşmada Gölbaşı’nın nüfusunun daha da artacağı için yöneticilerin ve Gölbaşı sevdalıların geniş düşünmesi gerektiğine değinerek, “Ufkumuzun geniş olması lazım. Ufku açık olmayan geleceği de iyi inşaa edemez” dedi. Haşlak Gölbaşı’nın en büyük değerlerinden olan göller konusunu da gündeme getirerek, gölün temizlenmesi konusunda tüm dernek temsilcilerinin ve siyasilerin Cumhurbaşkanı’na heyet halinde gitmesi gerektiğini ifade etti. Geçmişte bir takım çalışmaların yapıldığını kaydeden Haşlak, “Gölbaşı’na ilgi artıyor. Devlet büyüklerinden randevu alınması gerekli. Bu dönem ülkenin kaynakları artıyor. Bu fırsat değerlendirilmelidir. Gölün kurturulması ile ilgili derneklerin takım çalışmalar yapılabilir. Bundan sonra ayrımcılığa fırsat verilmesin.  Burada yaşıyorsa insna yaşadığı yere ne katkı sağlıyor ona bakalım. Yarınları daha iyi şekilde inşaa etmek için hep birlikte gayret edelim” şekline konuştu.

ÇÖZÜLMEYECEK SORUN DEĞİL

Belediye Eski Başkanı Cevdet Kara yaptğı konuşmada, göllerin temizlenmesi ile ilgili olarak Plan, Proje ve Fizibilite raporlarının hazırlanmasının çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Burada temizlenecek olan çamur 4 milyon ton. Haliçte 5 milyon ton çamuru temizlediler. 1990 yılın başlarında oluştu bu göl ve bu gölün miyadı bitti. Muhakkak insan eli değmeli. Islah edilecek ve temizlenecek. Önceden 8 on çeşit balık vardı. Şimdi sazandan başka bir şey kalmadı. Plan, proje ve filizibilite raporları hazırdır. Burada irade çok önemlidir. İlla eski projeler olsun demiyorum. Yeni plan, proje fiizibilete raporları hazırlanabilir. Bakanlar Kurulunun verdiği kararla bütçeden ek bir para konulacak ve bu sorun çözülecek.  Bu sorun çözülür çözülmeyecek bir sorun değildir” dedi.

ÖZEL BİR GÜNDEM OLUŞTURULMALI

Belediye eski Başkanı Erdal Eren de yaptığı konuşmasında, Göller ile ilgili özel bir gündem oluşturulması gerektiğini kaydederek, “Öncelikle kent bilincini Gölbaşılılara öğretmek lazım. Şehirli olmanın bir bedeli var. Bunları öğretmek, gölleri kirleten unsurları ortadan kaldırmak lazım. 1991 yılında yerel gündem 21 diye bir kuruluş oluşturduk ve bu devam etti. Burada şunu belirtmeliyim ki, Büyükşehir Belediye Başkanını yanınıza almadan hiçbir şey yapamazsınız. Melih beyle beraber bunları oluşturmak gerekiyor. Melih beyle birlikte önce Başkabakan’a sonra da Cumhurbaşkanı’na çıkacaksınız. Yoksa bizde çok toplantılar yaptık ama bir yere varamadık. Göller ile ilgili özel bir gündem yaparsanız, herkes eteğindeki taşı dökerse bir yol haritası çizmiş oluruz” dedi.

Bu haber toplam 3225 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.