1. HABERLER

  2. KAZAN’DA BOCCE HEYECANI
KAZAN’DA BOCCE HEYECANI

KAZAN’DA BOCCE HEYECANI

Avrupa Bayanlar Bocce Şampiyonası 14 ülkeden 90 sporcunun katılımıyla Kazan’da yapılıyor. 3 ayrı kategoride düzenlenen şampiyonaya Türkiye 2 takımla katılıyor.

A+A-

Avrupa Bayanlar Bocce Şampiyonası 14 ülkeden 90 sporcunun katılımıyla Kazan’da yapılıyor. 3 ayrı kategoride düzenlenen şampiyonaya Türkiye 2 takımla katılıyor.

Kazan Bocce Salonu uluslararası spor organizasyonlarına ev sahipliği yapmaya devam ediyor. 2009 yılında 16 Avrupa ülkesinin katıldığı Avrupa Erkekler Bocce Şampiyonası’nın ardından bu yıl da Avrupa Bayanlar Bocce Şampiyonası Kazan’da yapılacak.  3-8 Temmuz 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan şampiyonaya 14 ülkeden 90 sporcu katılacak.

Avrupa Şampiyonası’nın resmi açılış töreni 3 Temmuz 2011 Pazar günü düzenlenecek kortejin ardından Kazan Bocce Salonu’nda yapılacak. Kazan Çok Programlı Lisesi önünden başlayıp, Fevzi Çakmak Caddesi’nde sona erecek olan kortejde yöneticiler ve sporcular yer alacak.  

Kazan Belediyesi sponsorluğunda Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu tarafından düzenlenen şampiyonanın müsabakaları her gün 09:00-22:00 saatleri arasında yapılacak. Bayan takımlar, tek bayanlar ve 23 yaş altı olmak üzere 3 ayrı kategoride yapılacak Avrupa Şampiyonası’na Türkiye 2 takımla katılacak.

Konu hakkında bilgi veren TBBDF Başkanı Ahmet Recep Tekcan organizasyonun bir festival havasında geçmesi için katılan ülkelerin halk dansları topluluklarını da davet ettiklerini belirterek; ‘Böylece bir taraftan sportif başarıları yaşarken, diğer yandan ilk kez bir Avrupa Şampiyonası’nın coşku ve eğlence dolu geçmesini sağlamış olacağız’’ dedi.  Son yıllarda Türkiye’nin Bocce’de başarılı sonuçlar aldığını vurgulayan Tekcan; ‘’Avrupa ve Dünya Şampiyonaları ile Akdeniz Oyunları’nda çok sayıda madalya kazandık. İki takım sekiz sporcuyla katılacağımız bu şampiyonada da, madalya kazanmayı bekliyoruz’’ dedi.

Şampiyona öncesinde 27-30 Haziran tarihlerinde yine Kazan Bocce Salonu’nda Uluslararası Bocce Eğitim ve Gelişim kampı yapılacak. Bu kampa Avrupa ülkelerinin yanı sıra Cezayir ve Pakistan milli takımları da katılacak.

Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediyesince Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen ‘’Büyük Ankara Festivali’’ kapsamında kurulacak olan 2 adet portatif Bocce sahasında takımlar, 20:00-22:00 saatleri arasında gösteri maçları yapacak.

 

Bu haber toplam 1832 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.