1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Kılıçdaroğlu'ndan Ramazan talimatı
Kılıçdaroğlu'ndan Ramazan talimatı

Kılıçdaroğlu'ndan Ramazan talimatı

Kılıçdaroğlu'ndan il başkanlarına: Ramazan'da halktan uzak kalmayın, imamlara gidin

A+A-

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, CHP'nin değişim sürecini başlattıklarını söyledi ve teşkilata, şu önerileri yaptı: 1 Eylül'e kadar dinlenin. Ramazan'da halktan uzak kalmayın. İmamlara gidin, iftar sofralarına konuk olun. Dini inanç üzerinden siyaset yapmayın.

SÖYLEMLERİNİZE DİKKAT EDİN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün sabah il başkanları ile Genel Merkez'de bir araya geldi. Sekizerli gruplar halinde yarımşar saat Kılıçdaroğlu ile görüşen il başkanlarına, seçim sonuçlarına ilişkin il ve ilçe bazında hazırlanmış bir raporun sunumu yapıldı. Sunumda, illerden gelen raporlarla hazırlanan çalışmaya ilişkin ayrıntılı bilgi verildi. İl Başkanlarından Ramazan'da yoksul vatandaşları ziyaret etmelerini, destek olmak için iftar sofralarına konuk olmalarını istediği öğrenildi. "Yeni CHP'nin toplumun her kesimiyle kucaklaşması gerektiğini" belirten Kılıçdaroğlu'nun, "Kimsenin dini inancı üzerinden siyaset yapmayın, yaptırmayın da. Her kesimle kucaklaşalım. Söylemlerinize dikkat edin" çağrısı yaptığı öğrenildi.

HER KESİMİ KUCAKLAYIN

Toplantıda Kılıçdaroğlu'nun, il başkanlarına dinlenmelerinin yanı sıra Ramazan ayı boyunca sahada olmalarını da istediği ve şi mesajı verdiği öğrenildi: "Her kesimin iftar sofralarına konuk olun. Eliniz boş gitmeyin. Birlikte kurduğunuz sofrada onlarla kucaklaşın. İlçe, köy, belde gibi yerlerde imamları, öğretmenleri, yaşanılan bölgenin kanaat önderlerini ziyaret edin. Bu kişilerin iftar sofralarına oturun. Saygı duyulan isimlere de gidin. Hiçbir kesimi ihmal etmeyin."

ÜYE SAYIMIZDAN DAHA AZ OY ÇIKAN İLLER VAR

Kılıçdaroğlu, toplantıda, il başkanlarına, CHP üye sayısıyla, seçimde çıkan oy sayısının bazı bölgelerde birbirini tutmadığını belirterek, "Üye sayımızdan daha az oy çıkan iller, ilçeler var. Bunun nedenini araştırın" talimatı da verdi. CHP lideri, önceki seçimlere göre 2011 seçimlerinde oy kaybına uğranan Ağrı, Bingöl, Bitlis, Gümüşhane, Iğdır ve Siirt il başkanlarına, "CHP'yi halka daha çok anlatın" çağrısı yaptı. Kılıçdaroğlu, 8 bin 917 sandıktan tek bir oy bile gelmemesinin, sıfır çekilen sandıkların 6 bin 213'ünde de CHP'nin sandık görevlisinin bulunmamasını da toplantıda gündeme getirdiği belirtildi. Bu sorunun kaynağının araştırılması talimatının verdiği de öğrenildi. Kılıçdaroğlu'nun, "Üyelikleri yeni baştan inceleyeceğiz, fason üyelikleri temizleyeceğiz" mesajı verdiği de bildirildi.

5 METRELİK ADIM ATTIK

Kılıçdaroğlu, il başkanlarına CHP'nin değişim sürecini başlattıklarını söyledi ve teşkilata, şunları söyledi: "Seçimde daha yüksek oy bekliyorduk ama olmadı. Adım küçük bir adım değil. 5 metrelik bir adım attık. Halk yeşil ışık yaktı. Toplantıdan çıkınca 1 Eylül'e kadar tatile çıkın.

ÇALIŞMALARDA EKSİKLİK VAR

1 Eylülden itibaren hangi il isterse oraya geleceğim, kahveye gideceğiz, sohbet edeceğiz. Seçimden beklediğimiz sonucu alamadık diye sorunu halka yükleme gibi bir kolaycılığa kapılmayacağız. Yüzde 26 tatmin etmiyorsa demek ki, çalışmalarda, söylemde eksiklik var. Değişim sürecini başlattık. Sancılı olabileceğini kabul ediyoruz. Hele hele CHP'de değişim kolay değildir. Halktan güç alan bir parti yapacağız."

YEMİN AÇIKLAMASI

Yemin etmeme tavrına da değinen Kılıçdaroğlu, "Koyduğumuz tavır AKP medyasının tavrı değildir. Bir demokrasi krizine çözüm üretme tavrıdır. İrade beyanı ortaya çıktı. Bizim hazırladığımız müşterek imzalanan beyan ortaya çıktı" dedi. Daha demorkatik bir tüzük çalışmasını devam ettirdiklerini de vurgulayan Kılıçdaroğlu, il başkanlarına "çalışmalara katılın" mesajı da verdi.bkez'in, Parti Okulu olarak 9 Eylül'de açılacağını belirten Kılıçdaroğlu, "Hepimiz o kurslardan geçeceğiz. Hepimiz bilgi dağırcağımıza önemli bilgiler ekleyeceğiz. Böylece CHP, üyeleri, delegeleri, il ilçe başkanları, kadın, gençlik kolları daha birikimli, bilgili parti ideolojisini iyi bilen, tarihi bilen bir yapıya ağırlık verilecek" dedi.

Bu haber toplam 1520 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.