1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Kılıçdaroğlu CHP'ye oy vermeyen 8 bin CHP'linin peşinde
Kılıçdaroğlu CHP'ye oy vermeyen 8 bin CHP'linin peşinde

Kılıçdaroğlu CHP'ye oy vermeyen 8 bin CHP'linin peşinde

Kemal Kılıçdaroğlu o CHP'lilerin peşine düştü..

A+A-

CHP Genel Merkezi'nin tespitlerine göre 8 bini aşkın sandıkta, parti temsilcisi olmasına rağmen, CHP'ye oy çıkmadı. Üstelik oy çıkmayan iller arasında İstanbul da var

CHP yönetimi, seçim sonuçlarınının enine boyuna mercek altına alındığı raporun tamamlanmasını bekliyor. Kılıçdaroğlu'nun yeni dönem planları arasında 81 ili yeniden dolaşmak ve parti okulunu açıp örgütleri eğitmek de var.

CHP'YE OY VERMEYEN 8 BİN CHP'Lİ

Seçim sonuçları analizini içeren rapor henüz tamamlanmadı ama o raporun içeriğine ulaşıldı. Edinilen bilgilere göre, Türkiye genelinde 8 binin üzerinde sandıkta parti temsilcisi olmasına rağmen CHP'ye oy çıkmadı. İşte genel merkez öncelikle bu partililerin kim olduğunu ve nedenleri tespit edecek.

ARTILAR ESKİLER MASAYA YATIRILACAK

CHP, sadece oy vermeyen partilileri tespit etmekle kalmayıp oy oranlarını il il, ilçe ilçe AK Parti'yle karşılaştıracak. İl örgütlerinden beklenen raporlar incelenecek ve rapor tamamlandığında slaytlarla önce MYK'ya ardından da Parti Meclisi'ne sunulacak.

KADRODA DEĞİŞİKLİKLER

Edinilen bilgilere göre Genel Başkan Kılıçdaroğlu, MYK'daki bazı isimlerle yollarını ayıracak. Ancak eleştirilerin odağındaki Gürsel Tekin o isimler arasında olmayacak.

CNNTÜRK'ün haberine göre, yeni dönemde 81 ili yeniden ziyaret etmeyi planlayan Kılıçdaroğlu'nun bir diğer isteği de yokluğunda güçlü bir meclis grubu bırakmak. Buna göre, Muharrem İnce ve Akif Hamzaçebi grupbaşkanvekilliği görevine devam edecek. Üçüncü grupbaşkanvekili ise Emine Ülker Tarhan olacak. CHP kulislerinde, Meclis Başkanvekili olarak, ilk dönem Güldal Mumcu'ya ikinci dönem de Gülsün Bilgehan'a görev verileceği belirtiliyor.

ÖRGÜTLERDE TASFİYE OLMAYACAK

Alınan bilgiye göre örgütler yeniden dizayn edilecek ama bu tasfiye ile olmayacak. "Kimseyi küstürmek" istemediği belirtilen Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun planı örgütlere parti içi eğitim verilmesi. Buna göre, eski genel merkez parti okulu haline getirilecek. Uzun vadede tüzük de değişecek ve yeni tüzüğe göre oy oranı düşen örgüt otomatik 

Bu haber toplam 1361 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.