1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Kılıçdaroğlu: Lütfen bu sözler dışarı sızmasın
Kılıçdaroğlu: Lütfen bu sözler dışarı sızmasın

Kılıçdaroğlu: Lütfen bu sözler dışarı sızmasın

CHP Parti Meclisi toplantısı ilginç dialoglara ve tartışmalara sahne oldu.

A+A-

CHP Parti Meclisi (PM) toplantısında Prof. Dr. Binnaz Toprak'ın '6 oku bugünün dünyasına uyarlayabilmeliyiz. Cumhuriyetçilik, laiklik tabii ki önemlidir. Ama laiklik yeni baştan tanımlanabilir' sözleri sert tepkilere yol açarken; Kılıçdaroğlu, "Lütfen, bu sözler dışarı sızmasın' uyarısında bulundu.

BİZİM FARKLI SESLERİMİZ AK PARTİ'Yİ GÜÇLENDİRİYOR

Kılıçdaroğlu’nun eski genel başkan Deniz Baykal’la görüşmesinin içeriğinin basında yer almasıyla ilgili olarak da “İki kişi arasındaki konuşmanın sızdırılması yanlış oldu. Bizim içimizdeki farklı sesler AKP’yi güçlendiriyor” diye sitem ettiği öğrenildi. Kılıçdaroğlu “yemin etmeme kararının grupta tartışılmaması” ile ilgili eleştirilere de “Eğer böyle yapmasaydım grup ‘evetçiler’, ‘hayırcılar’, ‘genel başkancılar’ diye üçe bölünürdü. Grubu bir arada tuttuk” yanıtını verdi.

CHP PM’nin 11 saatlik toplantısında yemin krizinin yanı sıra seçim sonuçları da değerlendirildi. 30’u aşkın PM üyesinin söz aldığı toplantıda yemin krizinin bir an önce çözülmesi gereği üzerinde durulduğu, Ercan Karakaş’ın “Meselenin özünü kaçırmamak lazım. Tutukluluk sürelerinin uzunluğu, tutukluluğun cezaya dönüşmesi asıl sorun” dediği aktarıldı. Kılıçdaroğlu da “Biz de bunu vurguluyoruz, parasız öğretim isteyen gençler aylardır içeride” dedi.

Bazı PM üyelerinin “Yeni CHP demek, Sivas’tan öteye geçmektir. Bu dönemde geçilmiştir” dediği öğrenildi.

LAİKLİK YENİDEN TANIMLANABİLİR

Binnaz Toprak’ın “6 oka tabii ki sahip çıkacağız. Ama 6 oku bugünün dünyasına uyarlayabilmeliyiz. Mesela devletçiliği sosyal demokrasi olarak açıklayabiliriz. Daha adil bölüşüm olarak algılayabiliriz. Cumhuriyetçilik tabii ki önemli, laiklik tabii ki önemlidir. Ama laiklik yeni baştan tanımlanabilir. Devletin din işlerine karışmaması, dinin de devlet işlerine karışmaması, tamamen mesafeli olarak durması olarak algılanabilir” sözlerine birçok PM üyesi tepki gösterdi. Kaptan yerinden “Sen ne diyorsun? O zaman aile sigortası ne oluyor, sosyal devlet ne oluyor?” diye laf attı. Binnaz Toprak “Benim görüşüm bu” derken, Kılıçdaroğlu da “Bu sözler dışarıya sızmasın” uyarısında bulundu.

PM üyelerinden Hüseyin Yıldız “Eşinizi, dostunuzu, avukatınızı milletvekili yaptınız” eleştirisini dile getirdi. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu’nun avukatı Mahmut Tanal “Ben Berhan Şimşek’in de avukatıyım” dedi. Mesut Değer de milletvekili aday listelerini eleştirirken, “Diyarbakır’da Sezgin Tanrıkulu’nun ailesinin sandığından CHP’ye bir oy çıktı” diye konuştu.

Bu haber toplam 1379 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.